“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Το “ψ (ΕΥ) το (ΡΩ) μαίικο” περιέχει ΕΥ-ΡΩ;

Ενώ κάποιοι στην Ευρώπη ομιλούν για ποσοτική χαλάρωση και  στην Ελλάδα ομιλούν για τύπωμα ΕΥΡΩ (πρότυπη χαλάρωση) !! η Ελβετία που στήριξε την διαχρονική ευημερία της πάνω στις πρωτοποριακές πολιτικές ιδέες του Ιωάννη Καποδίστρια που τις χάρισε ένα μοναδικό πολιτικό σύστημα … να μην πούμε όμως άλλα γιατί θα μας πιάσει το παράπονο...

Το μεγαλείο της ευθύτητας του Αγίου Παϊσίου σ’ έναν κόσμο υποκρισίας

Του Χαράλαμπου Άνδραλη, δικηγόρου
Η πρόσφατη απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου[1] για την αγιοκατάταξη του αγιορείτη μοναχού Παϊσίου, ήλθε να επικυρώσει την από χρόνια σχηματισμένη συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας, περί της αγιότητας του οσίου πατρός. Για τον νεοφανή άγιο έχουν γραφτεί δεκάδες βιβλία και χιλιάδες άρθρα που καταδεικνύουν τα αγιοπνευματικά χαρίσματα, τις ακραίες ασκήσεις, την παραδειγματική αγάπη και την υπερβολική ταπείνωση που τον διέκριναν.

Ερντογάν: Μόνιμη η φρουρά με τις πανοπλίες! (Φωτό)

Μετά “από λαϊκή απαίτηση” οι 16 Τούρκοι μαχητές των “16 τουρκικών αυτοκρατοριών”, τους οποίους ο Ερντογάν εμφάνισε, για πρώτη φορά, κατά την υποδοχή του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, επανήλθαν και θα παραμείνουν, αποτελώντας μόνιμο φολκλορικό στοιχείο σε κάθε επίσημη εκδήλωση του προέδρου της Τουρκίας!

"Η Τουρκία πρέπει να αποφασίσει αν θα μείνει στο NATO ή αν θα γίνει ισλαμικό κράτος"

Ο Μάικ Ρότζερς δεν είναι ένας τυχαίος Αμερικανός πολιτικός. Ήταν ο πρόεδρος της Μόνιμης Μικτής Επιτροπής Ασφαλείας του Κογκρέσου. Όταν λοιπόν ο κ. Ρότζερς λέει δημόσια πως “πρέπει να γίνει ένας δημόσιος διάλογος σχετικά με τον ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ”, η δήλωση αποκτά, αυτόματα, άλλη βαρύτητα. 

Την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών “αισθάνθηκε” ο Α. Σαμαράς στο Περιστέρι…

Φωτό NewsIt
Κακήν κακώς φυγαδεύτηκε ο Α. Σαμαράς από το Περιστέρι - Τον κυνήγησαν οι κάτοικοι
Ανεπιθύμητος και στο Περιστέρι ήταν ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς καθώς τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις οι κάτοικοι της περιοχής όταν επισκέφθηκε το δημαρχιακό μέγαρο  όπου θα είχε σύσκεψη με τον δήμαρχο, Ανδρέα Παχατουρίδη.
Φτάνοντας ο Αντώνης Σαμαράς έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, υπήρχαν πολλοί πολίτες που δεν ήταν και τόσο φιλικά διακείμενοι ούτε προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό ούτε και προς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.