“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Εκκλησία Ρωσίας: "Εγγυώμεθα την ασφάλεια των Χριστιανών"

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των χριστιανικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων της Συρίας είχε στην Μόσχα ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και εγγυήθηκε  την ασφάλεια των χριστιανών ενισχύοντας ταυτόχρονα τις θέσεις της χώρας του, που σταθερά βρίσκονται κοντά στο καθεστώς Ασαντ.    «Στη Συρία συνυπάρχουν εκπρόσωποι διαφόρων θρησκειών. Μέχρι προσφάτως η χώρα αυτή αποτελούσε παράδειγμα διαθρησκειακής συμφωνίας αλλά τώρα αντιμετωπίζει μια διακοινοτική και διαθρησκειακή σύγκρουση» δήλωσε ο κ. Ιλαρίωνας στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ρωσίας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιμουφτή της Συρίας Σεΐχ Αχμάντ Μπαντρεντίν Χασούν και τον βοηθό Επίσκοπο Δαμασκού κ. Λουκά του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας.  Παρουσία του Σύρου πρεσνβευτή στην Μόσχα, ο στενός συνεργάτης του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου καταδίκασε την καταστροφή Ναών και χριστιανικών ιδρυμάτων,«τα ιερά και τα όσια τα οποία έχουν πανχριστιανική σημασία», και διαμήνυσε ότι: «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας θα πράξει τα πάντα για την διευκόλυνση της κατάστασης των χριστιανικών πληθυσμών της Συρίας και της αδελφής Εκκλησίας, η οποία είναι το Πατριαρχείο Αντιοχείας».

Πόση ζέστη μπορεί να προσφέρει κάθε είδος ξύλου

Έως & 100% πάνω οι τιμές!
Για αύξηση στις παραγγελίες κατά 100% κάνουν λόγο οι ξυλέμποροι. Στα 200 ευρώ, με ανοδικές τάσεις, το μέσο κόστος για έναν τόνο ξύλων στην Αττική. «Από το τέλος Ιουλίου σχηματίζονται ουρές», λένε οι επιχειρηματίες. Κατακόρυφη αύξηση γνωρίζει φέτος η ζήτηση καύσιμης ξυλείας λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα λαϊκά νοικοκυριά. Η ξέφρενη πορεία της τιμής του πετρελαίου...ωθεί τους καταναλωτές στην αναζήτηση εναλλακτικών μορφών θέρμανσης και οι ξυλέμποροι κάνουν λόγο για άνοδο της ζήτησης κατά 100%. Προς τα πάνω προσαρμόζονται ως είθισται και οι τιμές των ξύλων. Στην Αττική το μέσο κόστος για έναν τόνο καυσόξυλου είναι 200 ευρώ με ανοδική τάση. Οι χαμηλότερες τιμές αγγίζουν τα 180 ευρώ -σε περιοχές όπως το Πόρτο Ράφτη- και οι υψηλότερες τα 240 ευρώ, όπως για παράδειγμα στη Βάρη. Φτηνότερα πωλούνται τα βουλγάρικα ξύλα, τα οποία όμως δεν ενδείκνυνται για καύση.

65 ΕΚ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Ευθύμης Φωτόπουλος μιλά στο «Άγιορείτικο Βήμα»
Του Γιώργου Θεοχάρη – Αποκλειστικό
Σε 65 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κόστος των έργων αναστήλωσης κτιρίων των Αγιορείτικων Mονών, επισκευών, νέων εγκαταστάσεων και συντήρησης των κειμηλίων που θα υλοποιηθούν μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, όπως αποκάλυψε στο «Αγιορείτικο Βήμα» ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Ευθύμης Φωτόπουλος. Αφορούν έργα που ήδη έχουν ενταχθεί ή θα ενταχθούν μέσα στο επόμενο διάστημα και θα ενισχύσουν σημαντικά το αναπτυξιακό έργο που επιτελείται στις Ιερές Μονές του Άθωνα, υπογράμμισε ο κ. Φωτόπουλος ο οποίος  ήταν επικεφαλής κλιμακίου της περιφέρειας που την περασμένη Τρίτη επισκέφθηκαν το Άγιο Όρος για να εξετάσουν την πορεία των έργων. Τα εν λόγω έργα θα υλοποιηθούν μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που λήγει το 2015.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ..!

Νομίζουν ότι θα τελειώσουν εύκολα με εμάς τους Έλληνες.. Ότι θα μας τσακίσουν με την κατάντια και τα δανεικά. Με 11ωρη απλήρωτη εργασία και με συντάξεις πείνας, για όσους βέβαια προλάβουν να πάρουν... Με ανεργία που σου σκοτώνει την ψυχή και με εισαγόμενη εγκληματικότητα που σε σκοτώνει στην πραγματικότητα. Όμως περάσαμε χίλια μύρια κύματα σε αυτό το κομμάτι της γης που μας έδωσε ο Θεός. Πολέμους και oδύνες, κατοχές και πείνες. Μα πάντα γεννιόμασταν εκ του ενός, από το μυρωμένο φως της θάλασσας και του αγέρα.  Στεκόμασταν  όρθιοι στο τέλος, γιατί είχαμε αξίες, ταυτότητα, ιδανικά..  

Aντιρρησίες επικύρωσης !!!

Της Μαριάννας Τζιαντζή
«Αν σε ρωτήσει ο εισπράκτορας πόσων ετών είσαι, να πεις τεσσάρων». Eτσι δασκάλευαν μια φορά κι έναν καιρό οι μαμάδες τα παιδάκια τους προτού μπουν στο λεωφορείο, ενώ συχνά διεξάγονταν ξεκαρδιστικοί διάλογοι μεταξύ εισπράκτορα και επιβάτη, που έχουν αποτυπωθεί σε ευθυμογραφήματα της εποχής. «Μα κυρία μου, το παιδί σας κοντεύει να πάει στρατιώτης!» «Μην το κοιτάτε που είναι ψηλό, έχει ανάπτυξη…»
Σήμερα οι περισσότεροι τζαμπατζήδες δεν είναι παιδιά αλλά ενήλικες, ενώ τα ευθυμογραφήματα τα έχουν διαδεχτεί οι (δικαιολογημένες)κλάψες και οι επικήδειοι για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οπως επίσημα ειπώθηκε,οι ετήσιες απώλειες για τον ΟΑΣΑ και τον Προαστιακό, λόγω «εισιτηριοδιαφυγής»,φτάνουν τα 25 έως 37,5 εκατ. ευρώ, ενώ η φημολογούμενη λύση είναι… η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, δηλαδή άλλη μια σταγόνα στο σχεδόν ξέχειλο ποτήρι της αντοχής και της οργής.

Ο Ομπάμα στέλνει στρατό στη Λιβύη και ζητά από τον Ερντογάν να καταδικάσει τη βία των ισλαμιστών

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στέλνει στρατό σε Λιβύη και Υεμένη και ζήτησε προσωπικά από τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καταγγείλει τις βιαιότητες στον μουσουλμανικό κόσμο που προκλήθηκαν από τη δυσφημιστική για το Ισλάμ ταινίας. Ο Ερντογάν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Γιάλτα της Ουκρανίας, έχει ήδη δηλώσει ότι αυτή η ταινία είναι μια "πρόκληση", αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις φονικές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών. "Κανείς δεν μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα στο όνομα του Ισλάμ, όπως συνέβη στη Λιβύη στην επίθεση εναντίον της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής" στη Βεγγάζη (ανατολικά), στην οποία τέσσερις Αμερικανοί--συμπεριλαμβανομένου του πρεσβευτή στη χώρα αυτή--σκοτώθηκαν, δήλωσε ο Ερντογάν, το κόμμα του οποίου προέρχεται από ισλαμικό κίνημα.