“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σαν μεγάλη πρόκληση του Ρώσου πρόεδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν, χαρακτηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την είδηση που έρχεται από την Μόσχα σύμφωνα με την οποία ο Ρώσος πρόεδρος θα παραστεί και θα τιμήσει τα θύματα της αρμενικής γενοκτονίας στις τελετές της 100ης επετείου που θα γίνουν στην αρμενική πρωτεύουσα Έρεβαν, στις 24 Απριλίου.

H Μέρκελ θα κάνει τα πάντα για να μην υπάρξει Grexit - ακόμα και σύγκρουση με τον Σόιμπλε

Σύμφωνα με το Euroinsight, η καγκελάριος της Γερμανίας είναι αποφασισμένη να λάβει πλέον όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρξει Grexit. 
Το δημοσίευμα παρουσιάζει μια στροφή στην πολιτική της 'Ανγκελα Μέρκελ που φαίνεται να κάνει πολλές υποχωρήσεις για να "σώσει" την Ελλάδα, και ένα απο τα κρυφά της σχέδια είναι ακόμα και πρόωρη εκταμίευση κεφαλαίων από το τρέχον πρόγραμμα, και καθυστέρηση αποπληρωμών στο ΔΝΤ.

Μοσκοβισί: To Grexit θα σημάνει την καταστροφή της Ευρωζώνης

Ο Γάλλος επίτροπος οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επισημαίνει " Όλοι στην Ευρώπη συμφωνούμε ότι ένα Grexit θα είναι καταστροφικό για το σύνολο της ευρωζώνης".
Στη συνέντευξη που θα δοθεί όλοκληρη στη δημοσιότητα το Σάββατο, ο κ. Μοσκοβισι προειδοποιεί: «Αν μια χώρα φύγει από  την νομισματική  ένωση οι αγορές αμέσως θα ζητήσουν να πληροφορηθούν ποια θα είναι η επόμενη χώρα και αυτό θα αποτελέσει την αρχή του τέλους».

Το ΝΑΤΟ «χτυπά τα τύμπανα του πολέμου» στην Πολωνία, με το «βλέμμα» στη Ρωσία!

Ετοιμάζονται νατοϊκές ασκήσεις με χιλιάδες άνδρες τον Απρίλιο και τον Ιούνιο
Μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο, οι οποίες θα εξετάσουν την «πολεμική ετοιμότητα» της νέας δύναμης ταχείας αντιδράσεως, που δημιουργήθηκε στον απόηχο της κρίσης Ουκρανία, τονίζουν νατοϊκοί αξιωματούχοι , αναφέρει το έγκυρο διεθνές αμυντικό πόρταλ defencetalk.com, επικαλούμενο άρθρο του γαλλικού πρακτορείου Agence France-Presse.

Την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ της κάνουν μόνο Ανορθόδοξο Πόλεμο

Πως μπορείς να  “τελειώνεις” με την Ελλάδα  και τους Έλληνες που μόλις άρχισαν να ξυπνούν από τον μνημονιακό λήθαργο;
Grexit    +  exclusion with Russia = Τurkey
Έξοδος από το  Ευρώ   + Αποκλεισμός  με την Ρωσία= Τουρκία
Μπορεί η παραπάνω γεωπολιτική και γεω-οικονομική εξίσωση να ευσταθεί; Τι παίζει αυτή την στιγμή;

Ἡ Γ΄ Στάσις τῶν Χαιρετισμῶν τῆς Παναγίας μας

Σήμερα τὸ ἀπόγευμαὅπως καὶ τὶς ἑπόμενες δύο Παρασκευέςθὰ τελεσθεῖ στοὺς Ἱεροὺς Ναοὺς  Ἀκάθιστος Ὕμνος τῆς ΘεοτόκουΚάθε Παρασκευὴ διαβάζεται ἀπὸ μία «Στάσις τῶν Χαιρετισμῶν» καὶ τὴν τελευταία Παρασκευή, διαβάζονται ὅλες μαζί.

Γερμανοί άρπαγες και συνεργάτες

Από οποιαδήποτε οπτική κι αν εξετάσει κάποιος τις τοποθετήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και του πρωθυπουργού για το φλέγον και επίκαιρο ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και της αποπληρωμής του αναγκαστικού δανείου θα τις βρει ορθές.

Ο Ζουράρις σε Αδωνι «Τα ραγιάδικα θα τα κρατήσεις για σένα»

Δείτε στο τέλος 6'10" που ο Ζουράρις αναφέρει την φράση του Κολοκοτρώνη ..
"Οταν αποφασίσαμε να λυτρωθούμε μας λέγανε τρελούς" για να απαντήσει ειρωνικά ο Αδωνις οτι ο Κολοκοτρώνης πήγε με το Ρωσικό Κόμμα !

Θαυμαστό περιστατικό με τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο

Το παρακατω περιστατικο με τον π. Παισιο ειναι περα ως περα αληθινο. Δεν εχει δημοσιευθει ποτε διοτι οι ανθρωποι που μου το διηγηθηκαν ειναι πολυ ταπεινοι.
Ο Ν.Α., ευκαταστατος ομογενης απο το Σικαγο των Η.Π.Α.,πολυ καλος ανθρωπος αλλα αθεος, πριν 25 περιπου χρονια, ειδε μια βραδια στον υπνο του ενα μικροσκοπικο παππουλη να του ζηταει ευγενικα να τον παραλαβει απο καποιο αεροδρομιο του Σικαγου, δινοντας του συγκεκριμενη ημερομηνια και ωρα.
“Νικο καλο μου παιδι, ελα ταδε μερα ταδε ωρα στο ταδε αεροδρομιο να με παραλαβεις σε παρακαλω”
 Οταν ξυπνησε το πρωι, ο Ν. διηγηθηκε στη συζυγο του Μ. το ονειρο που ειχε δει.   Εκεινη, αρχιζοντας τα πειραγματα λογω της αθειας του, του ειπε οτι ηταν απλως ενα ονειρο και να μη δωσει σημασια.

Με μπαράζ ασκήσεων σε όλη τη Νότια Στρατιωτική Διοίκηση απαντά η Ρωσία στη φημολογία περί "νεκρού Πούτιν"

ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ SU-24 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ SNMG2
Με μπαράζ αεροναυτικών ασκήσεων απαντά η Ρωσία τόσο στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ που πραγματοποιούνται στη Μαύρη Θάλασσα όσο και κυριότερα στο όργιο φημών περί "νεκρού" Πούτιν που αναμεταδίδουν τα δυτικά ΜΜΕ. .
Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ που ξεκίνησαν στις 9 Μαρτίου με τη συμμετοχή 6 πολεμικών σκαφών συνεχίζονται και από σήμερα πραγματοποιούνται παράλληλα και οι ασκήσεις του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, με συμμέτοχη σκαφών επιφανείας και βομβαρδιστικών Su-24.

Ακόμα και η γερμανική Βουλή αναγνώρισε τις ελληνικές διεκδικήσεις!

Μπορεί η κυβέρνηση της Γερμανίας να μη θέλει ούτε να ακούσει για τις πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά αυτή τη φορά ίσως αποδειχθεί πιο δύσκολο από ποτέ...
Μπορεί επισήμως η γερμανική κυβέρνηση να αρνείται ακόμα και να μπει στη συζήτηση για τις πολεμικές αποζημιώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και το κατοχικό δάνειο, όμως η συζήτηση αυτή φαίνεται πως έχει ήδη ανοίξει και στη Γερμανία.