“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Το καλάθι του Αγγέλου (θαυμαστό περιστατικό με τον Γέροντα Παΐσιο)

Μια μέρα ο Γέροντας Παΐσιος ησύχαζε στο κελί των Αγίων Αρχαγγέλων, στη σκήτη των Ιβήρων.
Ήταν Αύγουστος μήνας και είχαν περάσει οι οχτώ πρώτες μέρες του. Ό Γέροντας τηρούσε αυστηρή νηστεία. Δεν είχε φάει μέχρι τότε τίποτα και οι σωματικές του δυνάμεις είχαν ελαττωθεί. Ωστόσο, το φρόνημα του ήταν ακμαίο και ή προθυμία του να βοηθάει τους αδελφούς της σκήτης, ιδίως αυτούς, πού ήταν μεγάλης ηλικίας, παρέμενε αμείωτη.

Αιματηρές εκλογές στην Τουρκία -Νεκροί σε συγκρούσεις υποστηρικτών αντίπαλων υποψηφίων

Από αιματηρά επεισόδια σημαδεύτηκαν οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες υποστηρικτών πολιτικών αντιπάλων.
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχη με πυροβόλα όπλα, ανάμεσα σε δύο οικογένειες στο χωριό Γιουβατσίκ, στην ανατολική επαρχία Σανλιούρφα, ενώ στο ίδιο περιστατικό τραυματίστηκαν πέντε ακόμη άτομα, από τους οποίους κάποιοι είναι σε σοβαρή κατάσταση όπως μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Το φαρμάκι γίνεται γλυκό, όταν το αντιμετωπίσεις πνευματικά

Ένας γέροντας μοναχός μας έλεγε:
-Δεν έχω ασχοληθεί με πολλά πράγματα. Λίγα πατερικά ξέρω και προσπαθώ τέλος πάντων. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι δεν υπάρχει φαρμάκι στον άνθρωπο. Το φαρμάκι γίνεται γλυκό, όταν το αντιμετωπίσεις πνευματικά.
Βλέπουμε πολλές φορές ένα άνθρωπο να αμαρτάνει. Λυπείται όπως πραγματικά μετανοεί, νιώθει λύπη εξομολογείται και έχει θεία παρηγοριά. Και όταν δεν νοιώθει αυτή την παρηγοριά, τότε πρέπει να καταλάβει ότι κάποια εξέλιξη τον πειράζει μέσα του, τον πειράζει ο λογισμός και πρέπει να πάει να το πει αυτό, oπότε έρχεται η παρηγοριά.
Προχωρούμε τώρα. Συμμετέχει σε μια στεναχώρια ενός αδελφού που υποφέρει, κάνει προσευχή, παρακαλεί και τον βοηθάει ο Θεός. 

Bloggers, Δυναμικά στον αγώνα της Ενημέρωσης!

σχόλιο Γ.Θ : Η επίθεση που εξαπολύουμε στην νέα τάξη μέσα από τα blogs έχει προκαλέσει ρωγμές στην δόλια προπαγάνδα της αλλά κυρίως Πνευματική και Πατριωτική Ανάταση στους όπου γης αδελφούς μας. ΟΜΩΣ μην περιμένετε η επ-Ανάσταση να έρθει από το διαδίκτυο και τα πληκτρολόγια. Αν ήταν έτσι απλά τα πράγματα να είστε σίγουροι ότι οι της νέας τάξης θα μας έκοβαν από τον διαδικτυακό αέρα προπολλού και μην σας περνάει από το νου ότι δεν μπορούν να το πράξουν αυτό. Ο Ρετζέπ που είναι πολύ πιο δημοκράτης από αυτούς το έπραξε απαγορεύοντας ότι το διαδικτυακό του έκανε κέφι, η νέα τάξη με την αρρωστημένη αλαζονεία της θα διστάσει; 

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος 
ΑΠΕΡΓΙΑ χθές και σήμερα στα ΜΜΕ, τι παράξενη σύμπτωση Θεέ μου, τις ώρες που έρχεται στη Βουλή το περιβόητο ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ εξαιτίας του οποίου «τρόμαξαν πάλι καρδιές και καρδούλες» στην Συν-Κυβέρνηση. Τα δύο σύντομα αυτά σχόλιά μου που ακολουθούν έχουν ήδη δημοσιευθεί στην «μπλογκόσφαιρα».

Η Διάδραση της Αντιφιλητικής Αγάπης

Δημητρίου Π. Λυκούδη 
Φιλόλογος - Θεολόγος,  Υπ. Δρος Παν/μίου Αθηνών
Κάθε φορά, ενθυμούμαι αμυδρά, όταν ο αδυσώπητος μόρος και ο κωκυτός έπλητταν τον εγωκεντρισμό μου και την συνειδησιακή μου πληρότητα, κατέφευγα νωχελικά και ως νεμεσητός παραδινόμουν στην αυτοθέλητη μόνωση και περισυλλογή.

"Επίδειξη σημαίας" κάνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο με το στόλο τους - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σχεδόν μια παραβίαση χωρικών υδάτων κάθε μέρα έχουν φθάσει να κάνουν οι Τούρκοι με πολεμικά τους πλοία στο Αιγαίο. Το 2012 ο μέσος όρος ήταν υψηλότερος, με 389 παραβιάσεις για να…πέσει λίγο στις 353, το 2013.
Οι αριθμοί προέρχονται από τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ από τα οποία προκύπτει ότι από τις 90 παραβιάσεις χωρικών υδάτων το 2009, φθάσαμε στις 353. Και όπως όλα δείχνουν τους πρώτους μήνες του 2014 το ρεκόρ θα σπάσει. Δεν είναι μόνο οι αριθμοί. Δηλάδή η ποσότητα των προκλήσεων. Είναι και η “ποιότητα”. Η τελευταία 19ωρη βόλτα της κορβέτας Μπαντίρμα στο Αιγαίο δείχνει το απροκάλυπτο θράσος των Τούρκων και στην θάλασσα πλέον.

Το σήριαλ των υδρογονανθράκων και το “δόλιο” σενάριο

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
Τελικά αρχίζει να μου γίνεται πεποίθηση, ότι το ζήτημα των υδρογονανθράκων έχει σκοπίμως καταντήσει κάτι μεταξύ του Γεφυριού της Άρτας και τηλεοπτικής σαπουνόπερας.
Αρχίζω να πιστεύω οτι, οτιδήποτε εξαγγέλλεται, δηλώνεται ή γράφεται απο πολιτικούς ταγούς στήν Κύπρο, κυρίως τον Πρόεδρο, τον αρμόδιο Υπουργό και τώρα την νεόκοπο Πρόεδρο της νεόκοπης Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (που δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει μιά άλλη και έτσι πρέπει πλέον η ΕΥΚ να επανεφεύρει τον τροχό ενώ χάθηκε πολύτιμος χρόνος  και ίσως σκόπιμα) είναι άνευ ουσιαστικού περιεχομένου και απλά γίνονται για να δημιουργούν εντυπώσεις, προσδοκίες, να διασκεδάζουν εσωτερικές καταστάσεις, να περνά ο καιρός, να διασπαθίζονται κρατικοί πόροι, να βολεύονται ημέτεροι κομματικοί ή μή, αλλά πρακτικά να μήν υπάρχει αποτέλεσμα παρά μόνο μιά πανάκριβη τρύπα, κυριολεκτικά, μέσα στο (αλμυρό) νερό!

Το προσκύνημα του Tούρκου δημοσιογράφου στον Tαξιάρχη Mιχαὴλ της Λέσβου

Πραγματικά συγκλονιστικό είναι το άρθρο-προσκύνημα του Τούρκου γνωστού δημοσιογράφου και ερευνητή, Fatih Türkmenoğlu, στην αγιωτόκο νήσο της Λέσβου και στον ιερό τόπο προσκυνήματος των Ορθοδόξων χριστιανών, στον ιερό ναό του Ταξιάρχη Μιχαήλ, στην Μαντάμαδο. Αλλά ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι τα θαύματα που αφηγείται ο Τούρκος περιηγητής και δημοσιογράφος στην τουρκική εφημερίδα, Hürriyet, που δείχνουν, αν μη τι άλλο, παρά μια μεγάλη πιστή στην θαυματουργική εικόνα του Ταξιάρχη.

Οι πιο κρίσιμες εκλογές για τον Ερντογάν

Περισσότεροι από 52,7 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι καλούνται σήμερα στις κάλπες, στις δημοτικές εκλογές που θεωρούνται καθοριστικής σημασίας για το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησης Ερντογάν...
Ο Τούρκος πρωθυπουργός προσπαθεί να αποκρούσει τους ισχυρισμούς περί εμπλοκής του σε σκάνδαλα διαφθοράς. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8.00 (ώρα Ελλάδας) στις ανατολικές επαρχίας και η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 18.00 και παίρνουν μέρος 26 κόμματα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν νωρίς το βράδυ.

ΑΙΣΧΟΣ - Έβαλαν χέρι και στις αποζημιώσεις των ορφανών της πτήσης HELIOS

«Κούρεψαν» και τις αποζημιώσεις των ορφανών της Helios
Η εξαίρεση που ζήτησαν οι συγγενείς δεν εισακούστηκε από την τρόικα της Κύπρου. Οι αποζημιώσεις των 19 ανήλικων ορφανών των οικογενειών της Helios δεν γλίτωσαν από το κούρεμα και τη δέσμευση καταθέσεων.
Τα χρήματα που δόθηκαν στη μνήμη των γονιών τους, με όρο η εκταμίευσή τους να γίνει όταν ενηλικιωθούν ώστε να σπουδάσουν και να προχωρήσουν στη ζωή τους, εξανεμίστηκαν από την επιβαλλόμενη αναδιάρθρωση του κυπριακού τραπεζικού τομέα έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με το κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα».

Αγιορείτικη Διήγηση για τον Παράδεισο

Ακούραστος ο γέρο - Πέτρος καθάριζε κρεμμύδια στην πανήγυρη της Παναγίας για την εσπερινή τράπεζα. Θα έρχονταν πατέρες και ψαλτάδες απο την έρημο να στολίσουν την αγρυπνία. Και πως έκανε ο γέρο -Πέτρος αμα ξεκινούσε τα μέγιστα ανοιξαντάρια του Κουκουζέλη και το Θεοτόκε Παρθένε του Μπερεκέτη! Και όλο σκούνταγε τον Δανιηλ τον Εκκλησιαστικό να κουνήσει ακόμα πιο δυνατά τον χορό και τον πολυέλαιο.

"Πέθανα και με γύρισε πίσω ο Άγιος Ραφαήλ"

Προς τα τέλη Αυγούστου, η κ. Άλκηστις, από τη Μύκονο τηλεφώνησε στην Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ στο Άνω Σούλι του Μαραθώνος και ρώτησε πληροφορίες για την πρόσβαση και τη διαμονή στην περιοχή, προκειμένου να παραστεί στη Χάρη του Αγίου Ραφαήλ, στην Ιερά Πανήγυρη του Μοναστηριού της 2ας Σεπτεμβρίου. Μιλώντας στο τηλέφωνο με κάποιον από τους πατέρες, του ζήτησε να ανάψει ένα κεράκι στον Άγιο Ραφαήλ, για τον αδελφό της γυναίκας που είχε στο σπίτι της για να τη βοηθάει στις δουλειές, ο οποίος είχε πάθει εγκεφαλικό και είχε πέσει τελικά σε κώμα.

Ένα σημαδιακό ταξίδι του κ. Ομπάμα… Επαληθεύεται ο Γέροντας Παίσιος;

Από το Βατικανό στο «βαθύ Ισλάμ»
27 Μαρτίου 2014
Ρώμη: Θερμή συνάντηση Ομπάμα  και  Πάπα Φραγκίσκου
Στην συνάντηση του με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, η οποία διήρκεσε μία ώρα, εξέφρασε τον θαυμασμό του στο πρόσωπο του Ποντίφικα, και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο. Ο πάπας παρέδωσε στον Αμερικάνο πρόεδρο ένα αντίγραφο της διακήρυξης της αποστολής του, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την εξάλειψη των οικονομικών ανισοτήτων και της φτώχειας.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ

Διηγείται ένας προσκυνητής της Ιεράς Μονής, πιλότος στο επάγγελμα:
“Πριν μερικά χρόνια, όταν ήμουν νέος στο επάγγελμα, εκτελούσα πτήση Αθήνα-Αμερική. Πάνω από τον Ατλαντικό συνέβη μια μηχανική βλάβη που δεν μπορούσα να την διορθώσω. Τρομαγμένος ζήτησα από τους επιβάτες να προσευχηθούν ο καθένας στον αγαπημένο του άγιο, γιατί βρισκόμασταν σε μεγάλο κίνδυνο και δεν υπήρχε εκεί κοντά στεριά για αναγκαστική προσγείωση. Μετά από λίγο βλέπω κάποιον νέο να επιδιορθώνει την βλάβη με δεξιοτεχνία και γρήγορες κινήσεις.