“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: "Το στόμα σου δόθηκε όχι για να δαγκώνεις, αλλά για να παρηγορείς με τα λόγια σου

Ξέχασε, λοιπόν, τις ξένες αμαρτίες, για να ξεχάσει και ο Κύριος τις δικές σου. Γιατί αν πεις, «Τιμώρησε τον εχθρό μου», έκλεισες το στόμα σου. Έχασε πια η γλώσσα σου το δικαίωμα να μιλάει στο Θεό.
Πρώτα-πρώτα επειδή εξαρχής Τον παρόργισες, κι υστέρα επειδή ζητάς πράγματα που είναι αντίθετα στον ίδιο το χαρακτήρα της προσευχής. Αφού, δηλαδή, προσέρχεσαι για να ζητήσεις συγχώρηση αμαρτημάτων, πως μιλάς για τιμωρία; Το αντίθετο έπρεπε να κάνεις, να παρακαλάς για τους άλλους, ώστε στη συνέχεια να παρακαλέσεις με παρρησία και για τον εαυτό σου. Αν προσευχηθείς για τους συνανθρώπους σου, τα πέτυχες όλα, έστω κι αν δεν πεις το παραμικρό για τις δικές σου αμαρτίες. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ζοφερό από μια ψυχή που μνησικακεί και μισεί.

Ανεξαρτησία… μεγάλος πόλεμος μετά το κουρδικό δημοψήφισμα;

Σε μετωπική σύγκρουση με όλους επιλέγει να πάει η κυβέρνηση της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης (KRG: Kurdish Regional Government), καθώς οι εξελίξεις και οι απειλές προς τους Κούρδους από κάθε κατεύθυνση, έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα. Ενώ μέχρι στιγμής δηλωνόταν ότι το βέβαιο «ΝΑΙ» στο ερώτημα της ανεξαρτησίας από την κεντρική κυβέρνηση της Βαγδάτης θα αποτελούσε διαπραγματευτικό χαρτί για τους Κούρδους, πλέον δηλώνουν «λη τώρα ή ποτέ» και βαδίζουν γενναία προς την ανεξαρτησία.

Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Δε γνωρίζει κανείς εάν και τι είδους εγγυήσεις έχουν λάβει από τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς, τις μοναδικές πλευρές που παραμένουν στο πλευρό τους, με τους πρώτους μάλιστα να έχουν επιδιώξει να τους αποτρέψουν και να ακυρώσουν το δημοψήφισμα, φοβούμενοι μεγάλη περιφερειακή αναταραχή. Ο Μπαρζανί βέβαια τους θύμισε τον ρόλο και τις θυσίες των Κούρδων στη μάχη κατά του ISIS και πως οι Κούρδοι πλέον βλέπουν μόνο στην ανεξαρτησία το μέλλον τους.

Ποιο Κουρδικό , σκάζει μύτη και το Γερμανικό;

Φώτο:  στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με την Αιματοβαμμένη Ελληνική Σημαία
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ξαναγυρίζουν άραγε; 'Nazis Have Returned'
«Nazis Have Returned': German Chancellor Merkel Wins Unprecedented 4th Term but Party Suffers Losses»  https://sputniknews.com/

«Τη στιγμή που η Ευρώπη νόμισε πως τα ήξερε όλα, τότε ήταν και που παραφρόνησε»

«Τη στιγμή που η Ευρώπη νόμισε για τον εαυτό της πώς εκπολιτίστηκε, τότε ήταν και που αγρίεψε.»

Μάνα, αν ήξερες πόσο μας αγαπά ο Θεός εμάς τους ανθρώπους!

Ένα καλόψυχο παλληκάρι που είχε αλιευτικό καΐκι και ψάρευε στον Πατραϊκό κόλπο και στο Ιόνιο πέλαγος, έφυγε αιφνίδια για την άλλη ζωή πριν λίγα χρόνια.
Ήταν πολύ ελεήμων. Όταν το πρωί γύριζα από το ψάρεμα, πριν πάει στο μαγαζί, πήγαινε σε φτωχογειτονιές και έδινε σε φτωχές οικογένειες ψάρια! Καταλαβαίνει κανείς πόσο πόνεσαν όλοι στον αποχωρισμό του και ιδιαίτερα οι γονείς και τ’ αδέλφια του.