“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Οι Μακεδονικές ενώσεις «καίνε» το Μαξίμου: «Μελανοχίτωνες με κόκκινα περιβραχιόνια μας έδιναν στην Αστυνομία»

Θ.Π. ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” ΤΗΣ ΒΑΪΜΑΡΗΣ. Ο ΑΘΕΟΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΛΝΕ ΤΟΥΣ ΑΓΚΥΛΩΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΜΕΛΑΝΟΧΙΤΩΝΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ  ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΑΠ΄ ΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ…..
Πρακτικές κατοχής πραγματοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγγέλλουν Μακεδονικές ενώσεις για τις χθεσινές διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη.
«Μελανοχίτωνες με κόκκινα περιβραχιόνια μας «έδιναν” στην Αστυνομία» καταγγέλλουν, και ρίχνουν φως στις πρακτικές της δημοκρατικής και προδοτικής κυβέρνησης του εθνομηδενμιστή Τσίπρα.

Άγιος Πορφύριος: “Ο Χριστός είναι η αγάπη μας, ο έρωτάς μας.”

Ο Χριστός είναι η χαρά, το φως το αληθινό, η ευτυχία. Ο Χριστός είναι η ελπίδα μας. Η σχέση με τον Χριστό είναι αγάπη, είναι έρωτας, είναι ενθουσιασμός, είναι λαχτάρα του θείου. Ο Χριστός είναι το παν. 
Αυτός είναι η αγάπη μας, Αυτός ο έρωτάς μας. Είναι έρωτας αναφαίρετος ο έρωτας του Χριστού. Από κει πηγάζει η χαρά.
Η χαρά είναι ο ίδιος ο Χριστός. Είναι μία χαρά, που σε κάνει άλλο άνθρωπο. Είναι μία πνευματική τρέλα, αλλά εν Χριστώ. Σε μεθάει σαν το κρασί το ανόθευτο, αυτό το κρασί το πνευματικό. Όπως λέγει ο Δαβίδ: «Ελίπανας εν ελαίω την κεφαλήν μου και το ποτήριόν σου μεθύσκον με ωσεί κράτιστον» (Ψαλ. 22, 5). Ο πνευματικός οίνος είναι άκρατος, ανόθευτος, πολύ δυνατός κι όταν τον πίνεις, σε μεθάει. Αυτή η θεία μέθη είναι δώρο του Θεού, που δίδεται στους «καθαρούς τη καρδία» (Πρβλ. Ματθ. 5, 8).

Το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου 2018: η παραβολή του μεγάλου δείπνου

Τὸ οὐράνιο πανηγύρι

Εὐαγγελικό Ἀνάγνωσμα Κυριακῆς 16 Δεκεμβρίου 2018, ΙΑ΄ Λουκά (Λουκ. ιδ΄ 16-24)
Εἶπεν ὁ Κύριος τὴν παραβολὴν ταύτην· ἄνθρωπός τις ἐποίησε δεῖπνον μέγα καὶ ἐκάλεσε πολλούς· καὶ ἀπέστειλε τὸν δοῦλον αὐτοῦ τῇ ὥρᾳ τοῦ δείπνου εἰπεῖν τοῖς κεκλημένοις· ἔρχεσθε, ὅτι ἤδη ἕτοιμά ἐστι πάντα. καὶ ἤρξαντο ἀπὸ μιᾶς παραιτεῖσθαι πάντες. ὁ πρῶτος εἶπεν αὐτῷ· ἀγρὸν ἠγόρασα, καὶ ἔχω ἀνάγκην ἐξελθεῖν καὶ ἰδεῖν αὐτόν· ἐρωτῶ σε, ἔχε με παρῃτημένον. καὶ ἕτερος εἶπε· ζεύγη βοῶν ἠγόρασα πέντε, καὶ πορεύομαι δοκιμάσαι αὐτά· ἐρωτῶ σε, ἔχε με παρῃτημένον. καὶ ἕτερος εἶπε· γυναῖκα ἔγημα, καὶ διὰ τοῦτο οὐ δύναμαι ἐλθεῖν. καὶ παραγενόμενος ὁ δοῦλος ἐκεῖνος ἀπήγγειλε τῷ κυρίῳ αὐτοῦ ταῦτα. τότε ὀργισθεὶς ὁ οἰκοδεσπότης εἶπε τῷ δούλῳ αὐτοῦ· ἔξελθε ταχέως εἰς τὰς πλατείας καὶ ρύμας τῆς πόλεως, καὶ τοὺς πτωχοὺς καὶ ἀναπήρους καὶ χωλοὺς καὶ τυφλοὺς εἰσάγαγε ὧδε. καὶ εἶπεν ὁ δοῦλος· κύριε, γέγονεν ὡς ἐπέταξας, καὶ ἔτι τόπος ἐστί. καὶ εἶπεν ὁ κύριος πρὸς τὸν δοῦλον· ἔξελθε εἰς τὰς ὁδοὺς καὶ φραγμοὺς καὶ ἀνάγκασον εἰσελθεῖν, ἵνα γεμισθῇ ὁ οἶκός μου. λέγω γὰρ ὑμῖν ὅτι οὐδεὶς τῶν ἀνδρῶν ἐκείνων τῶν κεκλημένων γεύσεταί μου τοῦ δείπνου. πολλοὶ γάρ εἰσι κλητοί, ὀλίγοι δὲ ἐκλεκτοί.

Ιερομόναχος Κοσμάς-Κλέαρχος Παπασάββας, Σύγχρονος Ομολογητής της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Β. Ήπειρο (+14.12.2018)

Εκοιμήθη χθες σε ηλικία 76 ετών μετά από σύντομη ασθένεια ο π. Κοσμάς-Κλέαρχος Παπασάββας, σύγχρονος Ομολογητής της Ορθοδόξου Εκκλησίας, από το χωριό Δρυμάδες Χιμάρας Β. Ηπείρου.
Ο π. Κοσμάς γεννήθηκε το 1942 στους Δρυμάδες Χιμάρας από ευλαβείς γονείς και σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία, από όπου έλαβε πτυχίο δασκάλου. Παρά την απαγόρευση της θρησκευτικής πίστεως και λατρείας, που επιβλήθηκε στην Αλβανία από το αθεϊστικό κομμουνιστικό καθεστώς το 1967, ο Κλέαρχος συνέχιζε να λατρεύει κρυφά το Θεό στα εξωκκλήσια του χωριού του και συνδέθηκε πνευματικά με τον Ιερέα π. Κοσμά Κύριο, τον μετέπειτα επίσκοπο Απολλωνίας (+11.8.2000) και με όλο το “δίκτυο” της Εκκλησίας των “Κατακομβών” της Αλβανίας.