“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ἡ ἄκρατη ταπεινολογία καὶ ἡ ἔνοχη σιωπὴ τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἱερωνύμου εὐνοοῦν μόνο τὸ πολιτικὸ νοσηρὸ σύστημα

-Μονόδρομος ἡ ὑποβολή τῆς παραίτησής του-
Ἔρχεται ἕνας καιρὸς ποὺ ἡ καμμένη γῆ πετάει λουλούδι. Πού μετατίθενται τὰ βουνά! Ποὺ ἡ φωτιὰ μελτέμι γίνεται καὶ σὲ δροσίζει ἀντὶ νὰ σὲ καίει. Σήμερα μᾶς χωρίζουν άπό τή λογική τῆς ζούγκλας, τή λογική ὁ θάνατός σου ἡ ζωή μου τά ἐλάχιστα δευτερόπλεπτα πού ἀπέχει μία μεγάλη ἔκρηξη ἀπό τήν τυχαία ἀφορμή της. Ζοῦμε περιμένοντας τήν ἀναπότρεπτη ἔκρηξη τῆς βίας. Μή γένοιτο

Τοῦ Διονύση Μακρῆ
Στ’ ἀλήθεια ἀναρωτιέμαι τὸ πῶς θὰ μποροῦσε νὰ χαρακτηρίσει τὸν νῦν Ἀρχιεπίσκοπο Ἱερώνυμο ὁ ἱστορικός τοῦ μέλλοντος, ὁ ὁποῖος θὰ εἶναι περισσότερο ἀμερόληπτος καὶ εἰλικρινής. Προσωπικὰ πάντως πιστεύω πὼς θὰ τὸν καταλόγιζε στοὺς πλέον χειρίστους καὶ ἀκατάλληλους Προκαθημένους ποὺ πέρασαν ἀπὸ τὸν Ἀρχιεπισκοπικὸ αὐτό θρόνο.

ΜΕ… ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΑΝ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΣΠΕΝΔΟΥ

Θ.Π.: Αφού κάνετε τον κόπο και μας τα φτιάχνετε (για να τα βρούμε έτοιμα), τουλάχιστον φτιάξτε τα καλά…
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Άλλη μια εγκληματική κακοποίηση ενός περικαλλούς δείγματος του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, διέπραξαν οι Τούρκοι και αυτή την φορά το σκάνδαλο είναι τόσο μεγάλο που και ο ίδιος ο τουρκικός τύπος το έβγαλε στην δημοσιότητα προφανώς γιατί πλήττει τον τουρκικό τουρισμό.

«Διάκο γδύσου, δεν θα συνεχίσεις...»

Σε μια πανήγυρι της Μονής των Ιβήρων, στα παλιά χρόνια πήγε και ένας διάκος από τον κόσμο. Έλαβε μέρος στην μεγάλη Αγρυπνία.
Στον Όρθρο ο Τυπικάρης του λέγει: «Πρόσεξε, διάκο, εμείς εδώ λέμε Την Θεοτόκον εν ύμνοις μεγαλύνομεν». Ο διάκος κούνησε το κεφάλι και σαν ήλθεν η ώρα εκφωνεί όπως ήξερε "Την Θεοτόκον και μητέρα του Φωτός, εν Ύμνοις τιμώντες μεγαλύνομεν".

Αγιότητα είναι...

του π. Λίβυου 
Αγιότητα είναι μια βαθιά ευαισθησία. Μια βαθιά ποιητική ματιά που μπορεί να μεταμορφώνει τα πάντα σε άγγιγμα ψυχής. Ο άγιος είναι ποιητής και ευαίσθητος. «Για να γίνει κανείς Χριστιανός, πρέπει να έχει ποιητική ψυχή, πρέπει να γίνει ποιητής. «Χοντρές» ψυχές κοντά Του ο Χριστός δεν θέλει.» αγ. Πορφύριος. Αγαπάει ακόμη και τα μη αξιαγάπητα. Εκείνο που όλοι θα περιφρονούσαν με μεγάλη χαρά, η αγιότητα το μαζεύει, το αγκαλιάζει, το φιλά με πάθος μέχρι να το θεραπεύσει.
Η αγιότητα μεταμορφώνει τα έρημα. Κυκλώνει τα διεσπαρμένα. Ενώνει τα διαιρεμένα. Μπορεί και αντέχει πάνω και περά από τις πληγές και τις καταστροφές. Κοιτάει εκεί που δεν κοιτάει κανείς άλλος. Δεν χωρίζει τα πράγματα σε καλά και κακά. Δεν τους βάζει ταμπέλες. Δεν κατηγοριοποιεί την ζωή σε ανώτερη και κατώτερη. Δεν διχάζει, δεν μοιράζει, δεν αποσπά, ενώνει, συνενώνει, και δυναμώνει το αδύνατο να συμβεί και το όνειρο να πραγματωθεί.

ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια πράγματα εντυπωσιακή είδηση έρχεται από την Τουρκία, σύμφωνα με την οποία στις τελευταίες μάχες μεταξύ του τουρκικού τακτικού στρατού και των αναρτών του ΡΚΚ, ανάμεσα στα θύματα των αναρτών βρέθηκαν και νεκροί που φορούσαν στο στήθος τους χριστιανικό σταυρό!

Το Spiegel κάνει την κηδεία της Volkswagen

Την κηδεία της Volkswagen αναπαριστά στο εξώφυλλό του το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Έξι άντρες ντυμένοι στα μαύρα εμφανίζονται να κουβαλούν εν είδει φέρετρου, το γνωστό «σκαθάρι», το δημοφιλές μοντέλο της Volkswagen...
Με το καυστικό αυτό εξώφυλλο, που φέρει τον τίτλο «Η αυτοκτονία» , το γερμανικό περιοδικό σχολιάζει το σκάνδαλο που κλονίζει την αυτοκινητοβιομηχανία.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Εμπορεύεται και το φύλο της

«Aχ! Εσείς, δυστυχισμένες μικρομπακαλίστικες ψυχές, έτοιμες, να πουλήσετε “τοις μετρητοίς” λίγον “ηρωϊσμό”, έστω και για τρεις σκουριασμένες χαλκοδεκάρες, φτάνει να μετρηθεί το “όφελος” πάνω στο τραπέζι της συναλλαγής…». 
Αυτά τα θυμωμένα λόγια της Ρόζας Λούξερμπουργκ βούιξαν στα αυτιά μας διαβάζοντας την αυτάρεσκη αυθάδεια της Τασίας Χριστοδουλοπούλου: 

"Την μόνη ΜΗΤΕΡΑ που θα φοβηθεί η νέα κυβέρνηση θα είναι η ΜΗΤΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ"

Έρχονται αλλαγές, ανατροπές και συγκρούσεις; Μήπως είναι και αυτές μεταρρυθμίσεις για το καλό μας;