“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Ένα αόρατο χέρι συνδέει την ημερομηνία των Ελληνικών εκλογών με την ημερομηνία της παράδοσης των S-400 στην τουρκία.

Φώτο : πολύ μας άρεσε αυτή η φωτογραφική σύνδεση για αυτό την επαναλαμβάνουμε επειδή  μπουχτίσαμε να βλέπουμε πυραύλους, ενώ εμείς διαθέτουμε πνευματικούς τέτοιους.
Πάλι εκλογές και πήραν όλα φωτιά. Αλλά επαναλαμβάνουμε το μέγα ιστορικό λάθος μας δηλ. να χωριζόμαστε σε πατριώτες και μη πατριώτες. Μας πως πρέπει να ψηφίζουμε; Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ  Λίνκολν, είχε πει : « Με μία σφαίρα σκοτώνεις ένα άνθρωπο. Με μία ψήφο το μέλλον των παιδιών σου.»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τα επισημάναμε κατά επανάληψη στο πρόσφατο παρελθόν, ότι οι S-400 είναι οι κόκκινες γραμμές και σήμερα βλέπουμε ότι πολλά γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή μας ευθυγραμμίζονται με αυτές τις γραμμές της φωτιάς. ( βλ. φωτιές στα Βαλκάνια , στο ΑΙΓΑΙΟ, στην Κύπρο, εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, κοινωνικές ταραχές , ένταση στο προσφυγικό κύμα κα)

Περίεργα ακολουθώντας…

Κοπαδιαστά οι αχτίνες
του χειμωνιάτικου ήλιου
πεισματικά στριμώχθηκαν
από τα καμαρωτά τζάμια
μ΄ ημερήσιο φως γεμίζοντας
το Καθολικό της Μονής Ιβήρων.

Ἁγίου Νεκταρίου: ἡ ὑπερηφάνεια

 ὑπερηφάνεια τοῦ νοῦ εἶναι  σατανικὴ ὑπερηφάνεια ὁποία ἀρνεῖται τὸ Θεὸ καὶ βλασφημεῖ τὸ Ἅγιο Πνεῦμαγί’ αὐτὸ καὶ πολὺ δύσκολα θεραπεύεταιΕἶναι ἕνα βαθὺ σκοτάδι, τὸ ὁποῖο ἐμποδίζει τὰ μάτια τῆς ψυχῆς νὰ δοῦν τὸ φῶς ποὺ ὑπάρχει μέσα της καὶ ποὺ ὁδηγεῖ στὸ Θεό, στὴν ταπείνωση, στὴν ἐπιθυμία τοῦ ἀγαθοῦ.

Συμβουλές Αγίου γέροντος Παϊσίου

Ο αγώνας ο πνευματικός δεν έχει απαιτήσεις. Μια ασθενική φύση που δεν μπορεί να κάνη πολλή άσκηση, μπορεί όμως να ταπεινωθή, να δείξη αγάπη, να πάρη πάνω της το σφάλμα του άλλου. Αν έχη αρρώστια και την δεχθή με δοξολογία, ωφελείται πολύ και ταπεινώνεται απ’ την αρρώστια. Όλοι έχουν ελαφρυντικά εκτός από τον διάβολο, γιατί όλοι δεχόμαστε την επήρειά του. Οι πνευματικοί άνθρωποι παίρνουν το βάρος του άλλου. Αυτό είναι η μεγαλύτερη αγάπη και όχι να βοηθήσης τον άλλον στο διακόνημά του, να σηκώσης το πιο βαρύ. Είναι βέβαια αγάπη, αλλά μπορεί να σε κλέψη η υπερηφάνεια.

«Η Πόλις εάλω», αλλά και ζή (Σεβασμ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος Βλάχος) (ομιλία)

Διαβάστε για το ‘σωστό’ όνομα της αυτοκρατορίας, γιατί η ημέρα της πτώσεως εκτός από αποφράδα είναι και ένδοξη, ποια ήταν τα αίτια αυτής της πτώσης, ιστορικές λεπτομέρειες κατά την πολιορκία, το πνεύμα και το όνειρο της Ρωμηοσύνης.
Πολλές φορές ομίλησα και έγραψα για την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αυτό που μάς συνήθισαν να ονομάζουμε Βυζάντιο, αλλά για πρώτη φορά ομιλώ για την Τρίτη 29 Μαΐου 1453, που είναι ημέρα πτώσεως της Κωνσταντινουπόλεως και βεβαίως γενικότερα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας – Βυζαντίου. Γι’ αυτό οφείλω ευχαριστίες στην Διακίδειο Σχολή που διοργάνωσε αυτήν την εκδήλωση και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Νικόδημο που έδωσε με εγκαρδιότητα την ευλογία του. Ανέλαβα την ευθύνη αυτή να συμμετάσχω και εγώ διά του τρόπου αυτού στο μνημόσυνο για τις ψυχές των αοιδίμων προμάχων της ηρωϊκής αντιστάσεως που αγωνίσθηκαν με ηρωϊκό σθένος.  Επειδή το θέμα είναι μεγάλο θα επιδιώξω να ομιλήσω επιλεκτικά και αποσπασματικά.