“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Μυρίζει μπαρούτι: Φτώχεια, ανεργία και πλειστηριασμοί βάζουν φωτιά στην Ελλάδα

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς στο θέμα των πλειστηριασμών δεν έχει βρει ακόμα λύση αποδεκτή από τους δανειστές και οι αντιδράσεις τόσο από την κοινωνία όσο και από τα κομματικά στρατόπεδα συνεχώς μεγαλώνουν. Από τη μία οι πολίτες αγωνιούν γιατί δεν μπορούν να γνωρίζουν αν από την 1η Ιανουαρίου θα είναι ασφαλής η κατοικία τους και τρέμουν στην ιδέα πως θα βρεθούν στο δρόμο και από την άλλη βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στα κόμματα τους πως δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν τροπολογία που δεν θα προστατεύει την πρώτη κατοικία.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Πώς ξεκινάει το ιστορικό μέσα στο Νοέμβριο του 2013.
8/11/2013 Πρόταση νόμου κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Γιουσούφ Χαλάτσογλου.
«η πρόταση νόμου κατατέθηκε με σκοπό την λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί καθώς έμεινε όρθια επί 481 χρόνια με τις προσευχές του μουεζίνι και είναι ένα σύμβολο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης».
Αντίστοιχο αίτημα είχε εκφράσει προ λίγων εβδομάδων και ο μουεζίνης της Κωνσταντινούπολης. Ο μουεζίνης στην ομιλία του στο Μπλέ Τζαμί μετά την προσευχή του Μπαϊραμιού είχε δηλώσει πως «η Αγία Σοφία κλαίει. Η Αγία Σοφία ψάχνει τους προσκυνητές της. Mε την άδεια του Θεού μια μέρα, όλοι μαζί θα προσευχηθούμε κάποιο μπαϊράμι στην Αγία Σοφία».

Βίος Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού

Ο Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός εορτάζει στις 6 Δεκεμβρίου
Η ζωή του
Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε στα Πάταρα της Λυκίας, που είναι στη Μ. Ασία, γύρω στα 250 μ.Χ. Ήταν μοναχοπαίδι. Οι γονείς του ήσαν ευσεβείς και καλής οικονομικής καταστάσεως. Ακολούθησε τον σκληρό, αλλά άγιο δρόμο της ασκήσεως, από μικρός. Σαν έγινε παιδί του Σχολείου, ήταν επιμελής. Έφευγε μακριά από συζητήσεις απρεπείς.
Δεν ήθελε ποτέ του άτακτες παρέες. Προτιμούσε, αντί των παιγνιδιών, τις συναναστροφές των ηλικιωμένων. Κοντά στους μεγάλους και στους γέροντες άκουε συμβουλές και παραδείγματα, πού τον ωφελούσαν ψυχικά. Άκουε για τους εχθρούς, πού απειλούν την ψυχή και το χαρακτήρα του ανθρώπου. Μάθαινε για τις παγίδες, πού στήνει ο σατανάς στη ζωή των εναρέτων κι έβγαζε πολύτιμα συμπεράσματα.

Τα προφητικά λόγια του Χριστόδουλου

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε προβλέψει ότι θα έρθουν δύσκολα χρόνια για τους Έλληνες και θα υποστούν τέτοια δεινά που μόνο αν έχουν πίστη στην πατρίδα και στη...θρησκεία τους θα μπορέσουν να αντέξουν τις συνέπειες.
Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ανέφερε αυτά τα λόγια ο πνευματικός αυτός άνθρωπος με τη θαρραλέα σκέψη και την τόλμη στα λεγόμενά του μέχρι να δικαιωθεί. Όταν αυτά μιλούσε στις εκκλησίες και σε δημόσιους χώρους όλοι σχεδόν τον λοιδορούσαν. Ήταν το πέπλο της ευμάρειας και της ψευδεπίγραφης ευδαιμονίας που σκέπαζε την πραγματικότητα, η οποία ερχόταν με ιλλιγγειώδη ταχύτητα για να διαψεύσει τους δήθεν προοδευτικούς. Και ποιός μπορεί σήμερα να διαφωνήσει με τα προφητικά λεγόμενά του;

Αν θέλεις κάτι να κάψεις, κάψε τον καναπέ σου

Μας λένε ότι μας σώζουν κι εμείς καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ μας και περιμένουμε τη σωτηρία μας. Αυτοί όμως που μας σώζουν και συγκεκριμένα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), κατέγραψαν κέρδη 260 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο για το 9μηνο του 2013, από τη "σωτηρία" μας!!! 

Η γοητεία του Όρους βρίσκεται στο ότι κρύβεται…

Στο Όρος δεν βλέπεις ούτε ξεκουράζεσαι ούτε κατηχείσαι. Στο Όρος μυσταγωγείσαι. Σιωπάς και προσεύχεσαι.
Προτιμάς να φαντάζεσαι, να ποθείς, να “σκαλίζεις” με τον εσωτερικό σου κόσμο, αλλά να μην έχεις την ανάγκη να δεις, να βεβαιωθείς, να γνωρίσεις. Δεν σου χρειάζεται κάτι τέτοιο. Αντιλαμβάνεσαι την έκπληξη, αλλά αποφεύγεις να την ψηλαφείς.
Αισθάνεσαι το μυστήριο, αλλά αρνείσαι την έρευνά του. Η πίστη είναι ισχυρότερη από την όποια απόδειξη. Η αίσθηση της θεϊκής παρουσίας πιο έντονη από κάθε ευλογημένη αναστροφή.
Η γοητεία του Όρους βρίσκεται στο ότι κρύβεται…
(Απόσπασμα απ’το βιβλίο του μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου Χατζηνικολάου “Φωνή αύρας λεπτής”) aoratigonia.blogspot.gr

Η ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ

Η ταπεινοφροσύνη είναι εντελώς ακατανίκητη από τους δαίμονες. Πώς γεννιέται και ποια είναι η δύναμή της.
Ρώτησαν τον αββά Λογγίνο:
-Ποια αρετή είναι η μεγαλύτερη απ΄όλες;
Και απάντησε:
-Σκέφτομαι, ότι, όπως η υπερηφάνεια είναι το μεγαλύτερο απ΄όλα τα πάθη, αφού και από τον ουρανό μπόρεσε να ρίξει κάποιους (δηλαδή τον Εωσφόρο και το τάγμα του)... έτσι και η ταπεινοφροσύνη είναι η μεγαλύτερη απ΄όλες τις αρετές, γιατί κι απ΄αυτά τα τάρταρα μπορεί ν΄ανεβάσει ένα άνθρωπο, ακόμα κι αν είναι αμαρτωλός σαν δαίμονας.
Να γιατί ο Κύριος πρίν απ΄όλους μακαρίζει τους «πτωχούς τώ πνεύματι», (δηλαδή τους ταπεινούς) (Ματθ. 5:3).

ο Ερντογάν ζητάει και δεύτερο Τζαμί κάτω από την Ακρόπολη!

Σε ...αναβάθμιση των «διεκδικήσεών» του με «απαίτηση» να λειτουργήσει και άλλο, δεύτερο, τζαμί στην Αθήνα, προκειμένου να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, προχωρά συστηματικά ο κ. Ερντογάν.
Και αυτό καθώς είναι πλέον φανερό σε αναλυτές στην Αθήνα ότι εντάσσει στο προεκλογικό του παιγνίδι μια σειρά  θεμάτων που μας ενδιαφέρουν ως χώρα ( όπως πχ την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί), προκειμένου  να ικανοποιήσει τα χαμηλότερα των ενστίκτων των φανατικών ισλαμιστών οπαδών και ψηφοφόρων του  και να αντιμετωπίσει την άνοδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης CHP!

«Εγώ ονομάζομαι Τετάρτη και εγώ Παρασκευή!» απάντησαν οι άγγελοι

Ο μοναχός Γαλακτίων Ιλλίε, κοινοβιάτης στη μονή Συχάστρια της Ρουμανίας από το 1918, τηρούσε με ακρίβεια τη νηστεία. Αν δεν τελείωνε τον μοναχικό του κανόνα, δεν έτρωγε τίποτα. Την Τετάρτη και την Παρασκευή νήστευε μέχρι το βράδυ, την ώρα που έβγαιναν τ’ αστέρια. Τότε έκανε τον σταυρό του, ζητούσε συγχώρηση απ’ όλους, έπαιρνε αντίδωρο και ύστερα έτρωγε.
-Γέροντα, του είπε ο μαθητής του, η μέρα είναι μεγάλη, κι εσύ ηλικιωμένος και αδύνατος. Δεν είναι καλύτερα να τρως το φαγητό σου νωρίτερα;
-Κάποτε, αποκρίθηκε εκείνος, ένας άγιος είδε να πηγαίνουν κάποιο νεκρό στον τάφο. Μπροστά και πίσω τoν συνόδευαν δυό ωραίοι άγγελοι.

Μόσχα: "Μην πειράξετε ούτε τρίχα από τις καλόγριες"

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Οι ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Συρία τόσο σε επίπεδο πληροφοριών, όσο και σε επίπεδο ενεργούς εμπλοκής με μονάδα ειδικών δυνάμεων έxουν εμπλακεί στην αναζήτηση των 12 Ελληνορθόδοξων καλογραιών που απήχθησαν από ισλαμιστές από την πόλη Μααλούλα και πιο συγκεκριμένα από το ναό της Αγίας Θέκλας στην Συρία.

ΑΜΕΡΙΚΗ-ΕΛΛΑΔΑ-ΙΡΑΝ είναι ο σύγχρονος “μαραθώνιος” πάνω σε μία τεκτονική ρωγμή;

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY ΒΑΡΔΑΚΑ
Σε κοινές τους δηλώσεις μετά από τη συνάντηση που είχαν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι κ. Σαμαράς και Μπαρόζο αρνήθηκαν ότι υπάρχει αδιέξοδο στις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των δανειστών. Εξάλλου, ο κ. Μπαρόζο ζήτησε συνέχιση των προσπαθειών που καταβάλει η χώρα, τονίζοντας ότι «είμαστε στα τελευταία μέτρα του μαραθωνίου» και ότι «αυτή δεν είναι η στιγμή να σταματήσουμε».

Βίος Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου

Ο Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος εορτάζει στις 5 Δεκεμβρίου
Καταγωγή και παιδική ηλικία
Στο χωριό Μουταλάσκη, κοντά στην Καισαρεία της Καππαδοκίας, κατά το έτος 439 έφεραν στο φως της ζωής τον Σάββα, οι «χριστιανοί και ευγενέστατοι» γονείς του Ιωάννης και Σοφία, που διακρίνονταν για την ευσέβειά τους. Ήταν μόλις πέντε χρονών, όταν οι γονείς του μετοίκησαν στην Αλεξάνδρεια, αφήνοντας το γιο τους στο θειο του Ερμεία, φοβούμενοι «το μήκος της οδού». Επειδή όμως η γυναίκα του Ερμεία ήταν δύστροπη και στενοχωρούσε με τη συμπεριφορά της το παιδί, ο θειος το έδωσε στον αδελφό του Γρηγόριο, στο σπίτι του οποίου βρήκε σχετική ηρεμία, παρόλο που οι δύο θείοι δεν έπαυσαν να φιλονικούν μεταξύ τους, για το ποιος «είναι κύριος αυτού», επειδή υπέβλεπαν την αξιόλογη περιουσία που είχαν αφήσει στον Σάββα οι γονείς του στη Μουταλάσκη.