“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Στρος Καν: “…κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες…. και το κάναμε υπόγεια..”

Λαζόπουλος για Στρος Καν - Παπανδρέου by fotnak

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ 800 Π. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Πόσο θράσος χρειάζεται να έχει ένας πρώην βουλευτής που εννοείται ότι διέθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία του πολίτη και της πατρίδας και πόσο αναίσθητος πρέπει να είναι για να ζητάει σε μια τέτοια εποχή αναδρομική αύξηση της σύνταξής του που παίρνει από το Δημόσιο. Η αντιπρόεδρος του ελεγκτικού συνεδρίου κ. Φλωρεντία Καλδή ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι 800 και πλέον συνταξιούχοι βουλευτές διεκδικούν με αγωγές τους στα δικαστήρια αναδρομική αύξηση των συντάξεών τους συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ. Που στηρίζουν την εξωφρενική αυτή απαίτηση οι βουλευτές; Σε μία συνταγματική πρόβλεψη που εξομοιώνει τις απολαβές των ανωτάτων δικαστικών με αυτές των βουλευτών. Και βρήκαν πάτημα αυτοί οι ελέφαντες της πολιτικής που ζητάνε αναδρομική αύξηση των συντάξεών τους, σε μία απόφαση του Πρωτοδικείου που βγήκε αρχές του 2009. Η απόφαση αυτή δικαίωνε την προσφυγή τέως βουλευτή που ζητούσε 233.681 ευρώ σαν αναδρομική αύξηση της σύνταξής του που δεν είχε πάρει. Το Δημόσιο όμως ανέκοψε την απόφαση αυτή, προχώρησε σε αναίρεσή της και από τότε η υπόθεση εκκρεμεί. Έρχονται λοιπόν, τώρα οι 800 πρώην βουλευτές και λένε μας χρωστάτε αναδρομικά 80 εκατ. ευρώ. Ετοιμάστε σάπιες ντομάτες, κλούβια αυγά και ληγμένα γιαούρτια γιατί θα μας χρειαστούν.

http://www.newsbomb.gr

ΤΑ… ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

ΜΗΝ ψάχνεις για θέμα, σήμερα. Η Ελλάδα κηδεύει τον μεγάλο Θανάση Βέγγο. Δεν υπήρξε στρατιωτικός, πολιτικός ή μεγιστάνας. Ήταν απ’ όλα στις ταινίες του και ενσάρκωνε τον κατατρεγμένο έλληνα. Κι αυτός (ο έλληνας) που κρύβει στην ψυχή του.... σπάνια αισθήματα, ακολουθεί στο ξόδι του συντετριμμένος. Ύστερα θα χειροκροτήσει, καθώς ταιριάζει στους μεγάλους. Καλό ταξίδι, Θανάση, που «τράβηξες τόσο κουπί στη γαλέρα της ζωής σου». ΚΑΙ πάμε στα άλλα. Στα σημερινά και εφήμερα, ενίοτε σκληρά και επώδυνα. Στον αντίποδα που θυμίζει την άλλη πλευρά της Ελλάδας που γεννάει και άθλιους. Σ’ εκείνους που δεν έχουν καμιά σχέση (φιλότιμου) με τον ανθρώπινο Θανάση Βέγγο. Μιλάμε για τους 850 τέως βουλευτές και βουλευτίνες που διεκδικούν την… αναγνώριση των υπηρεσιών τους κι από 200-250 χιλιάρικα στο χέρι. ΚΑΙ το ’παμε να μην είναι τόσο ελκυστικό το «επάγγελμα». Να λιγοστέψουν τα προνόμια που θέσπισαν και μοιράστηκαν μεταξύ τους. Να μειώσουν τη φύλαξή τους που μας κοστίζει πολλά μεροκάματα αστυνομικών. Να μη συνδέσουν τον μισθό τους (αποζημίωση τον λένε) με εκείνον των δικαστικών (για τη σιγουριά τους). Να μην γράφει το «κοντέρ» για πολλαπλές συντάξεις τους. Να περιορίσουν τις ατέλειες σε ναύλα και τηλέφωνα, να μην τσεπώνουν δώρα και αυξήσεις, σε περίοδο κρίσης. Να μην ασκούνται στο γυμναστήριο της βουλής, να μην έχουν «δαπανηρούς» υπηρέτες που τους αλλάζουν το νερό στο βήμα, και τις φωτοτυπίες να τις βγάζουν μόνοι τους. ΤΙ άλλο λέγαμε και είναι σαν να μη το ’παμε; Να μη γίνεται χαμός στα γραφεία τους για ρουσφέτι, να μη διορίζουν τις γυναίκες τους στο γραφείο και τα παιδιά τους στο δημόσιο, να αίρουν τη βουλευτική τους ασυλία προκειμένου να δικαστούν, να καταργήσουν τον νόμο περί μη ευθύνης κλπ. και να βγάλουν άκρα με το Βατοπέδι και τα υποβρύχια. Τέλος, τους παροτρύναμε να συνεισφέρουν κάτι απ’ τον μισθό τους προαιρετικά, μιας και απ’ τη τσέπη του μέσου έλληνα τους τα παίρνουν υποχρεωτικά. ΔΕΝ συγκινήθηκαν, δεν μας άκουσαν, δεν έκαναν καμιάν έκπτωση των προνομιών τους, κανένας τους/καμιά δεν παραιτήθηκε από ντροπή και τώρα άνοιξε η όρεξη των «τέως». Είδαν τους σημερινούς, θυμήθηκαν τις «δόξες», έριξαν μια ματιά στα οικονομικά τους, κατέθεσαν την αίτηση και η μισή ντροπή δική τους. Η άλλη μισή της Ελλάδας που βγάζει και απάτριδες. Είδες πόσο απλά συνυπάρχουν το φιλότιμο με την πλεονεξία; Την ώρα που θάβεις τον ευαίσθητο Θανάση Βέγγο, ξεπετάγεται η… γαϊδουριά των τέως βουλευτών που διεκδικούν ξεδιάντροπα «δεδουλευμένα».

http://ksipnistere.blogspot.com

1944-2011: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέπτονται και πάλι εκπρόσωποι της τρόϊκας για να επιθεωρήσουν αν τυχόν έχει μείνει τίποτα ... όρθιο στις Ένοπλες Δυνάμεις και να το κατεδαφίσουν και αυτό! Eιδική σημασία έχει η ανάληψη θέσης εκπροσώπου της Ε.Ε. στην τρόϊκα από έναν Γερμανό τον "λοχία Ματίας" όπως έγινε γνωστός στο ΥΠΕΘΑ. Οι Γερμανοί ξανάρχονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για πρώτη φορά μετά το 1944! Σε ότι αφορά την ισοπέδωση των πάντων, σημειώνουμε ότι έφτασαν στο σημείο με εισήγηση του Γερμανού, να κόψουν την δαπάνη της βελτίωσης τροφής (!) δηλαδή ένα μικρό σάντουιτς που έτρωγε το προσωπικό των Ε.Δ. περί τις 11 το πρωί! Εμείς δεν απορούμε πως παίρνουν φωτιά στον αέρα τα ελικόπτερα, απορούμε πως πετάνε! Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παράλληλα, θα έχουν σειρά επαφών με διοικήσεις τραπεζών, κομμάτων και παραγωγικών φορέων. Το πόρισμα που θα συντάξουν τα στελέχη της τρόικας θα παραδοθεί στους επικεφαλής του κλιμακίου που θα αναλάβουν από βδομάδα την νέα επικαιροποίηση του Μνημονίου. Η ηγεσία της τρόικα θα έρθει με νέα σύνθεση καθώς, πλάι στους Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και Κλάους Μαζούχ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα ο Γερμανός Ματίας Μορς, στην θέση του Σερβάζ Ντερουζ που ασχολείται πλέον αποκλειστικά με την Πορτογαλία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕ 10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΤΙΤΖΛΕ

Μετά από τις ταυτόχρονες πρωινές εφόδους, άρχισε την Κυριακή και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη σε αγροτική περιοχή της Ντίτζλε στρατιωτική επιχείρηση του τουρκικού Στρατού με τη συμμετοχή 10 χιλιάδων στρατιωτών και ανδρών των ειδικών δυνάμεων. Η στρατιωτική επιχείρηση που άρχισε στην αγροτική περιοχή της Ντίτζλε, εντάθηκε στις περιοχές Μπαχρί Μπογάζ, Κίρκπινάρ, και Γκέλιντζικ. Όπως έγινε γνωστό από τουρκικά ΜΜΕ ο τουρκικός Στρατός έχει αποκλείσει μεταξύ άλλων και το χωριό Μπάλτατζι. Παράλληλα συνεχίζεται στην Διοίκηση της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής του Ντιγιαρμπακίρ, η ανάκριση των 31 ατόμων που συνελήφθησαν σε διάφορα χωριά της περιοχής Ντίτζλε κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΕ 18 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντείνει τις προκλήσεις η τουρκική πολεμική αεροπορία. Πέντε σχηματισμοί μαχητικών, αποτελούμενοι συνολικά από 18 αεροσκάφη- τα τέσσερα οπλισμένα- προκάλεσαν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο δυο παραβάσεις και 11 παραβιάσεις. Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά.

http://www.newsbomb.gr