“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ… ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΚΑΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πολλά ερωτήματα δημιουργεί η συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Ταιγίπ Ερντογάν στην Νέα Υόρκη με τον γνωστό Αμερικανό διπλωμάτη, Χένρυ Κίσινγκερ και με τον εκπρόσωπο της οικογένειας Ρότστιλντ, τον James Rotschild, η οποία μάλιστα έγινε κεκλεισμένων των θυρών και  μετά την συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες των εκκλησιών στο Αίγιο

Πένθιμα χτύπησαν, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί από χθες, οι καμπάνες των Ιερών Ναών στο Αίγιο, μετά από πρωτοβουλία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, κατά της απόφασης του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη να καταργήσει τα θρησκευτικά και την πρωινή προσευχή από τα σχολεία, αλλά και της γενικότερης αρνητικής στάσης του Υπουργού απέναντι στην ορθόδοξη πίστη.

“Σκάνε μύτη” οι Τούρκοι στο Αιγαίο! Φωτό με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ανοιχτά της Ρόδου

Π. Καρβουνόπουλος 
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από αναγνώστη του Militaire.gr , σήμερα το πρωί ανοιχτά της Ρόδου. Ένα σκάφος ανοιχτής θαλάσσης της τουρκικής ακτοφυλακης πλέει αν όχι εντός, πάντως στο όριο των χωρικών υδάτων ανοιχτά της περιοχής Σορωνής της Ρόδου. Παρακολουθείται από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε δεν χρειαζόμαστε μόνο ανδρείους αλλά και Αγίους.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΞΕΚΊΝΗΣΕ η μάχη των μαχών. Ποιο Χαλέπι; ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ την λένε και με αυτήν θέλουν να τελειώνουν.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
“Ανδρείους μπορεί να βγάλει κάθε πατρίδα. Αγίους όμως μόνον αυτές που καταυγάζονται από το φώς της Ορθοδοξίας, από το φώς του Χριστού και η Ελλάδα ανήκει -θέλουν δεν θέλουν οι εκκλησιομάχοι- σ’αυτήν την εκλεκτή μερίδα! Μυριβήλης

Η Παναγία, εικόνα του Θεού. Η Μυρτιδιώτισσα (24 Σεπτεμβρίου)

Κανένα πρόσωπο, κανένας άγιος, δεν έχει τόσα ονόματα, όσα έχει η Μαρία η «Κεχαριτωμένη». Ονόματα, που αναφέρονται στην αρετή της: Άσπιλη, Αμόλυντη, Αγνή, Αγία, Παναγία. Ονόματα, που αναφέρονται στη θέση, που κατέχει τώρα στον ουρανό: Βασίλισσα, Παντάνασσα, Πλατυτέρα, Ενδοξότερα των Χερουβίμ. Ονόματα, που αναφέρονται στις εικόνες της: Πορταΐτισσα, Ρόδον το Αμάραντον, Γαλακτοτροφούσα, Δεομένη, Τριχερούσα. Ονόματα, που αναφέρονται στα σημεία και τα θαύματά της: Γρηγορούσα, Γοργοεπήκοος, Φανερωμένη, Ελεούσα, Γιάτρισσα. Ονόματα, που αναφέρονται στους τόπους, που τιμάται ιδιαιτέρως κάποια εικόνα της: Παναγία της Τήνου, Προυσώτιοοα, Χοζεβίτισσα, Μυρτιδιώτισσα.