“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ!

Ξέχασε, λοιπόν, τις ξένες αμαρτίες, για να ξεχάσει και ο Κύριος τις δικές σου. Γιατί αν πείς: «τιμώρησε τον εχθρό μου», έκλεισες το στόμα σου. Έχασε πιά η γλώσσα σου το δικαίωμα να μιλάει στο Θεό.
Πρώτα πρώτα επειδή εξ αρχής Τον παρόργισες κι ύστερα επειδή ζητάς πράγματα που είναι αντίθετα στον ίδιο το χαρακτήρα της προσευχής. Αφού, δηλαδή, προσέρχεσαι για να ζητήσεις συγχώρηση αμαρτημάτων, πως μιλάς για τιμωρία; Το αντίθετο έπρεπε να κάνεις, να παρακαλάς για τους άλλους, ώστε στη συνέχεια να παρακαλέσεις με παρρησία και για τον εαυτό σου.

ANATOLY ANTONOV: «ΤO ΝΑΤΟ EΠΙΛΕΓEI THN OΔO ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ»

«Οι σκληροπυρηνικοί στο ΝΑΤΟ έχουν το πάνω χέρι», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Anatoly Antonov και δεύτερο πιο ισχυρό πρόσωπο στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναλύοντας τη στάση του ΝΑΤΟ στην ουκρανική κρίση λέγοντας πως η βορειοατλαντική συμμαχία ολισθαίνει σε ένα επικίνδυνο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία «επιλέγοντας την οδό της όπλων»

Άγιος Πορφύριος: Μόνο με την προσευχή θα φέρετε αποτέλεσμα.

Αυτό που γίνεται με τους γονείς, μπορεί να γίνει και με τους εκπαιδευτικούς. Με την προσευχή και την αγιοσύνη μπορείτε να βοηθήσετε και τα παιδιά στο σχολείο. Μπορεί να τα επισκιάσει η χάρις του Θεού και να γίνουν καλά. Μην προσπαθείτε με ανθρώπινους τρόπους να διορθώσετε κακές καταστάσεις. Δεν έρχεται κανένα καλό αποτέλεσμα. Μόνο με την προσευχή θα φέρετε αποτέλεσμα. Να επικαλείσθε τη θεία Χάρη για όλους. Να πάει η θεία Χάρις μέσα στην ψυχή τους και να τους αλλοιώσει. Αυτό θα πει χριστιανός. 
Εσείς οι εκπαιδευτικοί μυστικά, χωρίς να το καταλαβαίνετε, μεταδίδετε στα παιδιά το άγχος και τα επηρεάζετε. Με την πίστη φεύγει το άγχος. Τι λέμε; «Και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα».

Οι Τούρκοι δεν “τρελάθηκαν”, λένε αυτό που έρχεται!!!

“Η Καβάλα βρίσκεται στην Istanbul αλλά και οι δυο στην Ελλάδα”
Δημιουργήθηκε λοιπόν μία περίεργη σελίδα στο facebook η οποία αναφέρεται στην Καβάλα με τίτλο Kavala και πληροφορίες στα αγγλικά και τούρκικα. Τα ελληνικά δεν υπάρχουν πουθενά. Μας επισημαίνουν επίσης ότι η καβάλα βρίσκεται στην "istanbul". Αλλά είναι και στην Ελλάδα. Δηλαδή, η Καβάλα βρίσκεται στην "istanbul" και στην Ελλάδα ταυτόχρονα.

Οἱ Τοῦρκοι ψηφίζουν Καμίνη, Μπουτάρη καί… παντοῦ μιναρέδες

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 
Τὴν ἀμέριστη στήριξη τῶν Τούρκων στὶς ὑποψηφιότητες τῶν κ Καμίνη στὴν Ἀθήνα καὶ Μπουτάρη στὴν Θεσσαλονίκη γιὰ τὶς προσεχεῖς δημοτικὲς ἐκλογές, προβάλλουν πολλὰ τουρκικὰ δημοσιεύματα ποὺ τὸν τελευταῖο καιρὸ ἀσχολοῦνται ὅλο καὶ πιὸ πολὺ μὲ τὶς ἐκλογικὲς ἀναμετρήσεις στοὺς δύο μεγάλους δήμους τῆς χώρας μας.
Φυσικὰ τὸ μεγάλο κριτήριο γιὰ τὶς τουρκικὲς προτιμήσεις στοὺς «ἐκλεκτούς» τῆς Ἄγκυρας, εἶναι οἱ δεδηλωμένες προθέσεις τῶν ἀξιότιμων κ. Καμίνη καὶ κ. Μπουτάρη νὰ γεμίσουν μὲ τζαμιὰ τὶς πόλεις τους καὶ νὰ τὶς «κοσμήσουν» μὲ τοὺς μυτεροὺς μουσουλμανικοὺς μιναρέδες ποὺ θὰ ξαναγυρίσουν τὴν Ἀθήνα καὶ τὴν Θεσσαλονίκη στὴν «λαμπρὴ» ἐποχὴ τῆς Ὀθωμανικῆς περιόδου.

Β.Μαρκεζίνης: “ΗΠΑ & Γερμανία τελειώνουν με το Κυπριακό και πιάνουν την ελληνική ΑΟΖ”

Ο Βασίλης Μαρκεζίνης κατακεραυνώνει την κυβέρνηση και τους πολιτικούς της Ελλάδας που βρίσκονται στην εξουσία κατηγορώντας τους για «υποταγή» και παντελή έλλειψη ηγετικών χαρακτηριστικών που θέτουν τη χώρα σε κίνδυνο. Επισημαίνει ταυτόχρονα πώς η Ελλάδα είναι προσδεμένη στο άρμα των ΗΠΑ και της Γερμανίας, «οι οποίες έχουν παραμερίσει τις διαφορές τους με σκοπό να περιορίσουν τη Ρωσία». Κάτι όμως που δεν είναι εύκολο.

"Η κυβέρνηση βγαίνει στις αγορές"

Ποιος είναι ο άνθρωπος που γρονθοκόπησε τον αρχηγό της τουρκικής αντιπολίτευσης

Ακροδεξιός αλλά και θαυμαστής του Ερντογάν ο νεαρός που γρονθοκόπησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μέσα στη Βουλή.
Ονομάζεται Ορχάν Οβούτ και η φωτογραφία του μπροστά σε μία αφίσα του Ερντογάν, σε κομματική εκδήλωση του AKP δείχνει και τις απόψεις του. Ο πρόεδρος του κόμματος CHP Kεμάλ Κιλιτσντάρογλου την ώρα που προσερχόταν στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας δέχτηκε επίθεση με μπουνιές από τον Οβούτ.

Κοσμάς ο Αιτωλός: Διαχρονικές διδαχές και «μηνύματα»

300 χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας
Ακριβώς 300 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του αγίου Κοσμά του Αιτωλού και στη μνήμη του η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας αφιέρωσε το επίσημο ημερολόγιό της. Πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να διαβάσουμε ξανά τις πάντα επίκαιρες διδαχές του και να εξαγάγουμε ωφέλιμες συμβουλές για την παιδεία, την κοινωνία, ακόμη και για την πολιτική. Τι θα συμβούλευε άραγε τους πολιτικούς μας ο άγιος Κοσμάς;