“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Μάθετε να συγχωρείτε

Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
«και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών».
Τρία αγαθά διακηρύττει με τα λόγια αυτά. Τούς άριστους στην αρετή τους διδάσκει μετριοφροσύνη και τους συμβουλεύει να μην υπερηφανεύονται για τα κατορθώματά τους αλλά να φοβούνται και να τρέμουν και να μνημονεύουν τα προηγούμενα αμαρτήματά τους... όπως ο θεσπέσιος Παύλος, λέγοντας ύστερα από τα άπειρα κατορθώματά του «ο Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο για να σώσει τους αμαρτωλούς και πρώτος ανάμεσά τους είμαι εγώ»(Α΄ Τιμ. α΄ 15). Τούς άριστους λοιπόν στην αρετή τους ασφάλισε με την ταπεινοφροσύνη, λέγοντας τα λόγια αυτά.

Έτσι θα βρεθούν «τα ρωσικά φαντάσματα» πίσω από τον Τούρκο και μέσα στην αυλή των αεροδρομίων του;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Με το που μπήκε το 2016  τα ¨προθερμαίνουν  εντατικά¨ για ποιον όμως άραγε; Είναι οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές των VDV ειδικών σωμάτων.
Τον Μάρτιο του 1999 όλοι έμειναν άναυδοι όταν  οι ρωσικές δυνάμεις αλεξιπτωτιστών πιστώθηκαν με μια μεγάλη επιχειρησιακή επιτυχία όταν κατέλαβαν αιφνιδιαστικά πριν τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις το αεροδρόμιο της Πρίστινα στο Κοσσυφοπέδιο μετά από μία εκπληκτική πορεία 5 ωρών από την βάση τους στη Βοσνία.

«Μπαμπά δος μου και μένα από αυτά τα ωραία κόκκινα στολίδια που έχεις μπροστά σου» (Συγκλονιστική – αληθινή ιστορία)

*Μία αλληλουχία συγκλονιστικών γεγονότων που καθόρισαν την ζωή του Μοναχού Μακαρίου, ο οποίος είχε αφήσει το Μοναχικό σχήμα του και αποφάσισε να γυρίσει στον κόσμο…
ΓΕΡΩΝ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗΣ (†1892 – 1975)
…Ο Μακάριος ο Γρηγοριάτης τό ἔτος 1922 ἔφυγε διά νά μονάσῃ στό ῞Αγιον ῎Ορος, καί ἐβύθισε σέ μεγάλο πένθος τούς γονεῖς του καί ἰδιαίτερα τήν μητέρα του, διότι σ᾿ αὐτόν ἐστήριζε ὅλες τίς ἀνθρώπινες ἐλπίδες της.
Ἀφοῦ ἦλθε στό Μοναστήρι, μετά τρία χρόνια ἐκάρη Μοναχός. Τότε ἀρρώστησε καί βγῆκε στήν Θεσσαλονίκη διά νά ὑποβληθῆ σέ ἐγχείρησι κήλης. Τό ἔμαθε ἡ μητέρα του, ὅτι ὁ υἱός της εἶναι ἄρρωστος στήν Θεσσαλονίκη καί ἦλθε ἀμέσως κοντά του. Τόν παρεκίνησε νά κατέβῃ στήν Ἀθήνα γιά νά κάνῃ ἐκεῖ τήν ἐγχείρησι. 

ΚΡΕΜΛΙΝΟ – Με ποιους θα συναντηθεί στην Ελλάδα ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 27 και 28 Μαΐου και θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε χώρα της ΕΕ εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. «Ζητήματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων, περιλαμβανομένης της υλοποίησης κοινών προγραμμάτων στον ενεργειακό τομέα», πρόκειται να συζητηθούν στη διάρκεια της επίσκεψης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Είδηση βόμβα: Ανεξάρτητη Θράκη ζητάνε οι Γερμανοί!

«Οι δηλώσεις Σουλτς, δείχνουν την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση της Ελλάδας στην ΕΕ.Έχει ανοίξει η όρεξη όλων ανεξαιρέτως και μάλιστα χωρίς στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση και σεβασμό προς τους Έλληνες.
Ο κ.Σουλτς εδειξε το δρόμο για ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) που θα ελέγχονται απόλυτα και αποκλειστικά από τους Ευρωπαίους και θα στηρίζονται σε ευρωπαϊκά χρήματα. Θέλουν ανεξάρτητες διοικητικές και οικονομικές εκτάσεις με…μοναδικά προνόμια.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ» - ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΓΡΑΒΑΤΕΣ.

«Αστειάκια» Τσίπρα - Ερντογάν για την... γραβάτα!
Είχαν 50λεπτη συζήτηση για ελληνοτουρκικά, Κυπριακό και προσφυγικό - Σε ποιο «μυστικό θέμα» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός
Για το προσφυγικό, το Κυπριακό, αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις συζήτησαν Αλέξης Τσίπρας και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της 50λεπτης συνάντησης που είχαν, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ, στην Κωνσταντινούπολη.