“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ακόμη και στο Spiegel έγιναν… τούρκοι, με την τακτική του Ερντογαν

Σε μία σπάνια κίνηση, το γερμανικό περιοδικό Spiegel κυκλοφορεί με ρεπορτάζ στην τουρκική γλώσσα γύρω από τις πολυήμερες διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν από το Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και εξώφυλλο μία διαδηλώτρια που κρατά το μήνυμα που θέλει να περάσει το περιοδικό: 
 «Μην λυγίσετε»
Το πλακάτ που κρατά η διαδηλώτρια στο εξώφυλλο είναι, φυσικά, στα τούρκικα, και μεταφράζεται στα γερμανικά με αστερίσκο στο κάτω μέρος του πλαισίου.

Στο τεύχος που κυκλοφορεί τη Δευτέρα στη Γερμανία, οι αναγνώστες θα δουν δύο φορές τα κείμενα της θεματικής του τίτλου -μία φορά στα γερμανικά, και μία στα τούρκικα.

ΙΤΑΛΙΑ: Κίνδυνος χρεοκοπίας το επόμενο εξάμηνο – Καμπανάκι για την κυβέρνηση

Σε απόρρητη έκθεσή της η τράπεζα επενδύσεων Mediobanca επισημαίνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας για την Ιταλία αν δεν προωθηθούν μεταρρυθμίσεις. Την έκθεση αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, με την επισήμανση ότι η χρεοκοπία μπορεί να επέλθει το επόμενο εξάμηνο. Σύμφωνα λοιπόν με την Mediobanca Securities, με έδρα το Λονδίνο και κύριο μέτοχο τη συγκεκριμένη ιταλική τράπεζα επενδύσεων, η κύρια απειλή για την χώρα είναι το τεράστιο δημόσιο χρέος το οποίο έχει ξεπεράσει πλέον τα δύο τρισεκατομμύρια ευρώ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ

Μέχρι και 15 υπουργούς δίνει ο Α.Σαμαράς στο ΠΑΣΟΚ του 4% για να επιβιώσει η κυβέρνηση!
Μέχρι και 15 (!) υπουργούς και υφυπουργούς θα βάλει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ του 4% (σύμφωνα με την δημοσκόπηση της RASS) σε ένα απίστευτο πολιτικό σκάνδαλο, όπου ο Α.Σαμαράς "τα δίνει όλα" για να διασωθεί ο ίδιος και η παραπαίουσα κυβέρνησή του στο κόμμα ή εν πάση περιπτώσει σε ότι έχει απομείνει από το κομμα που κατέστρεψε την χώρα.

Ο νεοπαγανισμός και ο αποκρυφισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Χιλιάδες New Agers και νεοπαγανιστές συγκεντρώθηκαν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στο προϊστορικό μνημείο του Στόουνχεντζ στην Αγγλία για ένα ολοήμερο και ολονύκτιο πάρτι προκειμένου να γιορτάσουν το θερινό ηλιοστάσιο. Φωτογραφία: Eurokinissi /AP Photo/Lefteris Pitarakis) Πηγή: iefimerida.gr 

Κυριακή της Πεντηκοστής

«Τη αυτή ημέρα, Κυριακή ογδόη από του Πάσχα, την αγίαν Πεντηκοστήν εορτάζομεν. Πνοή βιαία γλωσσοπυρσεύτως νέμει, Χριστός το θείον Πνεύμα τοις Αποστόλοις. Εκκέχυται μεγάλω ενί ήματι Πνεύμ’ αλιεύσι. Ταις των αγίων Αποστόλων πρεσβείαις, Χριστέ ο Θεός ημών, ελέησον ημάς. Αμήν»
Μετά την Ανάληψη του Κυρίου στους ουρανούς, οι Απόστολοι και οι υπόλοιποι μαθητές του, καθώς και οι γυναίκες που από την αρχή τον είχαν ακολουθήσει, η Παναγία Παρθένος Μαρία η Μητέρα του, περίπου 120 άτομα, γύρισαν στο όρος των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ και, μπαίνοντας στο υπερώο, δηλαδή στον πάνω όροφο του σπιτιού εκεί, περίμεναν με προσευχή την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με την υπόσχεση του Σωτήρα Χριστού. Στο μεταξύ εκεί, εξέλεξαν και τον Ματθία και τον συναρίθμησαν με τους ένδεκα Αποστόλους.

O Ερντογάν χαρακτηρίζει το Βυζάντιο «΄Ενα Σκοτεινό Κεφάλαιο» στην Ιστορία.

Του Μιχαήλ Στυλιανού 
Αυτός ο τίτλος στον ιστοχώρο του «Μεσο-Ανατολικού Φόρουμ» προσελκύει την προσοχή στο σχετικό άρθρο που φέρει την εξ ίσου ξενίζουσα υπογραφή Ρεϊμόντ Ιμπραήμ. Βέβαια στη χώρα μας  και στην συγκεκριμένη συγκυρία το θέμα είναι φυσικό να κριθεί ίσως ανάξιο μεγαλύτερης προσοχής, αφού και εκτός της ζέουσας τοπικής και ευρύτερης επικαιρότητας.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

Ομπάμα: «Δεν υπάρχουν πλέον έθνη, είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου»
Ρεσιτάλ παγκοσμιοποίησης έδωσε ο πλήρως ελεγχόμενος από την παγκόσμια διαπλοκή Ομπάμα. Ξεκίνησε την ομιλία του στην Πύλη του Βρανδεμβούργου με τις συνήθεις λαϊκίστικες εξαγγελίες περί ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πού θα βρίσκεται η ψυχή μέχρι την κοινή Ανάσταση

Απόσπασμα από το βιβλίο Δώρα της Ερήμου, Gifts of the Desert, Κυριάκου Μαρκίδη, καθηγητή Κοινωνιολογίας του Μέιν, εκδόσεις Διόπτρα

«Μία ερώτηση ακόμα, πάτερ Μάξιμε», είπε ο Γιάννης. «Όταν η ψυχή διαχωρίζεται από το σώμα, αυτή που θα βρίσκεται μέχρι την τελική Ανάσταση; Τι θα κάνει; Εξελίσσεται, ή παραμένει, ας πούμε, σε μια κατάσταση βαθέος ύπνου;»
«Άλλη μία λογική ερώτηση! Δυστυχώς, δεν μπορεί να απαντηθεί με τη λογική. Η έννοια του χώρου ανήκει στον υλικό κόσμο.

Τη μέρα της Πεντηκοστής


Στίχοι: Κ.Χ Μύρης
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης


Τη μέρα της Πεντηκοστής,
τη νύχτα της γονατιστής
πάν' οι ψυχές και κάθονται
βουβές στα περιβόλια.
Τρυπώνουν στις κρυφές γωνιές
μαζί με τις αράχνες
και μας κοιτούν αμίλητες
αθώρητες και μόνες.