“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Κουρουμπλής: «Εντός της εβδομάδας θα αποκαλυφθεί σκάνδαλο με ιδιωτικές εταιρείες»

Την αποκάλυψη σκανδάλου με ιδιωτικές εταιρείες την ερχόμενη εβδομάδα προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Μετά τις ασφαλιστικές εταιρείες που με την ανοχή, όπως καταγγέλλει, των προηγούμενων κυβερνήσεων ζούσαν «παρασιτικά» με τη δημόσια χρηματοδότηση αναμένονται αποκαλύψεις για τις ιδιωτικές εταιρείες, όπως ανέφερε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΕ;

Bloomberg: "Τι κέρδισε η κάθε πλευρά από τη χθεσινή συμφωνία" - Το Βερολίνο επιμένει στην απαξίωση των εκλογών και των ψηφοφόρων
Aν αναλογιστούμε ότι η Ελλάδα ουσιαστικά ήταν μόνη της απέναντι στους δεκαοκτώ του Eurogroup τότε αυτά που κερδίθηκαν δεν είναι και λίγα, μαξιμαλιστικά βέβαια όπως θα ήθελαν "σκληροπυρηνικοί" ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ δεν είναι αρεκτά.
Είναι όμως μια μικρή νίκη σε έναν μακρύ πόλεμο,που θα έχει άμεσα νεό επεισόδιο τη Δευτέρα και μετά θα συνεχστεί τον Ιούνιο. Οι δεκαοχτώ γνώριζαν οτι θα αντιμετώπιζαν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα εάν η συμφωνία είχε διατυπωθεί με όρους που θα έδιναν στην ελληνική πλευρά την ευχέρεια να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο.

«Παιχνίδια» με τις τιμές των υγρών καυσίμων

Γκάζι στην άνοδο, φρένο στην πτώση
Γκαζώνει με την άνοδο του αργού πετρελαίου το εγχώριο κύκλωμα διύλισης και εμπορίας, αφού περνά αμέσως τις αυξήσεις στις αντλίες της βενζίνης, ενώ αντίθετα στην πτώση φρενάρει καθυστερώντας τις μειώσεις. Αυτό δείχνει η αντιπαραβολή των στοιχείων του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Οικονομικών του υπουργείου Οικονομίας με εκείνα των διεθνών χρηματιστηρίων του πετρελαίου και της βενζίνης στη Μεσόγειο.

Η «οπισθοχώρηση» της Γερμανίας

-η αλήθεια για την εμμονή εις το λάθος που σκοτώνει-
Παρά την γνώμη μερικών Ιθυνόντων της χώρας μας και ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων και διεθνών, ότι η σθεναρή θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης οδήγησε εις την πρώτη νίκη της χώρας μας και εις την πρώτη «οπισθοχώρηση» της Γερμανίας, ο λαός μας πρέπει όμως να προετοιμάζεται εις το επόμενο εξάμηνο για μία σφοδρότατη αντεπίθεση του Βερολίνου.

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την έντονη οργή της Ρωσίας προς την Τουρκία για την συναίνεση της Άγκυρας να συμμετάσχει στον υπό ίδρυση στρατιωτικό σώμα του ΝΑΤΟ με κύριο σκοπό την πιθανή επέμβαση στην Ουκρανία, εξέφρασε η Μόσχα σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Aydınlık.