“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Υπό νέο Μνημόνιο η χώρα για να πάρουν... 5 δισ. οι τραπεζίτες!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Σε τραγικά επίπεδα έχει καταβυθιστεί το διεθνές κύρος της χώρας και αυτό πλέον αρχίζει να αποτιμάται και σε... χρήμα! Για να βάλουν στα προηγούμενα Μνημόνια την Ελλάδα, οι Γερμανοί και η ΕΕ είχαν δανείσει τη χώρα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, άσχετα αν στην πραγματικότητα όλα αυτά τα χρήματα τα ξαναπήραν αμέσως οι ίδιοι για να σώσουν τις ιδιωτικές ευρωπαϊκές τράπεζες, στις οποίες χρωστούσε η Ελλάδα. 

“Η ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ”

Γανωτής Κων/νος - φιλόλογος
Θέλω να μιλήσω στα παιδιά, δηλαδή στους νέους τους σημερινούς, να τους εκδηλώσω την ιδιαίτερη συγκίνηση που νιώθω όταν βλέπω νέα ζευγάρια να πηγαίνουν στην εκκλησία να παντρεύονται και λέγω: “για κοίταξε να δεις αυτά τα παιδιά, είναι πολύ ανώτερα στον ηρωισμό από εμάς του παλιού καιρού που δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε μία κοπέλα εάν δεν την παντρευόμασταν και ενώ η κοινωνία τους έχει δώσει μεγάλη άνεση παρ’ όλα αυτά έχουμε την τόλμη να κάνουνε όχι σχέση όπως λένε αλλά οικογένεια”. Λέω, “κοίταξε, να κάτι καινούριοι μάρτυρες της εποχής μας, ιδιότυποι.

Αντίο “Γερμανική οικονομία” λέει ο Βράχος της Ακρόπολης

Φώτο από www.naftemporiki.gr
Τι τους έπιασε και ασχολούνται με βράχους και τι βράχους !!!
Αφού τα “ξεσκόνισαν” όλα  στην Ελλάδα απεφάνθηκαν  ότι ο βράχος της Ακρόπολης είναι υπό κατάρρευση, λες  και είναι ο “βράχος” της Ελληνικής οικονομίας.  Αντίο Ακρόπολη λένε οι Γερμανοί!

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος ύψωσε σημαίες του στο ανατολικό άκρο της κουρδικής Κομπανί

Το Ισλαμικό Κράτος ύψωσε το απόγευμα δύο μαύρες σημαίες της οργάνωσης στο ανατολικό άκρο της κουρδικής πόλης Κομπανί, στα σύνορα με την Τουρκία, την οποία εξακολουθούν να πολιορκούν.
Μία από τις σημαίες έχει τοποθετηθεί σε έναν λόφο και μία άλλη σε ένα τετραώροφο κτίριο στο ανατολικό άκρο της πόλης, κοντά στο σημείο όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις.

Η αγάπη του Θεού

Μία ἀπὸ τὶς ἰδιότητες τοῦ Θεοῦ εἶναι ἡ ἀγάπη. Ὁ ἅγιος Ἰωάννης γράφει: «ὁ Θεὸς ἀγάπη ἐστίν» (Ἰω. 4,16). Πολλοὶ ἀπὸ μᾶς ζητοῦμε τὴν ἀγάπη τοῦ Θεοῦ στὰ ὑλικὰ πράγματα. Ἄν μᾶς δίνει τὴν ὑγεία μας, ἄν προστατεύει τὴ ζωή μας, τὰ παιδιά μας, ἄν μᾶς δίνει ἄφθονα ὑλικὰ ἀγαθά, τότε λέμε ὅτι ὁ Θεός μᾶς ἀγαπᾶ. Κάνουμε λάθος.