“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!! Το υποβρύχιο που συγκρούστηκε ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΟ BARBAROS;

Σύγκρουση και παραλίγο βύθιση τουρκικού υποβρυχίου στην Ανατολική Μεσόγειο!
Τουρκικό υποβρύχιο κλάσης 209/1100 (κατ' άλλες πηγές 209/1200) συγκρούστηκε υπό περίεργες συνθήκες με ένα φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της κατεχόμενης Κύπρου και στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και του τουρκικού λιμανιού της Μερσίνας.

Μια φορά και έναν καιρό…! Ένα νοσταλγικό παραμύθι η ζωή σου, η ζωή μου…

Χριστούγεννα αγαπητοί αναγνώστες… Χριστούγεννα Χριστού. Χρόνια Πολλά!!!
Μια τόσο όμορφη μέρα του Χρόνου, τι άλλο θα ταίριαζε στο ιστολόγιό μας εκτός από ένα Αληθινό Παραμύθι. Πάμε να ταξιδέψουμε στον κόσμο ενός Χριστουγεννιάτικου Παραμυθιού με την ιδιαίτερη πένα του αγαπητού μας κ. Δημητρίου Λυκούδη; Ας του δώσουμε το χέρι μας να μας ταξιδέψει…
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ…

Νίκος Χειλαδάκης, «Κατάφεραν» και… έριξαν υποβρύχιο πάνω σε φορτηγό πλοίο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος Συγγραφέας Τουρκολόγος
Αυτά σίγουρα μόνο από τους Τούρκους μπορούσαμε να τα ακούσουμε και να τα δούμε. Έτσι μετά το θανατηφόρο δυστύχημα με το ρυμουλκό του τουρκικού στόλου στην Σμύρνη, στις 23/12 με 10 νεκρούς, ένα καινούργιο κυριολεκτικά… τροχαίο ατύχημα με πρωταγωνιστή ένα τουρκικό πολεμικό υποβρύχιο, έρχεται να τριτώσει το κακό μετά και το δυστύχημα της πτώσης του τουρκικού ελικοπτέρου στις 17 Δεκεμβρίου που στοίχησε την ζωή σε 4 Τούρκους πιλότους .

Τρίζει η κυβέρνηση Ερντογάν - παραιτούνται υπουργοί του [ΒΙΝΤΕΟ]

Βαθαίνει το πολιτικό χάος στην Τουρκία
Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Οικονομίας και Εσωτερικων της Τουρκίας, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν και Μουαμέρ Γκιουλέρ αντίστοιχα, λόγω της εμπλοκής των γιων τους στο σκάνδαλο διαφθοράς που προκαλεί τριγμούς την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση Ερντογάν και συνταράσσει τη χώρα...

(Αχρείαστες!!!) Οδηγίες προστασίας από UAV και στα ελληνικά! Διαβάστε ποτέ δεν ξέρετε...

Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Οδηγίες προστασίας από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV ή Drones) δημοσίευσε ο Ολλανδός Ρούμπεν Πάτερ σε διάφορες γλώσσες, μετεδωσαν διεθνή ΜΜΕ. Το ενδιαφέρον είναι ότι ανάμεσα στις - ''επίσημες'' - μεταφράσεις  και στα  ελληνικά!

ΔΗΛΩΣΗ - ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ

Ντιμίτρι Ρογκόζιν: «Θα απαιτηθεί οι Ρώσοι στρατιώτες να πολεμούν για πέντε»
Με μια δήλωση που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών ο Ρώσος αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας Ντιμίτρι Ρογκόζιν είπε ότι θα  «απαιτηθεί οι  Ρώσοι στρατιώτες να πολεμούν για  πέντε»,δείχνοντας έτσι ότι γνωρίζει την ύπαρξη άμεσων μελλοντικών απειλών για την Ρωσική ομοσπονδία, σε έναν νέο πολυπολικό κόσμο που ανατέλει αλλά πολλοί στην Δύση (που θεωρείται η έδρα των νεοταξίτικων κέντρων εξουσίας) δεν μπορούν να αποδεχθούν, και σε αυτούς απευθύνεται η δήλωση αυτή.

Η Ουράνια παρέα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΟΒΕΡΟ ΟΡΑΜΑ του Γέροντα ΠΑΪΣΙΟΥ για τους σημερινούς ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ.

Αγιορείτης ιερομόναχος Δαμασκηνός
Ο π. Παίσιος αποκαλύπτει τα Φοβερά κατάβαθα διαμερίσματα της Κολάσεως.
Περαίνων τὴν ἐπιστολήν μου, ἐπειδὴ Σέβομαι καὶ τιμῶ βαθύτατα τὸν θεσμὸν τῆς Ἀρχιερωσύνης, καὶ προπάντων τοῦ Ἀρχιεπισκόπου, κατ΄ ἐπιταγὴν τῆς συνειδήσεώς μου ἀναγκάζομαι νὰ Σᾶς ἐξομολογηθῶ εἰς τὰ τίμια ὠμοφόρια, μὲ τὰ ὁποῖα διαπορθμεύετε τὴν χάριν τοῦ Ἁγίου Πνεύματος εἰς τὸ πλήρωμα τῆς ἐν Ἑλλάδι Ἁγίας Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ, τὰ κάτωθι:
Κατὰ τὴν δεκαετίαν τοῦ 1970 εἶχον τὸ προνόμιον καὶ τὴν εὐλογίαν νὰ μονάζω ὑπὸ τὴν σεπτὴν Ἡγουμενίαν τοῦ Ἀρχιμανδρίτου Βασιλείου καὶ νῦν προηγουμένου τῆς Ἱ. Μ. Ἰβήρων εἰς τὴν Ἱ.Μ. Σταυρονικήτα.

Τὰ σύμπαντα σήμερον χαρᾶς πληροῦνται, Χριστὸς ἐτέχθη ἐκ Παρθένου

Πράγματι, κάθε πιστός και ευσεβὴς χριστιανός, όπου γης, χαίρεται χαρὰν μεγάλην, διότι ετέχθη ο Σωτήρ. Συγχαίρουν οι άγιοι άγγελοι και οι ψυχὲς των Αγίων. Χαίρονται και οι κοσμικοὶ άνθρωποι, γιατί στις μεγάλες εορτὲς σπάζει η μονοτονία τής καθημερινότητος και ο εορταστικὸς διάκοσμος τους ξεκουράζει. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες· «βίος ἀνεόρταστος, ὁδὸς ἀπανδόχευτος».
Αλλά η χαρὰ των πιστών ψυχών δεν είναι μόνο ψυχολογική, εξωτερική, πρόσκαιρη. Είναι βαθειὰ πνευματική. Πηγάζει απὸ την αίσθηση της απείρου αγάπης και φιλανθρωπίας του Αγίου Θεού που εκδηλώθηκε με την ενανθρώπησι του Λόγου.

ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ. Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΜΑΣ.

Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και αγαλλιάσεως πανηγυρίζει η Εκκλησία μας κάθε χρόνο τη Γέννηση του Χριστού και ψάλλει ωραίους ύμνους προς τον ενανθρωπήσαντα και αναπλάσαντα την φθαρμένη ανθρώπινη φύση Θεό. Η ορθόδοξη υμνογραφία και η θεολογία εξαίρουν την μεγάλη ανθρωπολογική σημασία της θείας ενσαρκώσεως: από την απελπιστική φθορά και από το χάος του καταστροφικού μίσους σώζει τον άνθρωπο η αγάπη του Θεού που παίρνει σάρκα και οστά μέσα στην ιστορία διά του προσώπου του Ιησού Χριστού· κι όχι μόνο τον λυτρώνει από την σίγουρη καταστροφή, αλλά και τον οδηγεί στο «αρχαίον κάλλος», τον θεώνει, κατά την γνωστή πατερική ορολογία Αυτό που δεν θα μπορούσε ποτέ να πετύχει ο άνθρωπος ένεκα της υποδουλώσεώς του στην δαιμονική δύναμη της φθοράς και της αμαρτίας, προσφέρεται από τον γεννηθέντα εκ Πνεύματος αγίου και εκ της Παρθένου Μαρίας. 

Ἡ Παρθένος σήμερον, τὸν ὑπερούσιον τίκτει....