“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Αμφίβια μπουλντόζα για τον Έβρο, έφτιαξαν οι Τούρκοι!

Οι Τούρκοι έχουν εμμονή με τον Έβρο και δεν έμειναν μόνο στις πλωτές γέφυρες Samur. Η εφημερίδα Χουριέτ δημοσιεύει ρεπορτάζ και φωτογραφία από την “τουρκική θωρακισμένη μπουλντόζα η οποία μπορεί να…κολυμπήσει”! Ποια θα είναι η αποστολή αυτής της μπουλντόζας που κατασκεύασε η εταιρεία FNSS Savunma Sistemleri; Θα διαμορφώνει κατάλληλα την κλίση και την επιφάνεια των όχθεων, ποταμών ώστε να διευκολύνει τη διάβασή τους για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Για ποιον ποταμό ενδιαφέρονται οι Τούρκοι, είναι γνωστό…

Σιμόν Πέρεζ: «Ο Ομπάμα θα επιτεθεί στο Ιράν»

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Σιμόν Πέρεζ, σε συνέντευξη που έδωσε στην New York Times φάνηκε πεπεισμένος ότι ο Ομπάμα θα προχωρήσει τελικώς σε επίθεση κατά του Ιράν. Σύμφωνα με τον Πέρεζ, οι οικονομικές κυρώσεις και οι συνεχείς διαπραγματεύσεις αποτελούν απλώς το προοίμιο-την προετοιμασία της τελικής κίνησης.. «Εάν κανένα από αυτά τα μέτρα δεν έχει αποτέλεσμα, τότε ο Πρόεδρος Ομπάμα θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη κατά του Ιράν.  Είμαι βέβαιος,” επέμεινε ο Πέρεζ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Αμερικανοί ποτέ δεν ξεκινούν «πυροβολώντας» όταν βρίσκονται σε «μονοπάτι πολέμου»..

Οι τελικές αποφάσεις - Πόσο αυξάνεται η τιμή του ρεύματος

Από 8,6 έως 9,2% διαμορφώνεται το ποσοστό των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έκανε το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Για τις εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις οι αυξήσεις κυμαίνονται από 10- 12%. Οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού συνοδεύονται από διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, το οποίο διαμορφώνεται σε επίπεδα 42% χαμηλότερα από το νέο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ και θα αφορά το σύνολο της κατανάλωσης των δικαιούχων, καθώς και από την υιοθέτηση του νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που εισηγήθηκε η ΡΑΕ, με στόχο την κατοχύρωση των συμφερόντων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.