“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΣ .... ΕΣΩΣΑΝ ΠΑΛΙ

Μη μιλάς... μη ρωτάς... «διεσώθη» η Ελλάς

Της Ζέζας Ζήκου
Και, ω του θαύματος, από εκεί που θα κατέβαζε ρολά η χώρα, με σύνεση η κυβέρνηση Παπαδήμου και οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν με την τρόικα για τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης. Το αντάλλαγμα, βέβαια, για τη νέα διάσωση είναι τα σκληρά και επώδυνα (για τους πολλούς, πάντοτε) μέτρα που αφορούν αποκλειστικά μισθούς και συντάξεις εργασιακού μεσαίωνα. Oντως, σαν ανέκδοτο ακούγεται, αλλά μας γλίτωσαν από τη χρεοκοπία λένε... Αδιαφορώ για το τι λέει ο καθείς, όμως από την κοινωνία θα κριθεί η επόμενη ημέρα της Ελλάδας του νέου Μνημονίου. Ο Γιουνκέρ από χθες προεξοφλούσε επίσημα το αποτέλεσμα της συμφωνίας. Κανονικά θα πραγματοποιηθεί σήμερα το Eurogroup, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, σύμφωνα με το Reuters. Νωρίτερα, ο κ. Γιουνκέρ είχε δηλώσει πως δεν ήταν σίγουρος για τη σύγκληση του Eurogroup το βράδυ της Πέμπτης και οι σχετικές αποφάσεις θα λαμβάνονταν εφόσον οι Ελληνες είχαν καταλήξει σε τελικές αποφάσεις. Αυτά...Να, λοιπόν, ο φαύλος κύκλος: η Ελλάδα δανείστηκε με την πρώτη δανειακή σύμβαση για να σωθεί (και πιθανότατα εκείνη τη στιγμή δεν είχε άλλη λύση), και ξανά τώρα, αφού αντιλήφθηκαν όλοι –και οι εταίροι μας– τις μαύρες τρύπες, έσπευσαν να μας δανείσουν ξανά για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία μας. Μόνιμη Δανεία του Βορρά. Τι ξεπεσμός. Το να αφεθεί ένα ευρωπαϊκό κράτος να βρεθεί σε κατάσταση στάσης πληρωμών του χρέους του, δεν το έχουν ξεπεράσει, ωστόσο πειραματίζονται με περισσό κυνισμό. Αυτό είναι το πείραμα και εμείς το πειραματόζωο.

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ! !

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ: ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ

Έγινε κι αυτό! Με βάση το άρθρο για την τήρηση της νομιμότητας στη χώρα οι αστυνομικοί επικήρυξαν διαμαρτυρόμενοι την τριάδα-μέγγενη της χώρας στη λογική ότι υποσκάπτει την κοινή ειρήνη και ασφάλεια. Με την εκτέλεση του παρόντος θα καταβληθεί συμβολική αμοιβή 1 ευρώ για καθέναν από τους προσαχθέντες. Οι αστυνομικοί θα πάνε να διαμαρτυρηθούν τόσο στα μέρη όπου διαμένουν οι τροϊκανοί, όσο και στα γραφεία της Ε.Ε. αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η πανελλήνια ομοσπονδία αστυνομικών υπαλλήλων απειλεί με σύλληψη την τρόικα. Ναι, οι αστυνομικοί απασφάλισαν και ζητούν να περάσουν χειροπέδες στους εκπροσώπους της τρόικας! «Θα ζητήσουμε να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψη του Τόμσεν, του Μαζούχ και του Μορς για εκβίαση της χώρας, για συρρίκνωση του Πολιτεύματος και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας«, αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.

Ο «ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ» ΖΗΤΑΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ !



Πατρίδα έχεις μήνυμα ...

Οι ήρωες δεν κοιμούνται απόψε στα μνήματα και στα κενοτάφια!
Σβήσαν τα καντήλια για να μην φωτίζουν την ντροπή στους νεκρούς μας! Απόψε ο Ελληνισμός έγινε μικρότερος απόψε έτυχε στην Πατρίδα ηγέτες χωρίς πυγμή ,χωρίς καμιά διάθεση να πολεμήσουν  ,όλοι συμφωνήσανε σε όλα υπογράφτηκε η καταδίκη και ο χαλασμός της Πατρίδος ,καμπούριασαν οι Έλληνες την ώρα που Καπεταναίοι ετούτου που μας έλαχαν έψαχναν στις τρύπιες τσέπες να βρούνε 300 εκ ευρώ  και δεν βρέθηκε ένας ,ένας μωρέ να αστράψει δύο χαστούκια στον κρεμανταλά υπάλληλο των τοκογλύφων ...Ένας ηγέτης δεν υπάρχει  στην Ελλάδα να βάλει πλάτη να μην διστάσει να τραβήξει το αυτί των τοκογλύφων ,γίναμε το ρεζίλι της Ευρώπης που χασκογελάνε οι γκόμενες της Σουηδίας ,είναι οι ίδιες γκόμενες που τις πηδούσαμε στα νησιά μας και τώρα μας πουλάνε και τσαμπουκά τα τσόκαρα  !
Είναι η  ώρα που οι ήρωες γυροφέρνουν στους τάφους τους, έφτασε. Υπάρχει περίπτωση τούτοι εδώ να κτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να τα βάλουν αύριο με τους Τούρκους γιατί η ημέρα αυτή είναι πολύ κοντά και η ώρα που θα ζητήσουμε από τους νεκρούς να βγουν από τους τάφους τους! Τούτες τις ώρες όμως είναι που γιγαντώνεται η Πατρίδα που εμφανίζονται ηγέτες από πουθενά και θα πουν όχι ρε κοπιάστε αν σας βαστάει εκείνη την ώρα θα τους θυμηθούμε όλους !

Θρίλερ στην Ανταρκτική: Ρωσία, ΗΠΑ υπονοούν εξωγήινη καταγωγή του ανθρώπου!

Την ώρα που η Ελλάδα παλεύει να επιβιώσει μέσα στην καταστροφή που την έχουν ρίξει εχθροί και «φίλοι», μια κοσμοϊστορικής σημασίας ανακάλυψη ήρθε από την Ανταρκτική: Η πρώτη σαφής ύπαρξη αποδείξεων ότι κάποτε, πριν εκατομμύρια χρόνια, επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας εξωγήινα όντα με ανεπτυγμένη νοημοσύνη είναι γεγονός! Η αποστολή των Ρώσων επιστημόνων την οποία έφερε στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην δημοσιότητα του defencenet.gr το περασμένο Σάββατο, εντόπισε τελικά σαφή ίχνη ύπαρξης εξωγήινης ζωής σε ένα ανέγγιχτο εδώ και 20 εκατομμύρια χρόνια οικοσύστημα: Την υπόγεια λίμνης Βοστόκ, σε βάθος 3,8 χιλομέτρων από την παγωμένη επιφάνεια της Ανταρκτικής. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, η ρωσική αποστολή στέφθηκε με επιτυχία, καταφέρνοντας να διατρήσουν πάγο πάχους 3,766 μέτρων φτάνοντας στην αμόλυντη επιφάνεια της λίμνης που εδώ και 14 με 20 εκατ. χρόνια δεν έχει έρθει σε επαφή με την ατμόσφαιρα.

Liberation: «Δίκαια οι Έλληνες τους φωνάζουν κλέφτες»…

Ίσως τελικά η πολιτική τάξη της χώρας να αποτελέσει το «μαξιλάρι» όπου θα εκτονωθούν οι αντιδράσεις των ξένων, ώστε να σταματήσει να στοχοποιείται ο – όχι πάντως εντελώς αθώος – ελληνικός λαός. «Δίκαια οι Έλληνες φωνάζουν κλέφτες τους βουλευτές τους», δηλώνει ο Ζαν Κατρεμέ, αρθρογράφος της μεγάλης γαλλικής εφημερίδας Liberation, παρουσιάζοντας τις αμοιβές τους και τα προνόμια που έχουν για να στηρίξει τη θέση του. Επισημαίνοντας πως οι βουλευτές στη χώρα μας είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους στην Ευρώπη, αναφέρεται αναλυτικά στον μισθό τους, τις επιπλέον αποζημιώσεις που παίρνουν αλλά και τα προνόμια που απολαμβάνουν λόγω του αξιώματός τους. Με αναφορά σε στοιχεία από το πόθεν έσχες των βουλευτών που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες βδομάδες στο διαδίκτυο, σημειώνει ότι πολλοί δεν δείχνουν ιδιαίτερα εύποροι, αλλά παραδόξως έχουν εύπορους συγγενείς ή συζύγους…

Εντυπωσιακό πείραμα στην Ανταρκτίδα

Παρόλο που οι έρευνες της κρυμμένης κάτω από τους πάγους της Ανταρκτίδας (ή Ανταρκτικής) λίμνης δεν έχουν αρχίσει ακόμη, ωστόσο τα αποτελέσματα του επιτυχημένου πειράματος έχουν ήδη εξαιρετική αξία,- δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Νικολάι Λαβιόροφ, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι οι Ρώσοι επιστήμονες κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις συνεχιζόμενες από το 1991 εργασίες διάτρησης του πηγαδιού ως την ευρισκόμενη κάτω από τους πάγους της  Ανταρκτικής λίμνη Βοστόκ. «Αυτή είναι μεγάλη κατάκτηση και τεράστια επιτυχία της ρωσικής επιστήμης. Εννοείται ότι οι ειδικοί έφτασαν ως τη λίμνη μόλις πρόσφατα και, συνεπώς, είναι πρόωρα να περιμένουμε κάποια σοβαρά δεδομένα. Παρόλα αυτά, το ίδιο το γεγονός της επιτυχούς διάτρησης του πάγου πάχους σχεδόν 4 χιλιομέτρων έχει εξαιρετικά μεγάλη επιστημονική αξία»,- είπε ο ακαδημαϊκός Λαβιόροφ.

ΥΠΟΣΤΟΛΗ

Κι έτσι, φτάσαμε ως εδώ. Να χάνει η σκέψη τη λογική κι η λογική τη σκέψη. Ο χρεωκοπημένος να δέχεται να υπερδανειστεί για να καταφέρει να εγκλωβιστεί στους τόκους των τοκογλύφων. Και να το καμαρώνει για επιτυχία. Κι αυτά που ξέραμε, ότι οι τράπεζες δε δανείζουν επιχειρήσεις που ετοιμάζονται να χρεωκοπήσουν, τα ξεχνάμε. Όταν τράπεζες είναι η Γερμανία και η Troika Bank σε δανείζουν ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Επειδή ξέρουν ότι θα χρεωκοπήσεις και στον πλειστηριασμό δε θα μείνει τίποτα δικό σου. Ουσιαστικά εξαγοράζουν χωρίς λεφτά. Τα δάνειά τους μπαίνουν αυτομάτως στους δικούς τους λογαριασμούς κι εσύ μόνο υποθηκεύεις. Θα ήταν ο ορισμός του κορόιδου, αν δεν ήταν ο ορισμός του προδότη. Και παραπάνω από προδότης. Διότι δεν άνοιξε απλώς την κερκόπορτα, αλλά την κεντρική πύλη. Την ώρα που η χώρα σου έχει χρεωκοπήσει ανεπίσημα και λείπει μόνο η επίσημη ανακοίνωση, δεν την παραδίδεις στο αγγλικό δίκαιο. Με νύχια και με δόντια παλεύεις να μείνει στο ελληνικό, ώστε να κρατήσει τη ρίζα κι ας κοπεί το δέντρο. Δεν το ξεριζώνεις. Αν το κάνεις, τότε ναι, είσαι για κρεμάλα, αλλά δυστυχώς δε βρίσκεται κανείς να σε κρεμάσει. Με ποια σύμβαση προσλήφθηκαν άραγε αυτοί οι ηγέτες από την Τρόικα; Πόσα να παίρνουν το μήνα; Κακοφάγωτα. Κι ούτε ένας δικαστής σ’ αυτή την έρημο. Να απαγγείλει κατηγορίες στον Γιώργο Παπανδρέου και να τον τιμωρήσει παραδειγματικά για όσα έκανε μήπως και τρομάξουν οι υπόλοιποι. Να μην τα ξανακάνουν. Διορισμένες συνειδήσεις παντού. Σκουλικιασμένες. Υποχρεωμένες. Με τα χείλη τους βρεγμένα από κατουρημένες ποδιές. Βουτυροσπόνδυλοι θεσμοί και θεσμικοί. Πρόθυμοι που προήχθησαν σε προσκυνημένους. 

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ "ΔΝΤ Ή ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ"
Το άρθρο αυτό είναι μια μικρή απάντηση σε όσους υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και υπερθεματίζουν υπέρ των τοκογλύφων του ΔΝΤ, απειλώντας μας με τον "μπαμπούλα" του κομμουνισμού (και ειδικότερα της Βόρειας Κορέας). Οι δωσίλογοι που αρέσκονται σε αυτή την τακτική, επενδύουν σε εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα που υπάρχουν εν αφθονία στη χώρα μας και μάλιστα συντηρούνται και από τους δύο πόλους (αριστερά - δεξιά) εξίσου: Το γιατί, το αφήνουμε στην κρίση του καθενός. Θα χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα σύγκρισης την Ρωσία. Πιθανόν θα βρεθούν ξερόλες και "οικονομολόγοι" να μας πουν ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε, διότι η συγκεκριμένη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερη και ισχυρότερη από την Ελλάδα και γενικότερα, δεν υπάρχει κανένα μέτρο σύγκρισης. Απαντάμε πως ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ δεν ισχυροποιείται με τις πρώτες ύλες και τον πλούτο που έχει, αλλά με την ΣΩΣΤΗ Ή ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ. Για να καταλάβουμε τι εννοούμε, ας γυρίσουμε πίσω στο 1991, οπότε καταρρέει ο κομμουνισμός κι αναλαμβάνει ο Γλετσιν: Εκείνος, ξεκινάει την "θεραπεία - σοκ" της ρωσικής οικονομίας, με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΔΝΤ (τυχαίο θα ήταν...). Το αποτέλεσμα; Οικτρό. Η φτώχεια καλπάζει σε μεγέθη μεγαλύτερα της πρώην ΕΣΣΔ, το οργανωμένο έγκλημα και οι αρχιμαφιόζοι λειτουργούν ως οικονομικοί ολιγάρχες κλπ. 

Περιμένει σύντομα ταραχές το CNN και προετοιμάζεται

Ολόκληρο όροφο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έχει ενοικιάσει το CNN προκειμένου να καλύψει μελλοντικά επεισόδια στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες το αμερικανικό δίκτυο έχει ήδη εγκαταστήσει στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου όλο τον απαραίτητο τηλεοπτικό εξοπλισμό προκειμένου να καλύψει με μεταδόσεις τα επεισόδια που περιμένουν να ξεσπάσουν στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα λέγεται ότι το CNN έχει κάνει τις κρατήσεις έως το τέλος του Φεβρουαρίου περιμένοντας ότι οι διαδηλώσεις και οι πιθανές συγκρούσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες 20 ημέρες. Η πληροφορία αυτή -όπως είναι φυσικό- έχει προκαλέσει αντιδράσεις αφού δεν είναι λίγοι όσοι μιλούν για χειραγωγούμενες διαδηλώσεις και επεισόδια προκειμένου να μην οδηγηθούν οι Έλληνες σε συνειδητές πράξεις αντίδρασης.

Το ελληνικό γένος ξέρει να αντιστέκεται

Στο φλέβες του σύγχρονου Έλληνα ρέει το αίμα των προγόνων. Των γενιών που ρίσκαραν το βιος, τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους, των απλών και απροσηλίτιστων ανθρώπων που έκαναν σκοπό της ζωής τους τη σωτηρία της πατρίδας. Τούτων είμαστε απόγονοι και είμαστε υπερήφανοι.  Το ελληνικό γένος γνωρίζει από κακουχίες, γνωρίζει τι θα πει ανέχεια, γνωρίζει τι θα πει πείνα, ξέρει τι θα πει να πεθαίνεις για αυτό που αγαπάς και ξέρει να προασπίζεται τα δικαιώματά του για ελευθερία και ανεξαρτησία. Τούτα είναι τα γονίδια μας. Με αυτές τις αρχές είναι σμιλεμένος ο χαρακτήρας μας. Τούτο είναι το ριζικό μα και το πεπρωμένο μας. Σήμερα που απειλούμαστε για μια ακόμη φορά ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αρκεί να καταλάβουμε ότι ο ‘αόρατος’ αυτή τη φορά εχθρός έχει καταλάβει τα εδάφη μας. Ο εχθρός λεηλατεί το βιος μας, αρπάζει την ψυχή μας και κατακτά τις συνειδήσεις μας. Έχει μπει στα σπίτια μας και κλέβει την ελευθερία μας γιατί τον αφήνουμε να το κάνει.