“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Άγιοι Γαλακτίων και Επιστήμη

Θεοδωράκη για πού το έβαλες; Μήπως πας Χειμάρρα να δεις πως είναι εκεί τα αδέλφια;

Φώτο https://hellasforce.com
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Φαίνεται ότι ήρθε ο καιρός ο  Γέρος του ΜΩΡΙΑ να ξανασυναντήσει τον στρατηγό Σπύρο Μήλιο από την Χειμάρρα, του οφείλει άλλωστε πολλά από το 21 που έσπευσε να τον βοηθήσει.
Προς το παρόν οι Έλληνες που ήταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι που έδωσαν πιάτο φαγητό στους πεινασμένους Αλβανούς την δεκαετία του 90 σήμερα αυτό το πιάτο το πληρώνουν με τοκοχρεολύσια στα μνημονιακά αφεντικά.

«Spiegel: Νέα κοινωνική τάξη στην Ελλάδα - Έχει χρήματα μόνο για φαγητό»

Άντε Θεοδωράκη ξυπόλητους μας βρήκες το 21 και μεγαλούργησες και πάλι ξυπόλητοι θα γίνουμε σε λίγο για να βάλουμε μυαλό.

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης: “Υπάρχει αυτός ο κοιμώμενος Βασιλιάς και θα αναστηθεί”

Ιωάννης Γ΄ Δούκας Βατάτζης: Ο Άγιος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου

Η ιστορία της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ή Βυζαντινής έχει αναδείξει σπουδαίες προσωπικότητες, οι οποίες με το ισχυρό φρόνημα, το αγωνιστικό πνεύμα και τις Ορθόδοξες αξίες τους, έχουν στιγματίσει την πορεία της Αυτοκρατορίας. Ένας από αυτούς είναι ο Ιωάννης Γ΄ Δούκας Βατάτζης, Αυτοκράτορας, κυβερνήτης, διπλωμάτης, στρατιωτικός και Άγιος.

Ο Θεός δεν επιβάλλει την παρουσία του, την προσφέρει

π. Γεώργιος Δημητρόπουλος
Ζούμε σ’ ένα κόσμο πραγμάτων που αποσπούν την προσοχή μας και μας επιβάλλονται. Δεν είναι ανάγκη εμείς να τα προσέξουμε. Εκείνα από μόνα τους στέκονται μπροστά μας! Τα μη ορατά (θεία) όμως δεν επιβάλλονται μόνα τους, πρέπει εμείς να τα αναζητήσουμε και να τα ανακαλύψουμε. Ο γύρω κόσμος απαιτεί την προσοχή μας, ο Θεός όμως, μας προσκαλεί διακριτικά. Αβίαστα και ελεύθερα!