“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

☦ ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ…..

Φιλιππία Βενετσάνου

☦ Ο τάφος του Αγ. Αθανασίου του Αθωνίτου

Ο τάφος του Αγ. Αθανασίου στο Άγιον Όρος δεν έχει ανοιχτεί ποτέ. Μια φόρα πήγε ένας πατριάρχης Αλεξανδρείας που ευλαβούταν πολύ τον Άγιο να πάρει λείψανο από τον τάφο του. Μόλις όμως τον άνοιξε, κεραυνοί και αστραπές έβγαιναν από αυτόν. Από τότε κανείς δεν τόλμησε να τον ανοίξει   Αρχαγγελος Μιχαηλ Ο Ταξιαρχης

☦ «Τίποτα δέν παροργίζει τόσο τόν Θεό, ὅσο ἡ ἀδιαφορία μας γιά τόν πλησίον»

       

Τίποτα δέν παροργίζει τόσο τόν Θεό, ὅσο ἡ ἀδιαφορία μας γιά τόν πλησίον. Γι’ αὐτό πρόσταξε νά τιμωρηθεῖ αὐστηρά ὁ δοῦλος πού ἔδειξε σκληρότητα στούς συνδούλους του. Γι’ αὐτό εἶπε πώς οἱ μαθητές Του πρέπει νά ἔχουν γνώρισμά τους τήν ἀγάπη. Γιατί ἡ ἀγάπη φυσιολογικά ὁδηγεῖ στό ἐνδιαφέρον γιά τόν πλησίον.

☦ ΠΩΣ (ΜΑΣ) ΔΟΥΛΕΥΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ….

“Εδώ και λίγα χρόνια τα διαμονητήρια του Αγίου Όρους περιέχουν και αυτά το (QR) code που σε ταυτοποιεί με το χξς (666). Έγιναν πολλές αναφορές και καταγγελίες από μοναχούς για να βγει από τα διαμονητήρια αλλά από την ιερά επιστασία του Αγίου Όρους ουδείς ενδιαφέρθηκε.....” 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Θ.Π.: ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ (ΜΑΣ) ΔΟΥΛΕΥΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ….

☦ H ΑΓΑΠΗ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΠΙΠΤΕΙ

☦ Μαδαγασκάρη: "όταν το ρύζι είναι άχρηστο τρόφιμο, γιατι δεν υπάρχει νερό για να βράσει!"

Αμηχανία.

Πρωινή εξόρμηση στο κέντρο της χώρας. Φορτηγό γεμάτο σακιά ρύζι. Κούραση, ζεστή, λακκούβες, ζαλάδα και οι παράγκες ξεπροβάλλουν. Κόσμο τρέχει κατά πάνω μας. Γνώριμη αίσθηση. Αγωνία για να μοιράσουμε δίκαια, μη φύγει κανείς δίχως να πάρει μην υπάρξουν εντάσεις για ένα κιλό ρύζι. Η πείνα κάνει τον άνθρωπο να σβήνει πολλά από αυτά που μυρίζουν ευγένεια. Κατεβήκαμε από το όχημα, ανοίξαμε την πόρτα και εμφανίστηκε το φορτίο. Παγωμένη ατμόσφαιρα. Ούτε φωνές, ούτε σπρώξιμο, ούτε τίποτα.