“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

☦ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Θ.Π.: ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΩΝΥΜΟ ΟΡΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ….

Φωτιά ξέσπασε χθες, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, σε Κελί (πρόκειται για το Κελί του Αγίου Σάββα) μεταξύ της Σκήτης Αγίας Άννης και της Μονής Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 5.30 το απόγευμα, ενώ αρχικά οι μοναχοί κατάφεραν να την περιορίσουν, προτού παρέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 4 άτομα. Σημειώνεται ότι στο σημείο δεν μπορεί να μεταβεί αυτοκίνητο και για να φτάσουν σε αυτό οι πυροσβέστες περπάτησαν περίπου μία ώρα από το σημείο όπου άφησαν το όχημά τους.

☦ Είδε τον ΑΓΙΟ του και του είπε: Στην ευχή σου να προσθέτεις «ταις πρεσβείαις της Παρηγορητρίας και θα ανοίγουν τα αδιέξοδα» « έρχονται πολύ δύσκολες μέρες»

«άραγε ΠΑΝΑΓΙΑ μου κλαις ακόμα για εμάς;» αναρωτήθηκα και προσήλθα στην ΜΕΧΑΛΟΧΑΡΗ για να την προσκυνήσω.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Είχαμε αδελφοί μου  πολύ καιρό να πάμε στην ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα και πάντα  στο μυαλό μας έμπαινε ο ανθρώπινος λογισμός μήπως η ΠΑΝΑΓΙΑ μετά από τόσους μήνες σταμάτησε να Δακρύζει και να Μυροβλύζει εξ αιτίας της επιδεινούμενης σκληροκαρδίας μας που δεν μαλάκωσε μετά από 20 σχεδόν μήνες αδιάκοπης ενέργειας αυτού του Έκτακτου Θεοσημείου που ελάμβανε (λαμβάνει)  χώρα στο κέντρο της Ελλάδος, στην πρωτεύουσα των Αθηνών.