“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Σύνθημα: “Κλείστε την τηλεόραση!”

π. Σάββας Αγιορείτης
Η τηλεόραση είναι μια νέα πραγματικότητα που συνδέθηκε στενά με την ζωή του συγχρόνου ανθρώπου. Με την τηλεόραση μπορούμε να αποκτήσουμε γνώση της πραγματικότητας που υπάρχει στον κόσμο, στην κοινωνία, να πληροφορηθούμε πολλά παγκόσμια και κοινωνικά γεγονότα, να μάθουμε τις σκέψεις των ανθρώπων και τόσα άλλα.  Ἀρκετές οἰκογένειες ἀποφεύγουν νά ἔχουν. 
-Μπορεῖτε νά σκεφτεῖτε γιατί; 
-Διότι περικλείει πολλούς καί σοβαρούς κινδύνους.
-Ποιοί εἶναι; (Ἄς ποῦνε τά παιδιά ὅ,τι ξέρουν)
Μερικοί από αυτούς είναι:

Πόσα λεει ότι μας έχει δώσει το ΔΝΤ;

Extended Arrangements (EFF)
Member
Date of
Arrangement
Expiration
Total Amount
Agreed
Undrawn
Balance
IMF Credit
Outstanding
Under GRA
June 28, 2010
June 27, 2013
133,400
45,900
417,731
March 15, 2012
March 14, 2016
23,785,300
22,386,200
18,940,900

Περί “αποκαταστάσεως”…

Θ.Π.

Αυτή τη «δημοκρατία» αποκατέστησε η γενιά του Πολυτεχνείου!

Αύριο λοιπόν γιορτάζουμε την αποκατάσταση της  «δημοκρατίας» που υποτίθεται πως έγινε στις 24-7-1974. Φέτος όμως δεν θα έχουμε εκείνη την μικρή γιορτή που είχαμε κάθε χρόνο μόνο στο Προεδρικό Μέγαρο με τις καλοντυμένες κυρίες και τους μπουφέδες με τα εδέσματα για να ξεκουράσουν λίγο τους αγωνιστές της δημοκρατίας. Φέτος αντίθετα, η γιορτή είναι πολύ μεγάλη, με την λαμπρότητα που της πρέπει. Φέτος «γιορτάζει» ολόκληρος  ο ελληνικός λαός.  Αύριο καταφθάνουν στην Ελλάδα, προκειμένου να τιμήσουν την ιστορική επέτειο υψηλοί προσκεκλημένοι. Θα έρθουν ο κ. Τόμσεν του ΔΝΤ μαζί και με τους άλλους εκπροσώπους της τρόϊκας των δανειστών, για να αποτίσουν «φόρο τιμής» στην επιτυχία της αποκατασταθείσας το 1974 «δημοκρατίας».

Παγκόσμιος συναγερμός για κοινωνικές ανατα-ραχές στην Ελλάδα

Ιδιαίτερα ανησυχητικά τα συμπεράσματα από την πανευρωπαϊκή έρευνα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων. 
Το 91% των Ελλήνων εργαζομένων με μειωμένα εισοδήματα. Σε 91% οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται, ένα 7% εκτιμά πως βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και μόλις ένα 3% υποστηρίζει πως έχει ενισχυθεί. Τα συμπεράσματα της έρευνας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος ΓΣΕΕ , η γενική γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, Σάραν Μπάροου. Η κ. Μπάροου συναντήθηκε πρόσφατα με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρτ, ενώ κατά την παραμονή της στην Αθήνα συνομίλησε και με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Κατά τις συναντήσεις της η κ. Μπάροου ζήτησε την αποκατάσταση του βασικού μισθού στην Ελλάδα, στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου "ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια", όπως είπε.

Είσαι Μασώνος; Προσλαμβάνεσαι!

Πρωτοφανής μασωνική πρόκληση! Ζητούν υπάλληλους με απαραίτητο "προσόν" την τεκτονική ιδιότητα!!!
Η παραπάνω αγγελία εμφανίστηκε πριν από μερικές ημέρες στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης και αρχικά θεωρήσαμε πως πρόκειται για ένα κακόγουστο αστείο: Η έρευνα όμως που κάναμε, απέδειξε πως ο "κύριος" αυτός που ζητάει ΜΟΝΟ ΜΑΣΩΝΟΥΣ για υπαλλήλους (!!!) είναι άκρως υπαρκτό πρόσωπο!