“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Το Δίκαιο και το ΟΧΙ της Ελλάδος

- συνέβη εις την Γερμανία –
Η οικονομική κρίση την οποία βιώνει ο λαός μας, αλλά και πολλοί άλλοι λαοί της Ευρώπης και του κόσμου, δεν είναι μόνον το αποτέλεσμα εσφαλμένων πολιτικών των ηγεσιών των, αλλά παράλληλα και συνέπειες της πολιτικής εκείνων οι οποίοι  για ιδιοτελείς και μόνον λόγους και όφελος καταστρατήγησαν τις παγκόσμιες Αξίες και τις Αρχές του Δικαίου. Με τα γνωστά αποτελέσματα  και τις βαριές συνέπειες τις οποίες πληρώνει τώρα και η Πατρίδα μας.

Οι Γερμανοί Γνωρίζουν Καλά: “Arbeit Macht Frei!”

Στην Γερμανία στην πόλη Augsburg, αποφάσισαν ότι ενενήντα πρόσφυγες μπορούν να εγκατασταθούν στις παράγκες του παλιού κέντρου συγκεντρώσεως του Νταχάου. Η διαμονή των προσφύγων στην παράγκα 116 δεν είναι τυχαία. Σ' αυτό το κτήριο κατά την διάρκεια του ΒΠΠ έμεναν οι εργάτες που κατασκεύαζαν τα καταδιωκτικά Μεσσερσμιτ.

Νέες “ρουκέτες” Αντώναρου στο Twitter: “Ελπίζουν να καταστραφεί η χώρα, για να ξαναέρθουν οι ίδιοι στα πράγματα”

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος εκτόξευσε νέες ρουκέτες για την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
“Θα θελα να ξέρω ποιοί είναι αυτοί οι αδιόρθωτοι φωστήρες, που με την ίδια ηλίθια και αναποτελεσματική πολιτική, εξακολουθούν να οδηγούν τη Νέα Δημοκρατία στα βράδια.

Πρώην μέλος της Ομάδας Δράσης της ΕΕ στην Ελλάδα λέει ότι η Τρόικα είναι παρελθόν

Μία “προφητική” φωτογραφία του 2012
ΑΝΑΣΤΗΤΩ ὁ Θεός, καὶ διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροὶ αὐτοῦ, καὶ φυγέτωσαν ἀπὸ προσώπου αὐτοῦ οἱ μισοῦντες αὐτόν. ὡς ἐκλείπει καπνός, ἐκλιπέτωσαν· ὡς τήκεται κηρὸς ἀπὸ προσώπου πυρός, οὕτως ἀπολοῦνται  οἱ ἁμαρτωλοὶ ἀπὸ προσώπου τοῦ Θεοῦ.” (ψαλ. 67)
Η τρόικα υπό την σημερινή της μορφή είναι παρελθόν, υποστηρίζει οικονομολόγος, που χρημάτισε μέλος της Ομάδας Δράσης της ΕΕ στην Ελλάδα το διάστημα 2011-2013.

Περιμένοντας στον αρσανά της Μονής Διονυσίου

Μικρή διήγηση για τον Άγιο Παΐσιο
Του   Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Περιμένοντας στον αρσανά της Μονής Διονυσίου το καραβάκι για τη Δάφνη, μαζί με ένα άγνωστο για μένα μοναχό, μιας και αργούσε το καραβάκι  πιάσαμε μια μικρή κουβέντα.  Τον ρώτησα σε ποιο μοναστήρι είναι μοναχός.  Μου απάντησε ότι είναι μοναχός σε κάποιο Κελί κοντά στις Καρυές, από αυτά που βρίσκονται κοντά στο Κελί   της Παναγούδας.  
Ο μοναχός αυτός απ’ ότι μου εξήγησε έπαιρνε κομποσχοίνια που έπλεκε ο Άγιος Γέροντας και τα έδινε για πώληση.   Θα ήταν παράλειψη να μην πούμε ότι ο Όσιος Παΐσιος, τις περισσότερες φόρες χάριζε, αντί να πουλά τα εργόχειρά του.  Δεν θα ήταν υπερβολή επίσης να πούμε ότι πολύ σπάνια έδινε για πώληση εργόχειρά του.

Φωτογραφικός φακός αποτύπωσε ανθρώπινο προσωπείο στο Ιερό της Αγίας Σοφίας

Αναγνώστρια μας απέστειλε φωτογραφίες από το εσωτερικό της Αγιας Σοφιας και πιο συγκεκριμένα από την πλευρά του Ιερού. Οι φωτογραφίες αυτές ελήφθησαν πριν από δύο χρόνια (2013) ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες που τράβηξε εκείνη την ημέρα η ίδια.
Χαρακτηριστικό είναι όπως μας είπε, το γεγονός πως καθ’ όλη τη διάρκεια που τραβούσε τις φωτογραφίες έψαλε το «Τη Υπερμάχω», ενώ οι Τούρκοι την λοξοκοιτούσαν περίεργα.