“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Είναι καλύτερο να σε κακολογούν παρά να σου λένε μόνο καλά λόγια..

Του ιερομονάχου Σαββατίου Μπαστοβόι
Το να υποφέρεις όταν σε κακολογούν είναι κάτι το φυσικό. Δεν είναι όμως φυσικό να υποφέρεις σαν να συνέβη αυτό ακριβώς τότε, σαν εσύ να ήσουν κάποιος άλλος μέχρι εκείνη την δυσάρεστη είδηση. Είμαστε οι ίδιοι, ανεξάρτητα από το τι λέει ο κόσμος, ενώ οι πράξεις μας δεν αλλάζουν ανάλογα με το σχόλιο που δέχονται αυτές είναι καλές ή κακές σε συνάρτηση με τον Θεό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φυλάγονται από την κακολογία. Αυτό το πράγμα τους προσφέρει μία εσωτερική άνεση. Άλλοι το πάνε πιο μακριά-περιβάλλονται μόνο από ανθρώπους που τους εγκωμιάζουν. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το τι αισθάνονται και πιστεύουν για τον εαυτό τους, αυτοί οι άνθρωποι μένουν ίδιοι, ενώ οι πράξεις τους που ξέφυγαν από την κρίση των ανθρώπων, δεν θα ξεφύγουν από την κρίση του Θεού.

Η ευθανασία του έθνους

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το σχέδιο της μετατροπής της Ελλάδας σε νεοταξική χωματερή.
Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει δίχως να καταγράφεται ούτε ένα ίχνος αντίστασης από τους φορείς που θα έπρεπε από καιρό να έχουν υψώσει το ανάστημά τους απέναντι στα απάνθρωπα, αντιχριστιανικά, ανθελληνικά και αντιφυσικά νομοθετήματα που φέρνουν προς ψήφιση οι υπουργοί του κυβερνητικού συνασπισμού.