“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η επίσκεψη της Αγίας Ευφημίας στον Γέροντα Παΐσιο

«Είχα γυρίσει από τον κόσμο, όπου είχα βγει για ένα εκκλησιαστικό θέμα. (Με το μακαρίτη Τρίτση). Την Τρίτη, κατά η ώρα 10 το πρωί, ήμουν μέσα στο Κελί μου και έκανα τις Ώρες. Ακούω χτύπημα στην πόρτα και μια γυναικεία φωνή να λέει: «Δι' ευχών των αγίων Πατέρων ημών…». Σκέφθηκα:
«Πώς βρέθηκε γυναίκα μέσα στο Όρος;». Εν τούτοις ένιωσα μια θεία γλυκύτητα μέσα μου και ρώτησα: 

-Ποιος είναι;

-Η Ευφημία! (απαντά).

-Σκεφτόμουν, «ποια Ευφημία; Μήπως καμιά γυναίκα έκανε καμιά τρέλα και ήρθε με ανδρικά στο Όρος; Τώρα τι να κάνω;». Ξαναχτυπά. Ρωτάω: «Ποιος είναι;». «Η Ευφημία», άπαντα και πάλι. 

Αμερικανός καθηγητής για Αμφίπολη: “Μόνο ο Αλέξανδρος θα μπορούσε να αξίζει τέτοιο τάφο”

Το κυκλικό σχήμα του τάφου και το θαυμάσιο χτισμένο μαρμάρινο τείχος που τον περιβάλλει, κάνουν εντύπωση από την πρώτη στιγμή και φανερώνουν έναν τύμβο που δεν έχουμε δει αλλού σε τέτοια κλίμακα
Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με δέος τα όσα μαγικά αποκαλύπτονται στην Αμφίπολη, το ενημερωτικό αγγλόγλωσσο σάιτ «Τhe Daily Beast» ανάρτησε άρθρο με τίτλο «Είναι ο Μέγας Αλέξανδρος ο ένοικος του τάφου;». Το άρθρο το υπογράφει ο Αμερικανός καθηγητής κλασικών σπουδών στο Bard College, Τζέιμς Ρομ, συγγραφέας και του βιβλίου «Το φάντασμα του θρόνου: Ο θάνατος του Μ. Αλεξάνδρου και ο πόλεμος για το στέμμα και την αυτοκρατορία».

ΣΚΩΤΙΑ... ΣΚΩ(οτείνιασε) η ορατότητα στην Ευρώπη;

Τι εννοούμε όταν λέμε Σκωτσέζικο ντους;
Ποιος  μας λέει ότι τα χονδρά μάλλινα πουλόβερ της Μ. Βρετανίας δεν ξηλώνονται;
Ποιος μας λέει ότι στο μέλλον ο Εγγλέζος τελετάρχης Συνόδων και Συνεδρίων δεν θα προσφωνεί τον Υπουργό Εξωτερικών της Σκωτίας δίχως να κάνει λάθος όπως έκανε με αυτόν των Σκοπίων που καπηλεύθηκε την ονομασία της Μακεδονίας;

Άρχισε τις πονηριές ο Νταβούτογλου: “ΑΣ ΠΙΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΤΣΑΙ...”

Πρόσκληση Νταβούτογλου για κοινή επίσκεψη με Σαμαρά στην Κύπρο
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, από το κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να κάνουν κοινή επίσκεψη στην Κύπρο. «Να πάμε πρώτα στο νότιο μέρος και μετά στο βόρειο», είπε ο κ. Νταβούτογλου και πρόσθεσε: «Ας πιούμε μαζί τσάι και να συνομιλήσουμε».

“Τα χρόνια που περνούμε είναι πολύ δύσκολα και πολύ επικίνδυνα, αλλά τελικά θα νικήση ο Χριστός”

Γεροντας Παϊσιος
Ο περισσότερος κόσμος της εποχής μας είναι μορφωμένος κοσμικά και τρέχει με την κοσμική μεγάλη ταχύτητα. Επειδή όμως του λείπει ο φόβος του Θεού – “αρχή σοφίας φόβος Κυρίου” -, λείπει το φρένο, και με ταχύτητα, χωρίς φρένο, καταλήγει σε γκρεμό. Οι άνθρωποι είναι πολύ προβληματισμένοι και οι περισσότεροι πολύ ζαλισμένοι. Έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Σιγά-σιγά κατευθύνονται προς το να μην μπορούν να ελέγχουν τον εαυτό τους. Αν αυτοί που έρχονται στο Άγιον Όρος είναι τόσο πολύ συγχυσμένοι, τόσο μπερδεμένοι, με τόσο άγχος, σκεφθήτε οι άλλοι που είναι μακριά από τον Θεό, από την Εκκλησία, πως θα είναι!