“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Όσιος Νικήτας ο εκ Θηβών (23 ΙΟΥΝΙΟΥ)

† Τῇ αὐτῇ μέρᾳ, μνήμη τοῦ ὁσίου πατρός μῶν Νικήτα, τοῦ ἐκ Θηβῶν.
῾Ο βίος τοῦ ῾Οσίου Νικήτα καταγράφεται στό χειρόγραφο 552 τῆς μονῆς ῾Αγίου Παντελεήμονος τοῦ ῾Αγίου ῎Ορους295.
῾Ο ῞Οσιος Νικήτας ἐγεννήθηκε στήν πόλη τῶν Θηβῶν πιθανόν κατά τίς ἀρχές τοῦ 11ου αἰῶνος μ.Χ. Οἱ γονεῖς του, ᾿Ανδρέας καί Θεοδώρα, ἦσαν εὐπάτριδες καί εὐσεβεῖς. ῾Ο βιογράφος του ἀναφέρει ὅτι, ὅταν ὁ ῞Οσιος ἐβαπτιζόταν «ἄνωθεν τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος χάρις ἐν εἴδει περιστερᾶς εἰς αὐτόν ἐπεφοίτησεν». ῞Οταν ἔγινε πέντε ἐτῶν, οἱ γονεῖς του τόν παρέδωσαν στό διδασκαλεῖο τῆς ἐποχῆς, γιά νά διδαχθεῖ τά θεῖα καί ἱερά γράμματα καί νά προκόψει στήν ἀρετή καί τή μάθηση.

Η ΦΟΒΕΡΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΩΝ 153 ΨΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ.

Θ.Π.: ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΒΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ 153 ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ.
ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΜΕΛΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΉ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ 153 ΨΗΦΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΘΑ ‘ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΝ ΗΛΘΕ ΤΥΧΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ...
†ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ

ΜΑΚΑΡΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Μετά την ταφή της Μεγαλόσχημης 'Ηγουμένης Ευφημίας, ή Ηγουμένη Άννα, περίλυπη από πολλά βάσανα, διασχίζοντας τό Κράγκουγιεβατς, αισθάνθηκε την υποχρέωση να περάσει να επισκεφτεί τον πνευματικό της πατέρα Επίσκοπο Βαλεριανό της Σουμάντια. Από αυτόν άκουσε τούς παρακάτω παρηγορητικούς λόγους: “Στην Ηγουμένη Ευφημία εμφανίστηκε διαβήτης εξ αίτιας τών μερίμνων της καί της έντασης τών πνευματικών της αγώνων”.

Όταν τολμήσουν να έλθουν για οικόπεδα άντλησης στον 25ον Μεσημβρινό ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ μαζί με άλλους στρατιωτικούς Αγίους - ΦΡΟΥΡΑ.

Το Σκοπιανό  άνοιξε και φέρνει τα δώρα της τοκογλυφικής Δύσης που είναι  το ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ και τα Ελληνοτουρκικά. Τούρκοι μετά τις εκλογές τους και τοκογλύφοι χωρίζουν οικόπεδα στο ΑΙΓΑΙΟ ένθεν και ένθεν  του  25ου Μεσημβρινού.  
Εκεί θα τα δούμε όλα και εμείς και αυτοί.  Η κατεβασιά των Ρώσων θα τα συντρίψει όλα .Δεν θα είναι μόνο η μανία των Ρώσων που θα  επιφέρει συντριπτικά πλήγματα στους τούρκους και θα χαλάσει τα άνομα σχέδια των δυτικών, θα είναι και οι ΑΓΙΟΙ της Ελλάδος.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι τουρκαλάδες είναι γνωστοί στον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ εδώ και πολλά χρόνια . Στα απάνθρωπα χέρια τους μαζί με  συμμοναστές του και λαικούς μαρτύρησε και  υπέστη  φοβερότατα βασανιστήρια  από τους τζιχαντιστές εκείνης της εποχής .