“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Δεν εμφανίστηκαν τα φιδάκια της Παναγιάς… Ανησυχούν πιστοί και ιερείς

Σε μεγάλη ανησυχία ιερείς και πιστοί για το φετινό φαινόμενο. Ενώ τα φιδάκια έπρεπε να είχαν εμφανιστεί από τις 6 Αυγούστου, μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει σημεία ζωής ούτε στο Μαρκόπουλο ούτε στα Αργίνια.
Να υπενθυμίσουμε ότι και το 1987 και το 2005 δεν είχαν εμφανιστεί φιδάκια στο Μαρκόπουλο. Πολλοί συνδέουν το γεγονός με τους σεισμούς του Γενάρη και Φλεβάρη. Ίσως άλλαξαν οι τρύπες, ίσως μετακινήθηκαν οι φωλιές.
Πάντως οι ομάδες των πιστών και στα δυο χωριά κάθε βράδυ κτενίζουν την περιοχή αλλά μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα.

Ελάτε να μας σώσετε από τους τζιχαντιστές, σταματήστε τη γενοκτονία! (BINTEO)

Η Ιρακινή βουλευτής Βιάν Ντακίλ, η οποία είναι βουλευτής του κόμματος Συμμαχία για το Κουρδιστάν, είναι η μόνη που εκπροσωπεί την κουρδική μειονότητα στο ιρακινό κοινοβούλιο. Με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στις κτηνωδίες που διαπράττουν οι τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ στο Ιράκ.

Οι Τούρκοι καταγγέλλουν για εγκλωβισμό τα ελληνικά F-16!

Την δική τους εκδοχή για την παραβίαση του εναερίου χώρου δίνουν για ακόμα μια φορά οι γείτονες
Τη δική του ανακοίνωση για το χθεσινό περιστατικό παραβίασης του εθνικού μας εναέριου χώρου εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας και δημοσίευσε η εφημερίδα «HaberTurk». Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, το ελληνικό αεροσκάφοςω υποτίθεται πως «εγκλώβισε» το τουρκικό και μάλιστα δύο φορές, ενώ το δημοσίευμα έχει τίτλο «Παρενόχληση από ελληνικό αεροσκάφος».

Προτεραιότητα η Ουκρανία ή το “τράνζιτ” της Τουρκίας;

Το σκηνικό έχει ως εξής “ο ένας στήνει παγίδα στον άλλον”.
Έτσι τα τελευταία 24 ώρα  οι δηλώσεις των Δυτικών ΜΜΕ  εστιάζονται στο γεγονός της  επικείμενης επέμβασης των Ρώσων στην Αν. Ουκρανία. Μιλάνε για στρατιωτικές συγκεντρώσεις και ασκήσεις στην μεθόριο Ρωσίας- Ουκρανίας. Τι άραγε φοβούνται οι Δυτικοί;

Αγίου Μαξίμου του Γραικού. Κανών Παρακλητικός εις το Θείον και προσκυνούμενον, Πανάγιον και Παράκλητον Πνεύμα

Γιά πρώτη φορά τό ἄγνωστο κείμενο τοῦ Ἁγίου Μαξίμου τοῦ Γραικοῦ ἀπό τή Ρωσοσλαβονική γλῶσσα στήν Ὀρθόδοξη Ἑλληνική ὑμνογραφική γλῶσσα!

Βιβλιοπαρουσίαση

Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Ἀθανασίου.
Πρεσβυτέρας Χαρούλας Τσουλιάη.
Ἰδιαίτερες εὐχαριστίες ὀφείλουμε στόν «ἐν Τριάδι  δωρεοδότην Θεόν», πού  μᾶς ἀξίωσε, νά φέρουμε σέ πέρας τήν προσπάθεια ἔκδοσης τοῦ Παρακλητικοῦ Κανόνα στό Πανάγιο Πνεῦμα τοῦ  Ὁσίου Πατρός ἡμῶν Μαξίμου τοῦ Γραικοῦ, στήν ἑλληνική  ὑμνογραφική γλῶσσα, μέ σκοπό νά συνεχίσουμε τήν προβολή τοῦ ἄγνωστου «ἐν πολλοῖς» ἔργου τοῦ Ἁγίου.