“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας “Ερντογάν” είναι γεγονός;

Νικηφ. Λύτρα, Η πυρπόληση της τουρκικής 
ναυαρχίδας από τον Κανάρη(π. 1866-1870).
Λάδι σε μουσαμά, 143 εκ. x 109 εκ.
Πινακοθήκη Αβέρωφ, Μέτσοβο
(http://kallimasia.blogspot.gr)
ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013
Σύμφωνα με δημοσίευμα που εμφανίστηκε στην εφημερίδα Yenişafak  daily ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία Francis Ricciardone φέρεται να είπε στους πρεσβευτές της ΕΕ που επίσης υπηρετούν στην Άγκυρα σε ιδιωτική  συνάντηση στις 17 Δεκεμβρίου (στις αρχές δηλαδή διερεύνησης του σκανδάλου) ότι οι ΗΠΑ είχαν  ζητήσει από την Άγκυρα να διακόψει τις οικονομικές της σχέσεις η τουρκική τράπεζα Halkbank με το Ιράν.

“Ζητήσαμε το τέλος των οικονομικών σχέσεων της Halkbank με το Ιράν αλλά αυτοί δεν μας άκουσαν. Αυτό τον καιρό παρακολουθείτε την κατάρρευση μιας αυτοκρατορίας!  (εννοώντας την Τουρκία), φέρεται να είπε ο Αμερικανός πρεσβευτής σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, εξοργίζοντας τον Ερντογάν, ακόμη περισσότερο.

«Σιγά μην σκίσετε την τσόχα»

Του Δ. Χαντζόπουλου

Ο Ερντογάν στον κόσμο του - "Δεν υπάρχει διαφθορά" επιμένει αν κι "έφαγε" 10 υπουργούς του

Παρά τις παραιτήσεις υπουργών και τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει ότι δεν τίθεται θέμα επιχείρησης διαφθοράς, αλλά σχεδίου εναντίον της κυβέρνησής του.
Τουρκικές εφημερίδες σήμερα κάνουν λόγο για δεύτερη έρευνα των εισαγγελέων, η οποία δεν παίρνει μορφή επιχείρησης και προσαγωγών λόγω της άρνησης των αστυνομικών αρχών.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Θα έχει κακό τέλος ο Ερντογάν, αν και για τον Ελληνισμό αποτελεί «στήριγμα».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Οταν στην Ουάσιγκτον χαρακτηρίζουν την κατάσταση σε μία χώρα «επικίνδυνη» και τον ηγέτη της «απρόβλεπτο και αναξιόπιστο», τότε το πρόβλημα (της χώρας) είναι πολύ σοβαρό. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα των αναλύσεων της αμερικανικής διπλωματίας για την Τουρκία και τον πρωθυπουργό της. Οι χώρες, λοιπόν, που αποτελούν τη γειτονιά της Ανατολικής Μεσογείου είναι λογικό να προβληματίζονται. Ιδιαίτερα η Κύπρος, όπου η Τουρκία διατηρεί παράνομα δυνάμεις κατοχής καταστρατηγώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, και η Ελλάδα, που απειλείται ακόμα και σήμερα, εν μέσω αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης που μαστίζει τη γειτονική χώρα.