“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την ισχυρή θέληση της μειονότητας των Γκαγκαούζων στην δημοκρατία της Μολδαβίας να ενωθούν  με την ομόδοξη τους Ρωσία, έδειξαν οι πρόσφατες εκλογές στην χώρα αυτή προκαλώντας μεγάλη ρωγμή στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απορροφήσει δορυφορικά την Μολδαβία, προκαλώντας άλλο ένα πεδίο έντασης και αντιπαράθεσης με την Ρωσία.
Σύμφωνα με τα ίδια τα τουρκικά δημοσιεύματα, οι Γκαγκαούζοι της Μολδαβίας που υπολογίζοντα περίπου στους 200.000 και οποίοι κατοικούν σε μια αυτόνομη περιοχή στα νοτιοανατολικά σύνορα της δημοκρατίας με πρωτεύουσα την πόληKomrat, έχουν εκδηλώσει την ισχυρή τους θέληση να ενωθούν με την ομόδοξη Ρωσία και σε καμία περίπτωση να μην απορροφηθούν από την σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το “ψευτορωμαίικο” φεύγει από μόνο του;

Χρηματιστήριο Αθηνών: ΤΡΙΤΗ  Πτώση 12,78%   -   ΠΕΜΠΤΗ  Πτώση 7,35% . Τι δείχνουν αυτές οι πτώσεις στο ΧΑ;
Το δημοσίευμα του iskra τονίζει ότι η κατάρρευση του χρηματιστηριακού δείκτη δεν αφορά τις λαϊκές καν τις μεσαίες τάξεις της χώρας οι ποίες εδώ και καιρό είναι εκτός Χρηματιστηριακής Αγοράς, ενώ ελάχιστα επηρεάζει και τις εισηγμένες επιχειρήσεις μιάς και οι τελευταίες έχουν πάψει τα τελευταία χρόνια να αντλούν οφέλη από το ΧΑ το οποίο είναι ιδιαίτερο ρηχό και πολύ αδύνατο για να επηρεάσει αισθητά τις επενδύσεις και  γενικότερα την οικονομία. 

Άγιος Πορφύριος: ”Στα Καυσοκαλύβια δεν πάω για να πεθάνω αλλά για να ζήσω”

“Ο Θεός Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ, ούκ έστι Θεός νεκρών αλλά ζώντων”
Όταν πρωτοήλθα στα Καυσοκαλύβια αναρωτήθηκα για το πού να είναι όλοι αυτοί οι Άγιοι γέροντες με τις μακριές γενειάδες για τους οποίους είχα ακούσει. Αυτό το αισθάνθηκα δυνατά μέσα μου και ύστερα ένιωσα μία απογοήτευση γιατί δεν τους έβλεπα.

Αδιάβαστος ο Αχμέτ... αλλά και το ΥΠΕΞ δεν έχει ανακαλύψει ακόμη τη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ !!!

Περί ακτογραμμών Ελλάδας-Τουρκίας, ΥΠΕΞ και Αχμέτ Νταβούτογλου
Σύμφωνα με το Fact Book Greece της CIA η ακτογραμμή της Ελλάδας κατατάσσεται 11η στον κόσμο με 13.676 χιλιόμετρα.  Ο Καναδάς είναι πρώτος με την Ινδονησία δεύτερη. Οι ΗΠΑ είναι 8η και η Τουρκία κατατάσσεται 17η με 7.200 χιλιόμετρα.  Σύμφωνα με τον World Resource Institute, η Ελλάδα κατατάσσεται 19η με 15.147 χλμ, ενώ η Τουρκία κατατάσσεται 31η με 8.140 χλμ.

“πολλαπλασιαστές” ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ

Φώτο από sgalatas.blogspot.com 
Μπόρα είναι και θα περάσει…
Ενώ ο Λαός εδώ και 5 ολάκερα χρόνια ξέρει τι θα πει αβεβαιότητα, αίφνης οι πολιτικοί μας την ανακαλύπτουν για το μέλλον της πολιτικής διαδρομής τους. Δεν μπλοφάρουν πλέον… γιατί την αβεβαιότητα αυτή  την  αισθάνονται καλά στο πετσί τους.