“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Σοβαρή καταγγελία Γιάννη Μανώλη για το ΠΑΣΟΚ και τους όρους που έθεσε!

Ο Γιάννης Μανώλης, στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δημοσίευσε πριν από λίγο,στο twitter, τις πληροφορίες του σύμφωνα με τις οποίες, το... ΠΑΣΟΚ έθεσε ως όρο για να στηρίξει την κυβέρνηση: "να μην υπάρξουν εξεταστικές και διώξεις κατά πολιτικών προσώπων,για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο!!!

harrytsopanos

Αντώνης Σαμαράς: “Ρητά και κατηγορηματικά..”

Θηβαίος Πολίτης

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης !!!

Ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Η ορκωμοσία των μελών της θα γίνει στις 19.00 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 8.00
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΡΑΠΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΟΣΟ ΘΑ ΖΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Δικαιολογημένα η 20ή Ιουνίου θα είναι η ευτυχέστερη ημέρα της ζωής τουΑντώνη Σαμαρά. Κόντρα σε θεούς και δαίμονες κατόρθωσε να ορκιστεί πρωθυπουργός χθες, πράγμα που αποτελεί την κορωνίδα της επιτυχίας και φυσικά το όνειρο κάθε κορυφαίου πολιτικού. Ελάχιστοι πετυχαίνουν να το υλοποιήσουν. Ορθώς αισθάνεται ευτυχής ο πρόεδρος της ΝΔ. Μπορεί να ήταν τέτοια η λαχτάρα του ώστε να σπεύσει να ορκιστεί μόνος του πρωθυπουργός, χωρίς καν να έχουν συμφωνηθεί τα ονόματα των υπουργών της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, σαν να φοβόταν μην τυχόν και οι εταίροι του αλλάξουν γνώμη και τον αφήσουν στα κρύα του λουτρού την τελευταία στιγμή, αλλά αυτή είναι απλώς μια διασκεδαστική πτυχή ενός προσωπικού θριάμβου του πρωθυπουργού πλέον Αντώνη Σαμαρά. Η χθεσινή πρωθυπουργοποίηση δικαίωσε πλήρως τον πρόεδρο της ΝΔ στην επιμονή του να απαιτήσει να τηρηθεί η υπόσχεση που του είχε δοθεί όταν τον Νοέμβριο του 2011 έκανε τη φιλομνημονιακή κωλοτούμπα του – η προκήρυξη δηλαδή εκλογών μόλις υπογραφόταν το δεύτερο Μνημόνιο.

ΔΣΘ: Το Βερολίνο να καταβάλει τις αποζημιώσεις στην Ελλάδα

Να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα σχετικά με τις αποζημιώσεις από τη δράση του Γ' Ράιχ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ζητεί από τη γερμανική κυβέρνηση, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Όπως σημειώνει σε σχετικό του ψήφισμα, σε αυτές, ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να προστεθεί και η επιστροφή των λύτρων που κατέβαλε η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης για να απαλλάξει τα μέλη της από την καταναγκαστική εργασία στην οδοποιία, σε λατομεία-μεταλλεία και εργοτάξια (κατασκευή αεροδρομίου Σέδες) της Μακεδονίας.

“Δεν ελέγχεται πια η κατάσταση. Μόνον από πάνω, ό,τι κάνει ο Θεός”

"Τα χρόνια που περνούμε είναι πολύ δύσκολα και πολύ επικίνδυνα, αλλά τελικά θα νικήση ο Χριστός". Ο περισσότερος κόσμος της εποχής μας είναι μορφωμένος κοσμικά και τρέχει με την κοσμική μεγάλη ταχύτητα.  Επειδή όμως του λείπει ο φόβος του Θεού - "αρχή σοφίας φόβος Κυρίου"(1) -, λείπει το φρένο, και με ταχύτητα, χωρίς φρένο, καταλήγει σε γκρεμό. Οι άνθρωποι είναι πολύ προβληματισμένοι και οι περισσότεροι πολύ ζαλισμένοι. Έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους.  Σιγά-σιγά κατευθύνονται προς το να μην μπορούν να ελέγχουν τον εαυτό τους.  Αν αυτοί που έρχονται στο Άγιον Όρος είναι τόσο πολύ συγχυσμένοι, τόσο μπερδεμένοι, με τόσο άγχος, σκεφθήτε οι άλλοι που είναι μακριά από τον Θεό, από την Εκκλησία, πως θα είναι!  Και βλέπεις σε όλα τα κράτη φουρτούνα, ζάλη μεγάλη! Ο καημένος ο κόσμος -ο Θεός να βάλει το χέρι Του!- βράζει σαν την χύτρα ταχύτητος.  Και οι μεγάλοι πως τα φέρνουν!  Μαγειρεύουν-μαγειρεύουν, τα ρίχνουν όλα στην χύτρα ταχύτητος και σφυρίζει τώρα η χύτρα! Θα πεταχθή σε λίγο η βαλβίδα!  Είπα σε κάποιον που είχε μια μεγάλη θέση: