“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Βερολίνο

Κρίση Βερολίνου-Άγκυρας λόγω... Αρμενίας
Η γερμανική βουλή αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων - Σε αντίποινα, σχεδόν αμέσως, η τουρκική κυβέρνηση ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Γερμανία - Ανησυχία για την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας σχετικά με τους πρόσφυγες

Ερντογάν ο καλύτερος διαφημιστής των ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τελικά ο Σουλτάνος διαφημίζει την πτώση και την απώλεια του. Αχ  Ερντογάν τι τα ήθελες τα πανηγύρια;
Είπε ο Εμίρης ο κακομοίρης αφού πάει ο Πούτιν στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ για  να παραστεί στους πανηγυρισμούς της ρωσικής χιλιετούς Ορθόδοξης Παρουσίας στην χερσόνησο του Άθωνα, δεν στήνω και εγώ ένα πανηγύρι στην χερσόνησο της  Επτάλοφης ΠΟΛΗΣ.

ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΔΡΟΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

Κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία ως Ιερομόναχος συμμετείχε και ο στάρετς Θεόφιλος, ο δια Χριστόν σαλός, πολλοί παρατηρούσαν μια ιδιόρρυθμη και ανεξήγητη συμπεριφορά του Θεόφιλου. Σταματούσε επί πολύ, έπειτα ξανάρχιζε, δεν τηρούσε επακριβώς τη σειρά των ευχών, μετεκινείτο συνεχώς κλπ.

ΑΔΕΛΦΕ ΠΩΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ; ......... ΠΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΙΚΕΤΕΥΟΥΜΕ - ΟΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ

Ο όσιος Αθανάσιος ήταν ένας αγωνιστής μοναχός της Λαύρας των Σπηλαίων και έζησε σ' αυτήν πολύχρονη και θεοφιλή ζωή. Μετά από πολλά ασκητικά παλαίσματα και κατορθώματα, γνωστά τα περισσότερα μόνο στο Θεό, εκοιμήθη ειρηνικά.

Πούτιν σε Αγιορείτη μοναχό: “Θα χτυπήσω την Τουρκία στην επόμενη πρόκλησή της”

Του Γιώργου Θεοχάρη
Αποκαλυπτικός και ευθύτατος ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ(tilegrafima.gr) μίλησε με τον μοναχό που είδε κατ΄ιδίαν τον κ. Πούτιν και μας αποκάλυψε μερικά από όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση αυτή.

Πίσω από τα μνημόνια κρύβεται η αναπηρία της Φράγκικης θεολογίας

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός.
Για το μίσος των Φράγκων εναντίον των Ρωμηών, θα μπορούσε να πει κανείς πολλά. Θαρρώ, όμως, ότι εκείνο που έχει για εμάς ιδιαίτερο ενδιαφέρον να τονισθεί, είναι η προέλευσή αυτού του μίσους.(1)
Δεν πρόκειται για μίσος συναισθηματικής τάξεως. Δηλαδή ρηχό, επιπόλαιο και ευκόλως αναστρέψιμο. Είναι μίσος τάξεως οντολογικής. Ξεκινάει από τα κατάβαθα της θρησκευτικής τους συνείδησης, η οποία είναι εντελώς διαφορετική από την δική μας.