“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

☦ Εικόνα της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ δακρύζει στην Ρόδο την στιγμή που τα Τουρκικά ΜΜΕ αναγγέλλουν ότι το Oruç Reis ετοιμάζεται για τη νέα του θέση νότια από το Καστελόριζο.

Δάκρυα ρέουν από το πρόσωπο της Αγίας Παρασκευής από χτες 26-7-2020 έως και σήμερα 27-7-2020 από την Εικόνα της, όπου βρίσκεται στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Χωριό Απόλλωνα της Ρόδου. Πολύς κόσμος συρρέει να δει το γεγονός και να προσκυνήσουν.

☦ «Ετοίμη η καρδία μου, ο Θεός, ετοίμη η καρδία μου (Ψαλμ. 56, 8)

Αδελφοί μου, είναι μακάριος όποιος μπορεί να πει αυτά τα λόγια στον Κύριό Του! Μακάριος, εκείνος που η καρδιά του είναι εντελώς έτοιμη, να ακολουθήσει το θέλημα του Θεού!
Τί σημαίνει η ετοιμότητα της καρδιάς του ανθρώπου; Ν’ ακολουθεί με χαρά το θέλημα του Θεού και να μην έχει εσωτερική σύγκρουση σε σχέση με δικές του σκέψεις και επιθυμίες.

Όταν μέσα σε ΔΥΟ 24ωρα επιβεβαιώνεται λόγος Γέροντα ότι «θέλουν ολόκληρη την Ελλάδα» με δηλώσεις τούρκων, τότε πρέπει να στείλουμε κατάλληλο μήνυμα στις απειλές τους.

Φώτο από https://www.militaire.gr
«Δεν είναι τυχαίο που αυτός παριστάνει τον Μωάμεθ τον πορθητή .Αυτό που θέλει είναι ολόκληρη την Ελλάδα . Δεν κάθεσαι να κουβεντιάσεις με τον κλέφτη που μπαίνει στο σπίτι σου.» αυτά μεταφέραμε στις 24     Ιουλίου του 2020 
(στο άρθρο μας  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/07/blog-post_63.html)  και αναρωτιόμασταν μπορεί αυτά που λέει ο γέροντας  να ισχύουν έτσι όπως τα λέει;
Μόλις πέρασαν δυο 24ωρα και να οι θρασύτατες δηλώσεις από συνεταίρο του σουλτάνου.
«Ο πρόεδρος του ΒΒΡ, κόμμα που υποστηρίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε πως στο μέλλον... μπορεί να κυματίζει στην Ελλάδα η τουρκική σημαία.
"Ο καθένας μπορεί να λέει την γνώμη του και στην Τουρκία και στο εξωτερικό. Κάνοντας όμως αυτό, δεν πρέπει να μας προσβάλλει και να ταπεινώνει εμάς, δηλαδή την Τουρκία, τους Τούρκους και τους μουσουλμάνους.

☦ Η Αγία Σοφία, ο Άγιος Παΐσιος και η τουρκική ανασφάλεια!

Πριν από κάποια χρόνια, σε μια συνέντευξη που μου έδωσε ο πολυδιάστατος Θωμάς Κοροβίνης για την ανθολογία που επιμελήθηκε με τίτλο «Κωνσταντινούπολη, λογοτεχνική ανθολογία» (εκδόσεις Ιανός), με αιφνιδίασε λέγοντάς μου τα εξής: «Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι σε όλους τους Τούρκους συγγραφείς που ασχολήθηκαν με την Πόλη, διακρίνεται μια αίσθηση υποταγής ή προσκυνήματος στη σαγηνευτική ιστορία της Πόλης, αλλά κι ένας φόβος, θα ’λεγα, σαν να μην είναι εντελώς σίγουροι ότι είναι δικιά τους -σαν να είναι μουσαφίρηδες- και τρομάζουν μην τη χάσουν»!

☦ Μωυσέως κυπάρισσος…

…Προσκύνημα στο Κυριακό της Κουτλουμουσιανής σκήτης το θαυμάσιο και στον τάφο του Γέροντα Μωυσή του Αγιορείτη! Στον πηγαιμό , θυμάμαι και λέω στους υπόλοιπους ένα μικρό ποιηματάκι , που πριν λίγο καιρό βγήκε απ την ψυχή μου , όταν ετοιμαζόταν ένα αφιέρωμα μνήμης στον Γέροντα Γεώργιο Καψάνη και στον Μοναχό Μωυσή !

☦ Τι είπε ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος για τους Τούρκους ...

«Οι Τούρκοι είναι το βαφτιστήρι του διαβόλου. Αυτοί ήρθαν από τις σπηλιές [ο Γέροντας Παΐσιος αναφέρεται στις προφητείες του Άγιου Ανδρέα του δια Χριστού Σαλού] και ήρθαν εδώ επειδή ήμασταν ορθόδοξο κράτος.
Το Βυζάντιο έπεσε επειδή ήταν ορθόδοξο. Οι καθολικοί πάπες και οι Εβραίοι ασχολούνται με την Σολομωνική και τους κάλεσαν. Θυμηθείτε το φίδι πως το ταπείνωσε ο Κύριος. Έτσι θα κάνει και με τους Τούρκους.»