“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Τελείωσαν τα Παραμύθια των ανθρώπων. Ξεκινούν οι Προφητείες των ΑΓΙΩΝ. ΑΝΑΨΕ η ΣΥΡΙΑ. Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

Ξημερώνει 14 Οκτωβρίου 2019, ο βιαστής δολοφόνος τούρκος ξεσαλώνει με αίμα αθώων μέσα στην Συρία, οι μεγάλοι του κάνουν πλάτες και οι τζιχαντιστές συνεργάτες των τούρκων σφάζουν… Μέχρι πότε ..;
Ελλάδα ετοιμάσου, κλείσε τα σύνορα, κάνε ελέγχους, η φωτιά μας πλησιάζει απειλητικά. 

Ο πρώτος εν Ελλάδι ναός των Αγίων Αγιορειτών Πατέρων

Ο Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κοτσώνης, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού μιλάει για τον πρώτο εν Ελλάδι Ιερό Ναό αφιερωμένο στους Αγίους Αγιορείτες Πατέρες και για την «Παναγία Εγγυήτρια» η οποία είναι αποθησαυρισμένη στο σπήλαιο του Αγίου Αθανασίου στο Άγιον Όρος.

Σιγά - σιγά ο κοσμάκης ξυπνάει, καταλαβαίνει ότι το κακό από την Συρία θα έρθει μέσα στις δικές μας αυλές πολύ γρήγορα.

Η Τρίτη Εισβολή της τουρκίας στην Βόρειο Συρία και ανατολικά του Ευφράτη έκανε τις τελευταίες μέρες πολύ κόσμο να ξανα ανοίξει τα βιβλία ή άλλοι τα ανοίγουν για πρώτη φορά. Ότι πιο εγγυημένο στις μέρες μας είναι αυτά που ειπώθηκαν από τις κορυφές της πατερικής αγιότητας πριν δεκαετίες. Αυτό που άνοιξε στην Συρία σαν φωτιά θα σβήσει στο ΑΙΓΑΙΟ, μου είπε ένας παππούλης πριν λίγο και συμπλήρωσε, αφού μας καψαλίσει.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όταν πριν αρκετά χρόνια αρκετοί αρθρογραφούσαν αφιλοκερδώς αναλύοντας την γεωπολιτική επικαιρότητα υπό το πρίσμα των προρρηθέντων λόγων των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας  περί επερχομένων καταστάσεων  που σήμερα βιώνουμε, κάποιοι ταγοί αλλά και αναλυτές επί  στρατιωτικών θεμάτων μας συνιστούσαν αυτοσυγκράτηση για να μην ερεθίζουμε τον τούρκο, ώστε να μπορούν οι επενδύσεις κάποιων να αποφέρουν κέρδη  με την γείτονα χώρα.