“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Μέσα σε λίγες ώρες και αυτοί που δεν προσεύχονται θα προσεύχονται, αλλά πού όμως;

Βγήκε ο αρχηγός του Γεν. Επιτελείου του Βρετανικού στρατού και είπε ότι «αυτό που βιώνουμε θυμίζει ημέρες Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου» . Δεν πέρασε ένα 24ωρο βγήκε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών και είπε ακριβώς τα ίδια. Γιατί και τα δύο εξ αντιθέτου γεωπολιτικά στρατόπεδα ομίλησαν για Α΄ΠΠ και όχι για μέρες Β΄ ΠΠ;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος
Να δώσουμε αμέσως την απάντηση . Το μείζον διακύβευμα των ημερών μας είναι γύρω από την ΠΟΛΗ. Στο Α΄ΠΠ και στις μάχες του ενεπλάκη  η περιοχή  της Κωνσταντινούπολης (αυτή που φοβάται να χάσει ο Ερντογάν , σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του), με τα ΣΤΕΝΑ βλ. μάχη Καλλίπολης στα Δαρδανέλια, φυσικά ενεπλάκησαν και  χώρες της Μεσοποταμίας. Εν αντιθέσει στον Β΄ΠΠ δεν είχαμε ενεργό πεδίο μαχών στις  εν λόγω περιοχές.

“Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες, αρ. 5”

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
π. Δημητρίου Μπόκου
Οι καλεσμένοι άρχισαν να καταφτάνουν απανωτά, μα η Αννίτα είχε έλθει από νωρίς και η καλή της φίλη τη βοήθησε να βολευτεί σε μιαν άνετη πολυθρόνα. Η Ρένα έτρεχε σβέλτα ανάμεσά τους, αντάλλασσε χαιρετούρες και βιαστικές κουβέντες - «πώς είσαι, Γιάννη;», «τρέλλα το φόρεμά σου, Πόπη!» και τέτοια - προσπαθώντας να τους βολέψει όλους. Το κουδούνι είχε πάρει φωτιά.

Αποκάλυψη του Αγίου Αντωνίου για τη Μοναχική χάρη

Ο Άγιος Αντώνιος έλεγε: «Παρακάλεσα τον Θεό ζητώντας να μου δείξει με ποια βοήθεια είναι προικισμένος ο Μοναχός για την καλογερική χάρη και μου έδειξε μεγάλη πύρινη λαμπάδα και πλήθος οπλισμένων Αγγέλων, οι οποίοι κυκλώνουν τον Μοναχό που προθυμοποιείται να σωθεί. Και ακούστηκε φωνή από το Άγιο Πνεύμα η οποία έλεγε στους Αγγέλους: «Σε όλη του τη ζωή να μην απομακρυνθείτε από αυτόν».

Να μην τρελαθούμε… Δεν κάνεις 107 παραβιάσεις το 24ωρο στο ΑΙΓΑΙΟ την στιγμή που ετοιμάζεσαι για πόλεμο στην Συρία; Κάτι άλλο συμβαίνει.

Ποιος απειλεί με πόλεμο στην Συρία; Αυτός που απειλεί με κατά μέτωπο επίθεση στην ΕΛΛΑΔΑ; Τα πράγματα είναι χειρότερα από ότι τα αντιλαμβανόμαστε. Άνοιξε χριστουγεννιάτικα το βιβλίο των γεωπολιτικών αντιπαροχών. Συρία-ΑΙΓΑΙΟ και Κύπρος στην ίδια πλάστιγγα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ενώ τις τελευταίες ώρες οι ειδήσεις από την Ρωσία- Κριμαία- Ουκρανία είναι καταιγιστικές και υποδηλώνουν μεγάλη σύγκρουση (μεταφορά ρωσικών μαχητικών στην Κριμαία εν όψει επικείμενου επεισοδίου πέριξ της Πρωτοχρονιάς).