“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ο συμπαθέστατος πατήρ

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Ο ιστορικός της Καινής Διαθήκης, ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς, αναφερόμενος στο 11ο κεφάλαιο του Βιβλίου των Πράξεων των Αποστόλων για την παρουσία του Θεού στην Αντιόχεια στην οποία για πρώτη φορά οι μαθητές του Χριστού ονομάσθηκαν Χριστιανοί, σημειώνει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα για τη μορφή του Αποστόλου Βαρνάβα.
«Ην ανήρ αγαθός και πλήρης Πνεύματος Αγίου και πίστεως». Και ακόμη «παρεκάλει πάντας τη προθέσει της καρδίας προσμένειν τω Κυρίω»1.
Η παράκληση ήταν το ιδιαίτερο γνώρισμα του Αποστόλου. Δηλαδή, ενίσχυε, προέτρεπε, ενθάρρυνε όλους με θερμή καρδιά και πρόθυμη διάθεση να μένουν πιστοί και αφοσιωμένοι. Η παράκληση είναι ένα εφόδιο πολύτιμο και αναγκαίο στη μετάδοση του ευαγγελικού μηνύματος.

H μετά Πούτιν Ορθόδοξη Ρωσία αναδύεται γρηγορότερα από το αναμενόμενο μέσα από απρόβλεπτες ανατροπές;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αυτές τις κρίσιμες  ώρες ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα. Σαν να πήρε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το κατσαβίδι και χαλάρωσε τα μπουλόνια της περιστροφής της γης για να τρέξουν τα γεγονότα πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν.
Το τρελοκομείο άνοιξε και περιμένει πολλούς ηγέτες.
Η Συρία τα βρίσκει με την Τουρκία εναντίων των Κούρδων.
Ενδεικτικό γεγονός μετά την χειραψία και τις παρασκηνιακές συμφωνίες Πούτιν- Ερντογάν.
Όμως μέσα στην Ρωσία συμβαίνουν συγκλονιστικά πράγματα που προς το παρόν τα σκεπάζει η σλαβική μυστικοπάθεια.
Όταν θα σκάσουν θα μιλάμε για μεγάλες ανατροπές.

Καταγγελία Αγιορείτη Μοναχού: Δεν αντέχουμε άλλες κλοπές…

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
Ο μοναχός Ιωσήφ με επιστολή του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ κάνει γνωστό πως στην έρημο του Αγίου Όρους το τελευταίο διάστημα γίνονται κλοπές από αλβανικές συμμορίες.

Στην επιστολή-καταγγελία αναφέρει:

Αγαπητό ΄΄Βήμα Ορθοδοξίας΄΄ τον τελευταίο καιρό στην έρημο του Αγίου Όρους υπάρχει το φαινόμενο αλβανικές συμμορίες να κατακλέβουν τα κελλιά και τα ησυχαστήρια των Πατέρων χωρίς ουσιαστική αντίδραση από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές και κυρίως από την κυρίαρχο μονή της Μεγίστης Λαύρας.