“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Επιτέλους! Το πολεμικό Ναυτικό έβγαλε τη Φρεγάτα «Ψαρά» και κανονιοφόρους στο Αιγαίο!...Απέναντι στον Τούρκο

Κοιτάμε τον Τούρκο στα μάτια! Δήλωσε Ανώτερος Επιτελής του ΓΕΕΘΑ !
Μόνο στον ύπνο δεν πιάστηκε το Πολεμικό μας Ναυτικό από την Τουρκική άσκηση DENIZ KURDU 2013.  με πραγματικά πυρά! Με πληροφορίες που δεν αμφισβητούνται η Φρεγάτα ''ΨΑΡΑ'' η κανονιοφόρος ''Τόλμη'' και αλλά οχτώ ακόμη Πολεμικά έχουν.... αναπτυχθεί απο τη Λήμνο μέχρι της Κάρπαθο ! Κανείς δεν πρόκειται να παίξει μαζί μας ...Το πήραν επ΄ώμου στο Ναυτικό ενώ η Σκύρος τέθηκε σε επιφυλακή !

ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

Μ. Ρεπούση : Αποχώρησε (ΠΑΛΙ !!!) από τη Βουλή στην ενός λεπτού σιγή για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση, που τη σφαγή στη Σμύρνη το 1922 τη θεώρησε ως αποτέλεσμα συνωστισμού στην προκυμαία, αποχώρησε χθες από τη Βουλή όταν αποφασίσθηκε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Έσπευσε μάλιστα η ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη που συγκυβερνά με τη Ν.Δ. να καλύψει τη βουλευτή της εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πώς η μη παρουσία της στη Βουλή το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οφείλεται σε «πρακτικούς λόγους»…

Το γεωπολιτικό Δόγμα του Μεγάλου ΑΓΙΟΥ Κωνσταντίνου και τα κατουρημένα μάρμαρα της Παναίρεσης των νεοποχιτών.

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ 
ΕΙΣ ΜΙΑΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ     ΕΚΚΛΗΣΙΑ....
Δεν θα πραγματευθούμε τις παρακάτω θέσεις μας από τις θολές βιβλιογραφικές πηγές της Δύσης, όσον αφορά την προσωπικότητα του Μεγάλου αυτού Αγίου μας που πολλές φορές στάζουν χολή και ιστορικό δηλητήριο με στόχο να απομειώσουν το Παγκόσμιο κύρος του, αλλά θα καταθέσουμε τα νάματα των πηγών της Ελληνικής καρδιάς και της Ρωμαίικης παράδοσης που ξέρει να τον τιμάει εδώ και πλέον χίλια χρόνια με ύμνους και ωδές πνευματικές σε πείσμα των Καρλομάγνειων εργατών της ανέραστης από ΘΕΙΑ ΑΓΑΠΗ  σημερινής προσπάθειας παγκοσμιοποίησης.

Tων αγίων ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης

Το έργο των δύο αυτών μεγάλων αγίων της Εκκλησίας είναι πολυσχιδές. Την εποχή εκείνη, κατά την οποία οι καταδιωχθέντες χριστιανοί έβγαιναν σιγά-σιγά από τις κατακόμβες και είχαν ανάγκη τόσο από υλική, όσο και από πνευματική βοήθεια, οι δύο αυτοί Άγιοι της Εκκλησίας ανάλαβαν να υποστηρίξουν τους πιστούς και να συμβάλουν στο έργο της Εκκλησίας.

Η Αγία Ελένη
Η Αγία Ελένη γεννήθηκε στο Δρέπανο της Βιθυνίας (Γιάλοβα Μ. Ασίας) στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ. Είκοσι περίπου χρόνια μετά τη γέννησή της, η Ελένη γνωρίστηκε με τον Κωνστάντιο Χλωρό, αξιωματούχο της Αυτοκρατορίας, τον οποίο παντρέυτηκε το 270, με βάση πρόνοια ειδικού νόμου, ο οποίος επέτρεπε το γάμο αξιωματούχων με γυναίκες λαϊκής καταγωγής. Ο Κωνστάντιος ήταν συγγενής του Κλαυδίου, ο οποίος βασίλευσε πριν από τον Διοκλητιανό. Ο Κωνστάντιος προσελήφθει στα ανάκτορα από τον Διοκλητιανό. Καρπός του γάμου της Ελένης και του Κωνστάντιου ήταν ο Κωνσταντίνος, ο μετέπειτα μονοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τον οποίο η Αγία Ελένη γέννησε στη Ναϊσσό της Μοισίας (Νίσσα Σερβίας).

Τι έλεγε ο παπούλης είπαμε;

Βρε και στα κοτέτσια λέμε!

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ!

Δήλωση-ΣΟΚ του ιδρυτή της "Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος": «Ισλαμικές αποικίες τα Ελληνικά νησιά που πρέπει να επιστραφούν»!!!
Ο... Πρόεδρος της "Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος" (ΜΕΕ) Ναίμ Ελγαντούρ, πριν στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης του Δελτίου Τύπου της ΜΕΕ για τις υποτιθέμενες απειλές που δέχθηκε η Μουσουλμανική κοινότητα της Ελλάδος δήλωσε "πως κατά 99% πρόκειται για προβοκάτσια"!!! 

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: ''Γύψος και φίμωτρο για τους Έλληνες!''

Του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου
Θέλω να μιλήσουμε για το Νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού, το οποίον έχει ήδη κατατεθή  στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής. 
Εξ αρχής πρέπει να δηλώσουμε  ότι εξ ορισμού είμεθα αντίθετοι και συνεπώς απεριφράστως καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού και κάθε μορφή βιαιοπραγίας εναντίον των συνανθρώπων μας, που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, οποθενδήποτε και να προέρχεται! 

Ο ιερέας και ο άγγελος μαζί στην προσκομιδή

Κάποιος ιερεύς, σε μία αγρυπνία, και ενώ είχε αρχίσει την Προσκομιδή, δυσκολευόταν, τρόπον τινά, με μόνο το φως ενός κεριού να διαβάζει τα ονόματα. Ξαφνικά, διαπίστωσε ότι το φως του κεριού, πού ήταν παραπλεύρως, όλως περιέργως, έγένετο πιο δυνατό! Και τότε αναρωτήθηκε:
-Πώς είναι δυνατόν; Πώς φέγγει περισσότερο τώρα το κερί; 
Κι όπως γύρισε το κεφάλι του, βλέπει να στέκεται μπροστά του στα τρία τέσσερα μέτρα με πολύ σεβασμό και ευλάβεια ένας Άγγελος.
Στην αρχή απολιθώθηκε, μαρμάρωσε στη θέση του και έκανε αρκετή ώρα να συνέλθη. Αλλά ή παρουσία του Αγγέλου, του γλύκανε την ψυχή κατά τέτοιον τρόπον, ώστε ή κατάνυξης μέσα του να αυξηθεί πολύ, να απόκτηση ή ψυχή του πολύ μεγάλη γλυκύτητα, μία, τρόπον τινά, ένωση με την παρουσία του αγίου Αγγέλου. Και παρόντος του αγίου Αγγέλου, τελείωσε την ιερά Πρόθεσι, είπε το «Ευλογημένη ή βασιλεία...» και άρχισε τη Θεία Λειτουργία. Ό Άγγελος ήταν πάντοτε παρών, μέχρι πού τελείωσε και την Κατάλυσι.

Hürriyet:"Oι Ρωμιοί της Αθήνας διδάσκουν στα εγγόνια τους τούρκικα"

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Τα παιδιά των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης που εκδιώχθηκαν από τα πάτρια εδάφη τους και δεν ήθελαν να ακούν καν τούρκικα, τώρα στην Αθήνα στέλνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήριο για να μάθουν τα παιδιά τους η τα εγγόνια τους την τουρκική γλώσσα.
«Τοποθεσία Αθήνα, μάθημα Τούρκικα» είναι ο τίτλος της Ηürriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «οι Ρωμιοί της Πόλης που πικραμένοι είχαν εγκαταλείψει τα πάτρια εδάφη τους, μαθαίνουν την τουρκική γλώσσα, στα εγγόνια τους που γεννήθηκαν στην Αθήνα». Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως την περασμένη Κυριακή, 7 παιδιά, απόγονοι των Ρωμιών της πόλης ηλικίας από 7 έως και 12 ετών, άρχισαν να μαθαίνουν τούρκικα σε ιδιωτικό φροντιστήριο της Αθήνας.