“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Πήγαν να βάλουν τη Ρεπούση παρουσιάστρια του ντοκιμαντέρ για την καταστροφή της Σμύρνης!

Να αναλάβει η καθηγήτρια Μαρία Ρεπούση την παρουσίαση των ντοκιμαντέρ για την καταστροφή της Σμύρνης, εισηγούνταν στέλεχος της ΕΡΤ Η ιδέα και μόνο αλλά και η επιμονή στην επιλογή της συγκεκριμένης καθηγήτριας προκάλεσαν αναστάτωση στο Ραδιομέγαρο. Τα υπηρεσιακά στελέχη της εταιρείας αρνούνταν να αποδεχτούν τη Μαρία Ρεπούση ως κεντρική παρουσιάστρια στα ντοκιμαντέρ που θα προβάλουν η ΝΕΤ και η ΕΤ1 και είναι παραγωγής ΕΡΤ. Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, η Μαρία Ρεπούση θα είχε κεντρικό ρόλο στις συζητήσεις που θα διοργανώνονταν ενενήντα χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης!

Μοιράζουν μάσκες αερίων & ανοίγουν καταφύγια στο Ισραήλ - Προς επίθεση στο Ιράν;

Μάσκες αερίων και οδηγίες για το που βρίσκονται τα καταφύγια και πως θα έχουν πρόσβαση οι πολίτες σε αυτά μοίρασε η ισραηλινή κυβέρνηση σε μία κίνηση που πυροδότησε την φημολογία ότι επίκειται επίθεση στο Ιράν. Σε σχετικό ρεπορτάζ στο τηλεοπτικό καναλιού "10" του Ισραήλ, αναφέρεται ότι είναι "Η ισραηλινή επίθεση είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί κατά του Ιράν πριν από τις αμερικανικές εκλογές, όταν ο Μ.Ομπάμα δεν θα μπορεί παρά να συμφωνήσει και να βοηθήσει την επίθεση".  Ως χρόνος διεξαγωγής της επίθεσης τοποθετείται η το τέλος Οκτωβρίου το αργότερο. Όπως αναφέρει ο πολεμικός ανταποκριτής, Alon Ben-David, στο "Κανάλ 10" "Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την επίθεση. Συγκεντρώνουν καύσιμα, ανοίγουν καταφύγια που ήταν κλειστά και κατασκευάζουν νέα. Όλα αυτά δείχνουν ότι είμαστε σε φάση ότι η επίθεση έχει προαποφασιστεί".   

Με το δάχτυλο στο κουμπί του Γ΄ Παγκοσμίου

Ο Νετανιάχου και ο Μπάρακ δείχνουν αποφασισμένοι για χτύπημα στο Ιράν, είτε με στήριξη των ΗΠΑ είτε χωρίς.
Σε όλον τον κόσμο, ειδικοί και μη το θεωρούν ανήκουστο – κι όμως οι Ισραηλινοί μοιάζουν έτοιμοι να το κάνουν. Το δίδυμο «Μπίμπι - Μπάρακ», εν μέσω μυρίων εσωτερικών και εξωτερικών προβλημάτων, με την αραβική «γειτονιά» τους να φλέγεται, ψηλαφεί το κουμπί του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Ισραηλινοί δείχνουν αποφασισμένοι να καταστρέψουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, προτού οι αγιατολάχ της Τεχεράνης αποκτήσουν την πρώτη τους βόμβα. Αγνοούν τις εισηγήσεις των ειδικών, Δυτικών και Ισραηλινών, που λένε πως το Ιράν απέχει δύο ή και περισσότερα χρόνια από την πρώτη του πυρηνική κεφαλή. Ειδικά ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δηλώνει πλέον ανοιχτά τις προθέσεις του για μια ολομέτωπη στρατιωτική σύγκρουση: η διπλωματία απέτυχε, διαρρέει το Τελ Αβίβ, και τον λόγο έχουν οι βόμβες – με ή χωρίς τη βοήθεια των «προνομιακών συμμάχων» του, των Αμερικανών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ma'ariv», ο Νετανιάχου και ο υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπάρακ έχουν δώσει τελεσίγραφο ως τις 25 Σεπτεμβρίου στον αμερικανό πρόεδροΜπαράκ Ομπάμα να αποφασίσει αν οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν ή όχι στη στρατιωτική δράση κατά του Ιράν. Την ίδια στιγμή ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλος του Ομπάμα στις εκλογές του Νοεμβρίου Μιτ Ρόμνι δηλώνει πως θα στηρίξει μια μονομερή ισραηλινή ενέργεια.

O Παπανδρέου ζήτησε… άδεια από την Βουλή και οι βουλευτές ξέσπασαν σε γέλια!

Σκηνές κωμικοτραγικές έζησε η Βουλή όταν διαβάστηκε αίτημα του ΓΑΠ για ολιγοήμερη απουσία από την Βουλή! Στο ψιλό έχουν πάρει οι βουλευτές τον Γιώργο Παπανδρέου με τις θερινές διακοπες διαρκείας! Αποδείχθηκε πριν από λίγο στην αίθουσα της Ολομέλειας όταν ο προεδρεύων Θανάσης Νάκος τηρώντας τον Κανονισμό της Βουλής απευθύνθηκε στο Σώμα ερωτώντας αν εγκρίνεται το αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος ζητάει ολιγοήμερη άδεια της Βουλής για να μεταβεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Κέιπ Τάουν (όπου θα τον συνοδεύουν Μπεγλίτης και Μανιάτης) για τις ανάγκες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αυτό που ακολούθησε όμως δεν έχει προηγούμενο.

Στη μητέρα των μαχών, ο σκοπός θα κρίνει το αποτέλεσμα !!!

Πριν πιάσεις “τ’ άρματα”, σκέψου προσεκτικά τον λόγο που μπαίνεις στη μάχη.
Εάν μπεις στη μάχη για τα φράγκα, για την κονόμα, για “οικονομικά αιτήματα”, τότε είσαι ένα πορτοφόλι. Αναπόφευκτα θα σε αδειάσουν και θα σε πετάξουν στα σκουπίδια. Εάν μπεις στη μάχη για την αλαζονεία, για τη “μαγκιά” και την φιγούρα, τότε θα έχεις την τύχη του Κόκορα. Τον αφήνουν στο κοτέτσι πλουμιστό, να νομίζει ότι είναι ο βασιλιάς και να κοκορεύεται μέχρι που μια ωραία πρωΐα, αντιλαμβάνεται ότι είναι απλώς η μακαρονάδα του αφεντικού. Εάν μπεις στη μάχη για την Ιδέα, για το σύνολο, για την γέννα που έρχεται, για τη γενιά που έφυγε, αυτά δηλαδή που απαρτίζουν το Έθνος (=Γέννα), εάν μπεις στη μάχη με απόλυτη αυτογνωσία ότι μάχεσαι για να προσφέρεις και όχι για να πάρεις, με πίστη σε ένα κοινό και αγνό ιδεώδες, με ορθολογισμό ότι μάχεσαι για το δίκαιο, την Αλήθεια και όχι για το “ίδιον”, τότε έχεις πιάσει έναν αρχέγονο σφυγμό.

Βαρδαρία (Vardarska) τα Σκόπια στην εγκυκλο παίδεια Sopena το 1936

«Εγκυκλοπαίδεια SOPENA – Nuevo Diccionario Ilustrado de la Lingua Espanola», δηλ. «Νέο Λεξικό της Ισπανικής Γλώσσης», που εκδόθηκε στην Βαρκελώνη το 1936. Στη σελίδα 980 του 2ου τόμου υπάρχει το λήμμα «Servia – Croacia – Eslovenia (Yugoslavia)». Στη μεσαία στήλη της σελίδας, στην προτελευταία παράγραφο περιγράφεται αναλυτικά η διοικητική διαίρεση της Γιουγκοσλαβίας κατά την εποχή εκείνη: «Διοικητικά διαιρείται σε εννέα επαρχίες (banovine): Morava o Moravska (cap. Nish); y Vardar o Vardarska (cap. Skoplye), δηλ. Βαρντάρ ή Βαρντάρσκα (με πρωτεύουσα τα Σκόπια).

Αποκάλυψη: ο αλβανός που έκαψε την Ελληνική σημαία φορούσε τα διακριτικά ρουνικά σύμβολα των SS !!!

Μία “λεπτομέρεια” που πρόσεξε μόνον ο γίγαντας Παναγιώτης Λιάκος στην “Δημοκρατία” και ήταν η αιτία για να κατέβει το βίντεο του Αλβανού. Από ποιους; Μα από αυτούς που μας παραμυθιάζουν για τους “δύστυχους οικονομικούς μετανάστες που καταπιέζονται”. Διαβάστε και κρατηθείτε σε λίγο για μία νέα αποκάλυψη μεγατόνων που αφορά την προχθεσινή, δήθεν αντιρατσιστική πορεία. Για να δούμε κύριε Δένδια, κάτι λέγατε για “τάγματα εφόδου”.

Δόγμα πυρηνικής αποτροπής εξήγγειλε ο Πούτιν "Αν χρειαστεί θα ρίξουμε πυρηνικά"

"Η αξιοπιστία του πυρηνικού δυναμικού της Ρωσίας δεν πρέπει να εγείρει καμιά αμφιβολία για την ισχύ και την μαχητική του αξία, αλλά η χώρα δεν θα εισέλθει σε νέα κούρσα εξοπλισμών", δήλωσε στο Σότσι, σε σύσκεψη για το κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμών, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δημοσιοποιώντας ουσιαστικά το νέο αμυντικό δόγμα της Ρωσίας το οποίο θα βασίζεται περισσότερο στα πυρηνικά όπλα της χώρας, παρά στις συμβατικές της δυνάμεις. "Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας και το Σώμα Αεροδιαστημικής Αμυνας της χώρας, έχουν ιδιαίτερη ευθύνη για τη διαφύλαξη της ασφάλειας της χώρας. Πρώτα απ' όλα, πρόκειται για πυρηνικά όπλα, τα οποία παραμένουν η σημαντικότερη εγγύηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας και διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη διατήρηση της παγκόσμιας και της περιφερειακής ισορροπίας και σταθερότητας», τόνισε.