“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Η εμφάνιση της Θεοτόκου

Ζούσε στη χώρα των Αλαμανών ένας ιερέας πολύ ενάρετος, ο Πελάγιος, που έτρεφε ξεχωριστή ευλάβεια στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Ο διάβολος όμως τον φθόνησε και του έσπειρε λογισμό απιστίας για τη θεία Κοινωνία. "Πώς είναι δυνατόν", σκεφτόταν, "να γίνονται το ψωμί Σώμα και το κρασί Αίμα Χριστού!".
Απ' τους λογισμούς αυτούς έπεφτε σε μεγάλη θλίψη, αλλά δεν τολμούσε να συμβουλευθεί κανέναν άνθρωπο. Γι' αυτό πρόστρεξε στην ίδια την Παναγία και την παρακάλεσε να τον πληροφορήσει σχετικά.

Η Παναγία κάνει θαύματα όταν βλέπει αγάπη, πίστη, ευλάβεια

Ο Γερο-Χαράλαμπος ο Κομποσχοινάς «διηγήθηκε:  «Κατά το χειμώνα του 1943 στην Αθήνα, όπου διέμενα ως λαϊκός, υπήρχε μεγάλη στέρηση των αναγκαίων και σε συνδυασμό με το βαρύ χειμώνα πολύς κόσμος πέθαινε. Εκείνη την εποχή συνήθιζα να επισκέπτομαι αυτή την πολύ ευλαβή καλόγρια, η οποία είχε στο σπίτι της την παλαιά εικόνα της Παναγίας από τη Μ. Ασία. Η εικόνα αυτή έφερε επάνω της πολλά παλαιά τάματα, μερικά απ’ τα οποία ήταν πολύτιμα. Καθώς λοιπόν εστενοχωρούμεθα από την έλλειψη τροφίμων, μία ημέρα της λέω:

ΕΚΤΑΚΤΟ: H Toυρκία κατηγορεί τον πρέσβη των ΗΠΑ για επιχείρηση ένοπλης ανατροπής του Ερντογάν – Έκλεισαν οι πρεσβείες Γερμανίας-Βρετανίας – Τι έρχεται;

Toυ Βασίλη Καπούλα
Tρίτο κατά σειρά περιστατικό αυξάνει την ένταση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. Η Τουρκία κατηγορεί τον πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα ότι δημιουργεί πυρήνες αντάρτικου με στόχο την ανατροπή του  Ρ.Τ.Ερντογάν! Το πιο ανησυχητικό βέβαια για την Άγκυρα είναι ότι οι πρεσβείες Βρετανίας και Γερμανίας έκλεισαν γεγονός που δείχνει εξελίξεις…

1946-2016 Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ συμπληρώνεται, τα γεγονότα θα μας ενώσουν σαν μια πνευματική γροθιά.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
1946-2016 συμπληρώνονται 70 ολάκερα πικρά χρόνια που είχαν κάποιοι  τα αδέλφια  τεχνηέντως χωρισμένους για κάνουν τα δικά τους ύπουλα σχέδια. Και το πέτυχαν εν μέρει, όχι όμως ολοκληρωτικά και επειδή βιάζονται θέλουν τώρα να μας δώσουν την έξτρα χαριστική βολή.

Ἐπιστολή Γέροντος Σάββα Λαυριώτη

ΣΧΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ!

πρὸς τὸν Οἰκουμενικὸν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαῖον
Παναγιώτατε,

Ὡς πιστὸ τέκνο τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ, σεβόμενος τοὺς θεσμοὺς καὶ τὴν τάξη τῆς Ἐκκλησίας καὶ θέλοντας νὰ παραμείνω Ὀρθόδοξος μέχρι τὸ τέλος τῆς ζωῆς μου, σᾶς καταθέτω τὰ ἑξῆς: Μέχρι τώρα ἀπευθυνόμασταν καθηκόντως εἰς τὴν Ἱερά Κοινότητα καὶ στὰ Μοναστήρια ὅπου ἀνήκουμε, διὰ νὰ δηλώσουμε τὴν ἀντίθεσή μας μὲ τὰ δικὰ σας οἰκουμενιστικὰ φρονήματα, τὶς δηλώσεις σας καὶ τὶς πράξεις σας.

π.Σάββας Λαυριώτης-Ομιλία στο ηρωϊκό Ναύπλιο

Ο θρύλος για την Αγία Τράπεζα της Αγίας Σοφίας

Ο πατέρας της Ελληνικής λαογραφίας, Νικόλαος Πολίτης, γράφει για το περιστατικό
“Την ημέρα που πάρθηκεν η Πόλη έβαλαν σ’ ένα καράβι την Αγία Τράπεζα, να την πάνε στην Φραγκιά, για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων. Εκεί όμως στην θάλασσα του Μαρμαρά, άνοιξε το καράβι και η Αγία Τράπεζα εβούλιαξε στον πάτο. Στο μέρος εκείνο η θάλασσα είναι λάδι, όση θαλασσοταραχή και αν είναι γύρω. Και το γνωρίζουν το μέρος αυτό από τη γ΄λήνη που είναι πάντα εκεί και από την ευωδία που βγαίνει. Πολλοί μάλιστα αξιώθηκαν να την ιδούν στα βάθη της θάλασσας.”