“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Οι Γερμανοί δε διδάχθηκαν από την ΙΣΤΟΡΙΑ. Για αυτό και θα την ξαναζήσουν!

Λαός ο οποίος δε διδάσκεται από τα λάθη της ιστορίας του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Αυτό φυσικά μπορεί να ισχυριστεί κανείς και για την Ελλάδα που δεν έμαθε από τα λάθη της ώστε να βρίσκεται σήμερα σε αυτή την κατάσταση.
του Στρατή Μαζίδη
Το ίδιο όμως θα μπορούσαμε να πούμε και για τους γερμανούς. Από το 1914 έως το 1918 αιματοκύλησαν την Ευρώπη στον Α’ ΠΠ, τον πλέον αιματηρό πόλεμο που γνώρισε η ανθρωπότητα. Το τέλος του πολέμου βρήκε τη Γερμανική Αυτοκρατορία διαλυμένη και με περιορισμένα πλέον τα εδάφη της. Πριν καν συμπληρωθούν είκοσι χρόνια από το σκληρό αυτό μάθημα ανέδειξαν ως ηγέτη τους τον Αδόλφο Χίτλερ που παρέσυρε το γερμανικό λαό με τα …μεγαλεπίβολα οράματά του.

Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν στο ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ μετά από 90 χρόνια με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γ. Μπουτάρη

Ενενήντα χρόνια πέρασαν, από την τελευταία φορά που ο ιμάμης κάλεσε σε προσευχή τους μουσουλμάνους της Θεσσαλονίκης στο Γενί Τζαμί. Στις 30 Μαρτίου όμως, η προσευχή του Ιμάμη ξανακούστηκε, στο πρώην (πλέον) Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης, το οποίο σήμερα αποτελεί εκθεσιακό κέντρο του δήμου. Ο χώρος παραχωρήθηκε στους σπουδαστές της Ιερατικής Σχολής, του γνωστού Μεντρεσέ, της Κομοτηνής από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΦΩΤΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

"Aυτά που κάνουν οι Γερμανοί θα τα πληρώσουν αλλιώς"
Με έναν ελληνικό-εθνοκεντρικό λόγο μιλά για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί η νέα καταστροφή της Κύπρου ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, του οποίου μεγάλο μέρος της Επισκοπής του, όπου και ο καθεδρικός ναός του Αγίου Μάμα, βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Στην συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μόρφου Νεόφυτος αναφέρει ότι ο λαός περιμένει τον πνευματικό λόγο, την αιτία και το νόημα της ζωής και του θανάτου. «Αν δεν του τα δώσουμε αυτά και ένα τρόπο μετανοίας, τότε (οι Ιεράρχες) θα κριθούμε πολύ πιο αυστηρά από τους πολιτικούς», τονίζει. Προειδοποιεί ότι η Εκκλησία, «αν δεν ερμηνεύσει πνευματικά την κρίση, τότε θα περιθωριοποιηθεί».

Tο γερμανικό όνειρο θα τελειώσει … οδηγώντας την Γερμανία στη νομοτελειακή της τιμωρία

Η Γερμανική πραγματικότητα που όλοι ξεχνάνε…
Η Γερμανία δεν είναι χώρα χωρίς προβλήματα. Το αντίθετο μάλιστα. Έχει τεράστια προβλήματα, γνωστά σε όλους, πλην όμως ξεχασμένα, αφού εμφανίστηκαν άλλα πολύ μεγαλύτερα και επικίνδυνα για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς της νότιας Ευρώπης. Μια παράμετρος που περνάει γενικά απαρατήρητη, αλλά διακατέχει το Γερμανικό σχεδιασμό, είναι αυτή της δημογραφικής εξέλιξης. Η Γερμανία είναι γηρασμένη και προβλέπεται να γεράσει περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Αυτό κάνει, σε συνδυασμό με την θετική ανάπτυξη της οικονομίας της, την ανάγκη για εργατικά χέρια επιτακτική.

Σε δυσμενή θέση βρίσκεται η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Οι Γερμανοί δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα για το κύμα αντιπάθειας που ξεσηκώνεται στην Ευρώπη εναντίον τους, ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της.
Και η αντιπολίτευση της χώρας, όπως είναι φυσικό, προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει αυτή την ανησυχία, εντοπίζοντας την πηγή της αντιπάθειας στο προφίλ και τους χειρισμούς της Καγκελαρίου Angela Merkel. 
Χαρακτηριστικές είναι οι σχετικές δηλώσεις πολιτικών των Σοσιαλ-δημοκρατών: Ο Ralf Stegner στην “Handelsblatt-Online” είπε σχετικά. «Η κυβέρνηση Merkel συνέβαλε κατά πολύ σε αυτή την εξέλιξη. Ξανά και ξανά, λόγω εσωτερικών πολιτικών υπολογισμών, επιχειρεί να καρπωθεί την δυσαρέσκεια για χώρες όπως η Ελλάδα και άλλες, αρχικά με τον απελθόντα κύριο Sarkozy, αλλά και τώρα προφανώς συνεχίζει με την έγκριση της δήμευσης της περιουσίας μικρών καταθετών. Αυτό δεν μένει απαρατήρητο».

«Είμαστε σε πόλεμο – Κρατήστε ψηλά την ελληνική σημαία»

Συνταρακτική επιστολή απόστρατου
Ορμώμενος από τις συνεχείς λιποθυμίες μαθητών και την εν γένει κατάσταση που επικρατεί στη χώρα καθώς και την ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αντιταχθεί στις ορέξεις των Τροϊκανών και της παρέας τους, ο κ. Κιούσης  με επιστολή του στέλνει το δικό του μήνυμα...
Όλη η επιστολή..
«Όταν χιλιάδες συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας απλώνουν το χέρι για λίγα πορτοκάλια εμείς δεν μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια να διοργανώνουμε Συνελεύσεις.
Όταν στα σχολεία σκελετωμένα παιδιά αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους εμείς δεν μπορούμε να μιλάμε για τρόπους ανάκτησης χαμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας.
Όταν νέοι άνεργοι άνθρωποι πεθαίνουν από διοξείδιο του άνθρακα στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν εμείς δεν μπορούμε να εκλιπαρούμε υπουργούς για το δικαίωμα μας στην δεύτερη εργασία.

«Κόκκινο πανί» πλέον οι μνημονιακοί βουλευτές

«Κατέβα κάτω αν έχεις φιλότιμο, δεν ντρέπεσαι τσιράκι της Τρόικα;»
Αποδοκιμάσθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ Δημήτριος Χριστογιάννης και η βουλευτής θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου κατά την έναρξη του 8ου Συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ και αναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν. Ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου αποχώρησε χωρίς να ανέβει στο Βήμα.

Αυτή τη στιγμή καμία ψυχή δεν πρέπει να μένει ψυχρή

Πολύ αυστηρός ήταν ο Γέροντας με εκείνους που κουβέντιαζαν μέσα στο ναό, και ιδιαίτερα με τις γυναίκες. Αν δεν μπορείτε να ακούσετε όσα διαβάζονται στην εκκλησία, έλεγε, τότε καλύτερα να λέτε μέσα σας την ευχή του Ιησού. Ιδιαίτερα προσπαθήστε να ακούτε προσεκτικά την ανάγνωση του Αποστόλου και του Ευαγγελίου. Για να προκαλέσει την προθυμία και την προσοχή συχνά ερωτούσε:

Σε ετοιμότητα τα βομβαρδιστικά B-52 και τα Στελθ

Πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ σε μια κορεατική επίθεση;
Τι θα συμβεί αν οι απειλές του Κιμ Γιονγ Ουν αποδειχθούν πραγματικές; Πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ στο ενδεχόμενο μιας εισβολής στη Νότιο Κορέα; Κάτω από τα σύννεφα πολέμου που με τη βαριά σκιά τους σκεπάζουν τις σχέσεις των δύο χωρών, προκύπτουν πολλά ερωτήματα, τα οποία αναζητούν απαντήσεις. Στο ερώτημα γύρω από την αντίδραση των ΗΠΑ απέναντι σε μια πιθανή επίθεση της Βορείου Κορέας, προσπαθεί να απαντήσει το συντηρητικό περιοδικό The Christian Science Monitor. «Αν η πολεμική ρητορική του Βορειο-Κορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγ Ουν πάρει πιο σοβαρή τροπή, τότε οι πρώτες ώρες της σύγκρουσης θα είναι πολύ άσχημες», σχολιάζει αναλυτής στο αμερικανικό περιοδικό.