“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ (ΣΕ ΤΙ;) ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΡΕΙΣ (3) ΝΕΕΣ ΑΘΕΕΣ-ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...!!!

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ... ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ...!!!
Σήμερα στη Βουλή ορκίστηκαν έξι νέοι Βουλευτές δύο από ΝΔ, τέσσερις ΣΥΡΙΖΑ και ένας από ΑΝΕΛ που παίρνουν ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΑ τις θέσεις  Βουλευτών οι οποίοι είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους λόγω της υποψηφιότητάς τους για τις Ευρωεκλογές.

Αυτή την “Ανάπτυξη” θέλουν για την Ελλάδα – Ψηφίστε τους !!!

Αντί για επενδύσεις στην Ελλάδα η ΔΕΗ επενδύει στην Τουρκία με 686.000 €  - Ιδρύει θυγατρική στην Τουρκία
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο της εταιρείας είναι η εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας. Το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 2.000.000 τουρκικές λίρες (ή περίπου 686.000 ευρώ). Η νέα θυγατρική βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδότησης από την αντίστοιχη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Τουρκίας.

Έρχεται μεγάλη στιγμή για την Ορθοδοξία

Άγιε του Θεού, πρέσβευε υπέρ ημών
Ο γλυκός ήχος από σήμαντρα και καμπάνες στην Σουρωτή και σε όλη την Οικουμένη θα χτυπήσει χαρμόσυνα! Ετοιμαστείτε!

«Ἡ Ὀρθοδοξία εἶναι ἡ κύρια ἀπειλὴ γιὰ τὸν δυτικὸ πολιτισμό», λέει ὁ Σουηδὸς ὑπουργὸς Ἐξωτερικῶν!

Ὁ Κὰρλ Μπὶλντ (Nils Daniel Carl Bildt) ὑπουργὸς Ἐξωτερικῶν της Σουηδίας - ὁ ὁποῖος ὑπῆρξε καὶ πρωθυπουργὸς τῆς Σουηδίας (1991-1994), εἶναι τακτικὸς θαμώνας τῆς Λέσχης Bilderberg (2006, 2008, 2009, 2013) τοῦ Council on Foreign Relations (CFR) καὶ τῆς Τριμεροῦς Ἐπιτροπῆς καὶ ἕνας ἀπὸ τοὺς ἀρχιτέκτονες τῆς πολιτικῆς τῆς Ε.Ε. γιὰ τὴν Ἀνατολικὴ Εὐρώπη - θεωρεῖ ὅτι ἡ Ρωσία ἔχει ἀλλάξει πρὸς τὸ χειρότερό τα τελευταῖα χρόνια. Ἐνῶ ἔδειξε σύνδεση μὲ τὶς «δυτικὲς ἀξίες» κατὰ τὴν πρώτη δεκαετία μετὰ τὴν κατάρρευση τῆς Σοβιετικῆς Ἕνωσης καὶ προσπάθησαν νὰ τὶς ἐπιβάλλει στοὺς πολίτες της, ἡ σημερινὴ ἡγεσία τῆς Ρωσίας παίρνει μιὰ σταθερὴ στάση κατὰ τῆς Δύσης, ἀναφέρει τὸ ρωσικὸ πρακτορεῖο REX.

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να επαναπατρίσουν τα πτώματα 13 πρακτόρων της CIA, που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Μια έκθεση κόλαφος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κυκλοφορεί στο Κρεμλίνο σήμερα, αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να επαναπατρίσουν τα πτώματα 13 στρατιωτικών συνεργατών της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ( CIA ) που σκοτώθηκαν, όταν το ελικόπτερο τους καταρρίφθηκε από φιλο-ομοσπονδιακές δυνάμεις στα περίχωρα του Slavyansk  στην ανατολική Ουκρανία την περασμένη Παρασκευή .

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΥΠΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ

Του Παν. Β. Δημακάκου
Ομοτ. Καθηγητού Αγγειοχειρουργικής Παν/μίου Αθηνών
«Στην εποχή μας η Ελλάδα υποφέρει από γενική ατεκνία και ολιγανθρωπία, ένεκα της οποίας και οι πόλεις ερημώθηκαν και η παραγωγή σταμάτησε, μολονότι δεν έγιναν ούτε πόλεμοι ούτε επιδημίες. Και όλα αυτά, γιατί οι άνθρωποι αγαπούν την πολυτέλεια, το χρήμα και την τεμπελιά και δεν επιθυμούν ούτε να παντρεύονται ούτε παντρευόμενοι να αναθρέψουν παιδιά, αλλά το πολύ ένα ή δύο παιδιά…». Αυτές οι γραμμές δεν γράφτηκαν σήμερα, αλλά τον 2ο προ Χριστού Αιώνα από τον ιστορικό Πολύβιο τον Μεγαλοπολίτη (203-120 π.Χ), όταν ήλθαν εδώ οι Ρωμαίοι και βρήκαν μία Ελλάδα σε απίστευτη παρακμή. Η εποχή εκείνη διαφέρει από την σημερινή;

Όσιος Σεραφείμ ο εν Δομπώ

Ο Βίος του Αγίου
Η πατρίδα του Αγίου μας είναι το χωριό Ζέλι, εκεί μαζί με τους ευσεβείς γονείς του, έζησε τα πρώτα του χρόνια. Ως σκεύος όμως εκλεκτόν, από βρεφικής ηλικίας έδειχνε εμφανέστατα ότι έχει γίνει δοχείον του Παναγίου Πνεύματος, διότι βρέφος ακόμη δε δεχόταν Τετάρτη και Παρασκευή να πιεί γάλα από την ίδια του τη μάνα. Σε ηλικία επτά ετών, οι γονείς του τον παρέδωσαν στον εφημέριο για να τον διδάξει γραφή και ανάγνωση (οι ιερείς στη δύσκολη εποχή της τουρκοκρατίας, συνήθως κρυφά, δίδασκαν στα σκλαβωμένα ελληνόπουλα τα γράμματα για να μην ξεχάσουν από πού έρχονται και για να μη σβήσει η ελπίδα της επανάστασης). 

Ο “στρατηγικός αποκλεισμός” της Οδησσού και τα γεγονότα σε αυτήν ανοίγουν την αυλαία των ΣΤΕΝΩΝ (βλ. Αιγαίο) ;

Θέμα Εικόνος από hggiken.pblogs.gr
Η μεγαλύτερη έκπληξη δεν είναι μόνο οι ραγδαίες εξελίξεις, αλλά το γεγονός ότι η  Γεωπολιτική ανάλυση  ευθυγραμμίζεται παράλληλα με τις κατά καιρούς ρήσεις των Αγίων κεκοιμημένων  Πατέρων της  Εκκλησίας   σε σχέση με τα επερχόμενα. Η θλίψη, ο πόνος αλλά και η ελπίδα πάνε μαζί  αντάμα και σε λίγο καιρό τα λεγόμενα  τους θα λειτουργούν σαν τυφλοσούρτης. Πριν την “νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου”  με τα αποτρόπαια γεγονότα του ολοκαυτώματος των Ρωσοφώνων  στην Οδησσό, το γεωστρατηγικό  πλάνο των Ρώσων είχε τις παρακάτω προδιαγραφές.

Η Μόσχα θέτει εκ νέου θέμα φυσικού αερίου- Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Μέρκελ

Η ρωσική κυβέρνηση απείλησε δια των απεσταλμένων της στη Βαρσοβία να διακόψει την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ουκρανία τον Ιούνιο...
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συνομίλησαν σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία σε νέα τηλεφωνική συνδιάλεξη, που είχαν νωρίτερα σήμερα και τόνισαν τη σημασία που έχει να αναληφθεί «αποτελεσματική δράση από τη διεθνή κοινότητα» για να αποκλιμακωθεί η ένταση στη χώρα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

"Τί να κάνω τώρα Θεέ μου ;"

Ετούτη είναι μια αληθινή ιστορία, που μας την αφηγήθηκε κάποιος που την έζησε από κοντά.
Ο άντρας και η γυναίκα ήταν πρόσφυγες από την Σμύρνη. Ο παππούς που μας είπε γι αυτούς, τους γνώρισε στην Αθήνα. Ήταν μόνοι, κατάμονοι, δίχως συγγενείς όπως οι περισσότεροι από τους ξεσπιτωμένους της Ανατολής. Ούτε παιδιά είχαν.
Δυο απλοί και πονεμένοι άνθρωποι που ποτέ δεν έδειξαν τον πόνο τους. Μόνο την ελπίδα τους στον Κύριο που ξημερώνει τις μέρες έβλεπες και την φτώχεια τους που δεν γινόταν να κρυφτεί.