“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

☦Κυριακή του Παραλύτου -Κύριε, άνθρωπον ουκ έχω»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: Πράξ.θ' 32-42
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ: Ιωάν.ε' 1-15
«Κύριε, άνθρωπον ουκ έχω» (Ιωάν. ε'7)
Δυο βασικά μηνύματα προβάλλουν μέσα από το άκουσμα ή τη μελέτη του σημερινού Ευαγγελίου. Πρώτον, ότι υπάρχει όχι μόνο ατομική αλλά και κοινωνική παραλυσία με βασική αιτία την αμαρτία. Δεύτερον, ότι ο Χριστός έρχεται για να προσφέρει ολοκληρωμένη ψυχοσωματική θεραπεία στον άνθρωπο, προσφέροντάς του τη δυνατότητα να βγει από τα αδιέξοδα στα οποία οδηγήθηκε εξαιτίας της αμαρτίας.

Ἀντί νά ζητήσουν συγγνώμη ἀπό τό Θεό καί τόν πονεμένο λαό τοῦ Θεοῦ, «ζήτησαν καί τά ρέστα»! Ἡ ἱεροκρατία σέ ὅλο της τό «μεγαλεῖο»!

Αἱ ἀπαράδεκτοι «παρηγορίαι» ὑπὸ μεγαλορρημονούντων Ἱεραρχῶν
ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ πὼς ἡ χειρότερη ἐμπειρία τῶν πιστῶν ἀπὸ τὸ κλείσιμο τῶν ἐκκλησιῶν, «ξεχειλίζοντας τὸ πικρὸ ποτήρι», ἦταν τὰ «παχιὰ λόγια» Ἱεραρχῶν, ντυμένα μὲ φτηνὴ θεολογία, ὡς δῆθεν «παρηγοριὰ» πρὸς τοὺς δοκιμαζόμενους ἔγκλειστους πιστούς.
Τὴ στιγμὴ ποὺ ἡ ΔΙΣ, ὄχι ἁπλὰ ὑποτάχτηκε στὸν «καίσαρα», ἀλλὰ ἔγινε προπομπὸς τῶν ἀποφάσεών του, προσπάθησε, μὲ μεγαλορρημοσύνες, νὰ «ἁπαλύνει» τὸν πόνο τῶν πιστῶν, οἱ ὁποῖοι κλείστηκαν, σὰν ἀποπαίδια, ἔξω ἀπὸ τοὺς ναούς, τὶς ἅγιες ἡμέρες τῆς Μ. Ἑβδομάδος καὶ τοῦ Πάσχα, στερούμενοι τὴν Θεία Κοινωνία.

Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος

Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
Ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής καταγόταν από κάποιο φτωχό χωριό της Γαλιλαίας που ονομαζόταν Βηθσαϊδά. Ήταν γιος του ψαρά Ζεβεδαίου και της Σαλώμης που ήταν συγγενής της Παναγίας Μητέρας του Χριστού. Πολύ νωρίς έγινε μαθητής του Ιωάννου Προδρόμου ενώ παράλληλα εργαζόταν και στην τέχνη του ψαρά κοντά στον πατέρα του και τον αδελφό του Ιάκωβο.
Κάποια μέρα λοιπόν ο Ιωάννης ο Πρόδρομος βάδιζε αργά στις όχθες του Ιορδάνου διδάσκοντας τον λαό την μετάνοια και βαπτίζοντας στον Ιορδάνη. Μαζί του ήσαν και δύο από τους μαθητές του, ο αδελφός του Πέτρου, και ο Ιωάννης. Καθώς ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος τον Ιησούν Χριστόν παράξενα ακούγονται τα λόγια του: «Ίδε ο αμνός του Θεού».

☦Το Δεσποτικό Αίμα

ΗΤΑΝ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ
Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας στο χωριό Ζάρκα της Ιορδανίας, στις 21 Απριλίου 1991, μετά τη μεγάλη είσοδο, ο ορθόδοξος ιερέας τοποθέτησε τα τίμια Δώρα στην άγία τράπεζα. Ξαφνικά είδε το δισκάριο γεμάτο αίμα.
Από τον άγιο Άρτο ξεχυνόταν επίσης αίμα ζεστό. Ό ιερέας έβαλε τις φωνές, και οι πιστοί έτρεξαν στο ιερό να δουν τι συμβαίνει.

☦Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ της ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΣ της Καλύβης του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ επιβεβαιώνει την θαυμαστή εμφάνιση ΤΟΥ στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ!!! και σήμερα τα ίδια τα γεγονότα που ζούμε επισφραγίζουν το θαυμαστό γεγονός και την ΑΓΑΠΗ του ΑΓΙΟΥ για την ΕΛΛΑΔΑ.

ΜΑΙΟΣ του 2020 και Πατάμε πάνω στις κόκκινες γραμμές της ιστορίας. Εμμένουμε στο θαυμαστό αυτό γεγονός που συνέβη πριν δυο χρόνια γιατί δείχνει ότι ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ δεν σταμάτησε να ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ και να πονάει για την Ελλάδα.
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 λίγο μετά την θαυμαστή εμφάνιση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ στο Πρωτάτο στις Καρυές στις 5 Οκτωβρίου του 2018 λαμβάνουμε μια επιστολή και αρθρογραφούμε σχετικά:  https://shmantikanea.blogspot.com
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Που βρισκόμαστε και με τι ταχύτητα τρέχουν γύρω μας οι εξελίξεις το βλέπουμε όλοι μας. Άλλοι προβληματίζονται και άλλοι αδιαφορούν. Δεν πειράζει. Η φράση όμως του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που είπε όταν ζούσε... «θα σε τραβούν από το μανίκι για να τους μιλήσεις για ΧΡΙΣΤΟ» δείχνει το μέγεθος και την τρομακτικότητα των ανατροπών που θα βιώσουμε ως ανθρωπότητα!