“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

☦ Είπε γέρων για την ανησυχία...

"Η ανησυχία είναι μια αδυναμία από την οποία πολύ λίγοι από εμάς είμαστε εντελώς ελεύθεροι.  Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση απέναντι σε αυτόν τον πιο ύπουλο εχθρό της ειρήνης της ψυχής μας.  Αντί 'αυτού, ας ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη στον Θεό και Τον ευχαριστούμε εκ των προτέρων για ό, τι επιλέξει να μας στείλει."

apantaortodoxias

☦ Κρυφός Άγιος από Άγιον Όρος έφη :

Οι Ιερείς θα σωθούν η διαβάζοντας την Άγία Γραφή η από τη μνημόνευση πολλών ονομάτων.

Ξέρετε γιατί ; Διότι με τη μνημόνευση ο Κύριος βρίσκει αιτία και αφορμή να ελεεί τις ψυχές. Άλλο που δεν θέλει !

Εδώ στο Βόλο υπάρχει ιερέας που μνημονεύει 7.500 ονόματα.

Δι΄ευχών.

apantaortodoxias

☦ Γέρων Προκόπιος

Ήρθε μια ευλαβής γυναίκα στο γέροντα

πού πολύ τον αγαπούσε και του λέει...

"Γέροντα μου σ’ αγαπάω παρά πολύ!"

Και ο προσευχόμενος γέροντας...που είχε εμπνεύσει στην ψυχή αυτη την αγάπη...

☦ “Σώσον, Κύριε, τον Λαόν Σου κι ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος και το σον φυλάττων, δια του Σταυρού Σου, πολίτευμα.”

☦ «μὴ συσχηματίζεσθαι τῷ αἰῶνι τούτῳ»

Ρωμ. 12,2      καὶ μὴ συσχηματίζεσθαι τῷ αἰῶνι τούτῳ, ἀλλὰ μεταμορφοῦσθαι τῇ ἀνακαινώσει τοῦ νοὸς ὑμῶν, εἰς τὸ δοκιμάζειν ὑμᾶς τί τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ, τὸ ἀγαθὸν καὶ εὐάρεστον καὶ τέλειον.

Ρωμ. 12,2    Και προσέχετε να μη συμμορφώνεσθε με τα φρονήματα και τον τρόπον της ζωής των ανθρώπων της υλόφρονος αυτής εποχής, αλλά συνεχώς να μεταμορφώνεσθε με το ξεκαινούργωμα και την ευθυκρισίαν του νου σας, ώστε να εξακριβώνετε και να διακρίνετε, ποίον είναι το θέλημα του Θεού, το οποίον έχει πάντοτε ως χαρακτηριστικόν του γνώρισμα, ότι είναι αγαθόν, ευάρεστον εις αυτόν και τέλειον.

Προς Ρωμαίους Επιστολή Παύλου Κεφ. 12,2

☦ ''Τό σταυρό ἔχω στά μέλη μου, τό σταυρό στήν πορεία μου, τό σταυρό στήν καρδιά μου· ὁ σταυρός εἶναι ἡ δόξα μου.'' +Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος

☦ Όσο θα περνάει ο καιρός, όλο και πιο δύσκολα θα γίνονται τα πράγματα (+Πατριάρχης Παύλος της Σερβίας)

"Όσο θα περνάει ο καιρός, όλο και πιο δύσκολα θα γίνονται τα πράγματα. Ο Χριστός ήξερε πως θα ήταν, μας προειδοποιεί εκ των προτέρων, ώστε να γνωρίζουμε και να προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε να μην ακολουθούμε την πλειοψηφία που πηγαίνει στην άβυσσο."

+Πατριάρχης Παύλος της Σερβίας

proskynitis

☦"Σήκωσε αδελφέ μου, σήκωσε τους νοητούς οφθαλμούς της καρδιάς σου προς τον Θεό...."

«Σήκωσε αδελφέ μου, σήκωσε τους νοητούς οφθαλμούς της καρδιάς σου προς τον Θεό και ικέτευσέ Τον να την φλογίσει με την Θεία Αγάπη Του. Ταύτισε το θέλημά σου με το Θέλημα του Κυρίου. Σαν άλλος Βαρτίμαιος φώναξε κι εσύ πάλι και πάλι: 

☦ ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑ απέναντι στην πανδημία

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ συνομιλία με 40 βαθμούς Κελσίου πριν λίγο 

-Χιλιάδες , εκατομμύρια θα εισέλθουν με το ΜΥΣΤΗΡΙΟ του ΣΤΑΥΡΟΥ στην Ορθοδοξία και με την επιβεβαίωση των προφητευομένων και μην σε παραξενεύει. Όλοι θα παραμιλούν με τα ζωντανά θαύματα, μας είπε.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 "- δες παλληκάρι, μου είπε ο γέροντας , τι γίνεται γύρω μας;

- ένα μακελειό , πέφτουν οχυρά και ξεθωριάζουν φίρμες πνευματικές ή μη.

- από την μια έχουμε την πρόοδο της πανδημίας , την πρόοδο του εμβολιασμού , την πρόοδο του θανατικού και από την άλλη δεν γνωρίζουμε τίποτε για την πραγματική ΠΡΟΟΔΟ.

☦ Γέμισαν τα τηλεγραφόξυλα με κηδειόχαρτα την στιγμή που έχουμε την καλύτερη λοιμοξιολόγο

Οι Ορθόδοξοι έχουν καλό λοιμοξιολόγο, την ίδια την ΠΑΝΑΓΙΑ .

Πολλά τα ιστορικά παραδείγματα και οι αναφορές με πραγματικά ντοκουμέντα που η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ έσωζε από λοιμούς και λιμούς γιατί αυτά πάντα πάνε μαζί.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

☦ Τὰ μεγαλεῖα τῆς σεπτῆς εἰκόνος σου, ἀνευφημεῖσαι τολμῶν, ἐν ὑλικῇ γλώσσῃ, καὶ ρυπῶσι χείλεσι• τῆς πυριμόρφου δέομαι καθαρσίου λαβίδος ἧς ῾Ησαΐας ἡξίωται, Μήτηρ τοῦ Θεοῦ ἀπειρόγαμε.

☦Ομιλία εις την Λιτανείαν του Σταυρού κατά την 1η Αυγούστου (Αγ. Γρηγόριος Παλαμάς)

Ομιλία εις την Λιτανείαν του Σταυρού: Θάνατο του σώματος ούτε έδωσε ο Θεός ούτε έκαμε, ούτε παρήγγειλε να συμβαίνει. Από πού λοιπόν προξενήθηκε; Τον εισηγήθηκε με δόλο ο Σατανάς και τον δέχθηκαν οι προπάτορές μας και απογυμνωθήκαμε από την ουράνια αίγλη των φωτεινών και ζωτικών ενδυμάτων. Άρα εμείς οι ίδιοι γίναμε γεννήτορες του θανάτου μας, γιατί εγκαταλείψαμε εκούσια τον κτίστη και ζωοποιό Δεσπότη. Κέντρο του θανάτου, σωματικού και ψυχικού, είναι η αμαρτία. Έτσι η φιλανθρωπία των Πατέρων όρισε τη νο­σηρή αυτή εποχή του έτους να τελείται ο αγιασμός του ραντισμού την πρώτη Αυγούστου, ώστε να μένομε απρόσβλητοι από τα προερχόμενα από την αμαρτία νοσήματα.

☦Πρόοδος του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού (1/8)

Η Εκκλησία την 1η Αυγούστου εισέρχεται στην περίοδο της Νηστείας του Δεκαπενταυγούστου. Την ίδια δε ημέρα εορτάζει την Πρόοδο του Τιμίου Σταυρού.

Στην Κωνσταντινούπολη, μετά την προσκύνηση του Τιμίου Ξύλου, γινόταν η λεγόμενη Πρόοδος, δηλαδή η περιφορά Του μέσα στην πόλη. Ο Ευστρατιάδης αναφέρει τα έξης: «Κατά την ημέραν ταύτην εξήγετο εκ του σκευοφυλακίου της μεγάλης εκκλησίας ο Τίμιος Σταυρός, περιήγετο ανά την πόλιν και εξετίθετο εις διαφόρους ναούς προς προσκύνησιν και αγιασμόν των πιστών και πάλιν απετίθετο εις το σκευοφυλάκιον».

☦ Ο «ζωηφόρος θάνατος» της Παναγίας

Ο Αύγουστος είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στο πρόσωπο της Παναγίας. Ο σεβασμός του λαού μας στο πρόσωπο της Παναγίας είναι δικαιολογημένος, επειδή η Παναγία η ωραιότερη, σεμνότερη, ταπεινότερη και ιερότερη γυναίκα του κόσμου αποτελεί το καλύτερο που είχε να δώσει όλη η ανθρωπότητα στη θεότητα.