“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Άγιος Φανούριος ο Μεγαλομάρτυς

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Ο Άγιος Φανούριος είναι αναμφίβολα μια άγια, σημαντική νεανική μορφή, που ξεχωρίζει με τον δικό του τρόπο ανάμεσα στους άλλους Αγίους της χριστιανοσύνης, γιατί δεν τιμάται απλώς σε μια μόνον ημε­ρομηνία, αλλά η πίστη των χριστιανών κά­νει συχνά τη γνωστή φανουρόπιτα.
Ο Άγιος Φανούριος, που έζησε στα Ρω­μαϊκά χρόνια, συγκρούσθηκε τότε θαρρετά με τον κόσμο της ειδωλολατρίας, γιατί το χριστιανικό πνεύμα του θεανθρώπου, δεν του επέτρεπε ν' αρνηθεί τις αναμφισβήτη­τα ενάρετες αρχές του. Έτσι τα 12 μαρτύ­ρια που υπόφερε ο Άγιος, αποτελούν για μας ένα δυνατό κίνητρο για αντοχή και προ­σκόλληση στις ηθικές αξίες του χριστιανι­σμού, για να βγούμε νικητές από ένα αδιά­κοπο αγώνα, ενάντια στην απιστία και αδικία της εποχής μας. 

"Αδειάζει" τους διαμαρτυρόμενους Μητροπολίτες η Ιερά Σύνοδος και διάκειται θετικά για το αντιρατσιστικό!

Σχόλιο Θ.Π.: “Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί…” Νομίζω πως η φράση “ως Πόντιος Πιλάτος” τα περικλείει ΟΛΑ !!!

Του Μάνου Χατζηγιάννη
Αδειάζει τους Μητροπολίτες που αντέδρασαν για το αντιρατσιστικό, δηλώνει θετικά διακείμενη καταρχήν και απλώς επισημαίνει κάποιες παρατηρήσεις!
Σε μια απρόβλεπτη κίνηση μετά την πληθώρα διαμαρτυριών Ιεραρχών για το εν λόγω νομοθέτημα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μάλλον ως Πόντιος Πιλάτος, εξέφρασε ένα μεγαλοπρεπές "ναι μεν αλλά" και πλέον αναμένουμε αντιδράσεις! Θεωρεί πως σκοπός του νομοσχεδίου είναι η...κοινωνική ειρήνη, αλλά δεν διευκρινίζει αν γίνεται κοινωνική ειρήνη με φιμωμένα στόματα! Ζητά τέλος να γίνει ειδική αναφορά για τις γενοκτονίες σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας

Μωυσιάδης προς Σκοπιανούς Αρχαιολόγους: “αν βρεθεί επιγραφή στα… σλαβικά, θα τη στείλουμε στα Σκόπια” !

Η εκπληκτική απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Σερρών στους Σκοπιανούς Αρχαιολόγους που ζήτησαν να πάνε στην Αμφίπολη να βοηθήσουν στην ανασκαφή
Μία άγνωστη πτυχή των όσων έχουν συμβει το τελευταίο διάστημα στην Αμφίπολη Σερρών, έφερε στο φως η εφημερίδα Παραπολιτικά. Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης. 

Ο παραλογισμός που ζούμε σ’ αυτή τη χώρα πραγματικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

Σχόλιο Θ.Π.: Πράγματι αυτό το “δούλεμα”  πέφτει… λίγο βαρύ!

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ EUROBANK...ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ!!!
Η Τραπεζα Πειραιως και η Eurobank οι οποιες ανακεφαλαιοποιηθηκαν με χρηματα του Ελληνικου Δημοσιου για να μην χρεοκοπησουν, δηλαδη με λεφτα των φορολογουμενων στην Ελλαδα και με τοκογλιφικα δανεια που πηρε η χωρα απο τους "δανειστες"...δινουν τωρα δανεια στους πολιτες... για να ξεχρεωσουν τις οφειλες τους...προς το Ελληνικο Δημοσιο!!!