“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Έκθεση Bilderberg 2012 (Μέρος Β'): Πούτιν, η μεγάλη απειλή

11 Ιουνίου 2012
Δημοσιεύουμε σήμερα το Β' μέρος του αφιερώματος στην τριήμερη σύνοδο της Λέσχης Bilderberg 2012, που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην πολιτεία Virginia των ΗΠΑ.  Ενώ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης διατυπώνονται εικασίες γύρω από την πιθανή, ή μάλλον απίθανη, "διάσωση" μιας ουσιαστικά νεκρής χώρας, της Ισπανίας, εμείς εξακολουθούμε να αποκαλύπτουμε συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με το περιεχόμενο της συνόδου της λέσχης. 
Το Α' Μέρος του αφιερώματος:
Ρωσία: η υπ' αριθμόν 1 απειλή
Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος της Λέσχης Bilderberg στo προσεχές μέλλον εξακολουθεί να είναι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Βασικοί παράγοντες που συντείνουν στην ανησυχία της λέσχης των ισχυρών είναι η αντίθεση της Ρωσίας σε έναν πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν, άσχετα από το εάν ο πόλεμος αυτός θα έχει τη μορφή "ανθρωπιστικού βομβαρδισμού" ή "χρωματιστής επανάστασης". Ιδιαίτερα ανησυχητική για την Bilderberg είναι η εμμονή της Ρωσίας στη διατήρηση της "εθνικής κυριαρχίας των χώρων", τη σημασία της οποίας έχει τονίσει ήδη ο Πούτιν. 
Μια άλλη ανησυχία για την Bilderberg είναι το πώς ακριβώς θα αντιμετωπιστεί η "πατριωτική διάθεση" της Ρωσίας όσον αφορά: 
1) τις βάσεις των ΗΠΑ που έχουν περικυκλώσει την Ρωσία,
2) την αμερικανική αντιπυραυλική άμυνα, οι κεφαλές της οποίας είναι στραμμένες προς τη Μόσχα. 
Το κατηγορηματικό "αποκλείεται" του Πούτιν ανέβασε τον πυρετό αρκετά ψηλότερα. Όπως μου δήλωσε ένα μέλος της Bilderberg από τις ΗΠΑ, "μένει τώρα να δούμε αν θα μπορέσουμε να κάνουμε μια κίνηση που θα σοκάρει τον Πούτιν".

Η Ρωσία πετάει το γάντι στην Δύση για την Συρία: "Μην τολμήσετε" !!!

Σε πορεία σύγκρουσης με το καθεστώς Assad στη Συρία και εμμέσως με την Ρωσία βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama. Στο πλαίσιο αυτής της μεταστροφής της αμερικανικής πολιτικής ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέταξε το αμερικανικό Ναυτικό και την Αεροπορία να επιταχύνουν τις προετοιμασίες για μία περιορισμένης έκτασης επιθετική αεροπορική επιχείρηση στην Συρία και την εφαρμογή μία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Συρία. Αποστολή των αμερικανικών αεροσκαφών θα είναι η  εξουδετέρωση των πολιτικών και στρατιωτικών κέντρων διοίκησης του καθεστώτος Assad, ο περιορισμός της δράσης της Αεροπορίας της Συρίας ώστε να μην μπορεί να επιχειρεί κατά των εξεγερμένων.   

El Pais: Η Ευρώπη γεννήθηκε στους πρόποδες της Ακρόπολης!

Ο κορυφαίος Περουβιανός συγγραφέας Μάριο Βάργκας Λιόσα, μιλά για την Ελλάδα σε επιστολή του, που δημοσιεύθηκε στην ισπανική εφημερίδα «El Pais». Με ένα λογοτεχνικό κείμενο που θυμίζει τη γνωριμία του με την «ερωμένη του Θουκυδίδη», όπως έχει χαρακτηριστεί η Ζακλίν ντε Ρομιγί, ο νομπελίστας συγγραφέας αναφέρεται με θαυμασμό και αγάπη στην Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό. «Η Ευρώπη γεννήθηκε εκεί, στους πρόποδες της Ακρόπολης, είκοσι πέντε αιώνες πριν, και ό,τι καλύτερο έχει, ό,τι αποδέχεται και θαυμάζει περισσότερο έχει τις μακρινές ρίζες του σε αυτή τη μικρή γωνιά της γηραιάς ηπείρου, στις ακτές του Αιγαίου, όπου το φως του ήλιου είναι πιο δυνατό και η θάλασσα πιο γαλάζια» λέει ο βαθύτατα κοινωνικός και πολιτικός συγγραφέας που έχει αναδείξει τις μεγάλες πολιτικές αντιθέσεις της κοινωνίας και της εποχής του. Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή… «Γιατί η Ελλάδα; Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάψει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης, χωρίς η τελευταία να μετατραπεί σε μια γκροτέσκα καρικατούρα του εαυτού της, καταδικασμένη στην πιο παταγώδη αποτυχία. 

Γεωμηχανική: το αεροζόλ θα «ασπρίσει» τον ουρανό προειδοποιούν οι επιστήμονες

Μια από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι η αύξηση των αερολυμάτων (αεροζόλ) στην ατμόσφαιρα, έτσι ώστε να διασκορπιστεί μακριά από τη Γη η ηλιακή ακτινοβολία. Ωστόσο οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η γεωμηχανική για τη διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας ενδέχεται να έχει ορισμένες παρενέργειες και συγκεκριμένα να «λευκάνει» το χρώμα του ουρανού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Geophysical Research Letters», αν εμποδίσουμε το 2% της ηλιακής ακτινοβολίας να φτάσει στη Γη, ο ουρανός θα γίνει 3 με 5 φορές πιο φωτεινός και λευκός.

Ευχή για παρέμβαση του Θεού στα αδιέξοδα της πατρίδας μας !!!

Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ζῶντες τὶς τραγικὲς συνέπειες τῆς ἁμαρτωλῆς ζωῆς μας καὶ τῶν ἀφρόνων πράξεών μας, αἰσθανόμαστε ὅτι ἔχουμε φθάσει σὲ ἀδιέξοδα ἀτομικὰ καὶ Ἐθνικά. Ἁμαρτήσαμε, Κύριε, καὶ ἀνομήσαμε καὶ δὲν εἴμαστε ἄξιοι νὰ σηκώσουμε τὰ μάτια μας καὶ νὰ κοιτάξουμε στὸ ὕψος τοῦ οὐρανοῦ, διότι ἐγκαταλείψαμε τὴν ὁδὸ τῆς δικαιοσύνης Σου καὶ πορευόμαστε στὰ ἁμαρτωλὰ θελήματά μας. Ἀλλὰ ἱκετεύουμε τὴν ἀνεξιχνίαστόν Σου ἀγαθότητα καὶ παρακαλοῦμέν Σε: Μνήσθητι, Κύριε, τὸ γένος ἡμῶν τὸ Ἑλληνικόν, γιὰ τὸ ὁποῖο Σὺ Κύριε εἶπες θὰ Σὲ δοξάσει, ὅταν κατὰ τὴν ἐπίγεια ζωή Σου Ἕλληνες πρόγονοί μας ζήτησαν νὰ Σὲ δοῦν. Μνήσθητι, Κύριε, ὅτι στὴν Ἑλλάδα πρὶν ἀπ’  ὅλα τὰ Ἔθνη ἔλαμψε τὸ ζωηφόρο φῶς τοῦ Εὐαγγελίου Σου, ὅτι πλῆθος Ἁγίων Ἑλλήνων διέδωσε στὸν κόσμο τὸ φῶς τῆς διδασκαλίας Σου καὶ ὅτι Ἕλληνες Ποιμένες μὲ τὴν ποιμαντικὴ ράβδο τους ἐξόρισαν τοὺς αἱρετικοὺς λύκους ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία Σου…Μνήσθητι, Κύριε, καὶ ὅτι στὴν Ἑλληνικὴ γλώσσα ἐγράφησαν τὰ Εὐαγγέλια καὶ ὅτι ἡ Ἑλληνικὴ γλώσσα χρησιμοποιὴθηκε γιὰ νὰ ἐκφραστοῦν οἱ ὑψηλὲς ἔννοιες τῆς Πίστεώς μας.

Γ. Καρατζαφέρης: Προτιμώ τον Τσίπρα ως παρένθεση... !!!

«Τώρα Τσίπρας για λίγο και μετά μία αστική δημοκρατία» λεει στον realfm 97,8 ο Γ. Καρατζαφέρης και υποστηρίζει πως εάν ο Αντ. Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στη συνέχεια μετά Βαΐων και κλάδων. Για ψευτοδιλήμματα και εκβιασμούς μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εκτιμώντας ότι ουδείς θα θελήσει να ρισκάρει μία τέτοια επιλογή που θα λειτουργήσει ως ντόμινο για το ευρώ με συνέπειες που όπως εκτίμησε θα ακουμπήσουν ακόμη και την επανεκλογή του Προέδρου Ομπάμα. 

Η Κύπρος προσφεύγει στο μηχανισμό με ... "ισπανική λογική"

Η λογική για προσφυγή της Κύπρου βασίζεται στο γεγονός ότι η παραχώρηση βοήθειας από την ΕΕ στην Ισπανία για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, χωρίς μνημόνιο μπορεί να οδηγήσει την Κύπρο να τύχει της ίδιας μεταχείρισης. Η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης «δεν είναι κακό, ούτε ντροπή» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Σε περίπτωση που θα γίνει, είπε, η Κύπρος θα πρέπει να χειριστεί το θέμα, όπως η Iσπανία, ώστε να αποφύγουμε αυστηρούς όρους.

Πράσινο Φως για τον Αγωγό Φυσικού Αερίου Προς Μεγαλόπολη, Μεσσηνία και Λακωνία !!!

Άνοιξε ο δρόμος για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη μέχρι τον Ιούλιο του 2013 μετά τη συζήτηση του θέματος της τροποποίησης του αγωγού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και τη θετική γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Μάλιστα, ο αγωγός φυσικού αερίου θα επεκταθεί και προς τις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Λακωνίας, οι οποίες δεν αποτελούσαν τμήμα του αρχικού σχεδιασμού. «Η παροχή φυσικού αερίου αποτελεί κοινωνικό αγαθό και επιδιώκουμε την κάλυψη όσο δυνατόν περισσότερων περιοχών και, για το λόγο αυτό, προωθούμε τη δημιουργία ενός πιλοτικού δικτύου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», δήλωσε ο περιφερειαρχης Πελοποννήσου, Π. Τατούλης, και πρόσθεσε ότι «εξετάζουμε και γνωμοδοτούμε θετικά επί της ΜΠΕ γιατί η απόφασή μας αυτή θα είναι η απόφαση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η τελική έγκριση και θα οδηγήσει στην έναρξη λειτουργίας του αγωγού τον Ιούλιο του 2013 σύμφωνα με τη δέσμευση του ΔΕΣΦΑ».  (energia)

Όλοι βλέπουν ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή - Δυναμική νίκης και μεγάλες ευθύνες για τον Α.Τσίπρα !!!

Έξι ημέρες πριν από τις εκλογές αρχίζει να διαμορφώνεται με σαφήνεια ο νικητής των εκλογών και όπως πλέον δηλώνεται από τους περισσότερους, γνώστες των δημοσκοπήσεων, αλλά και όπως καταγράφεται από τις έρευνες πρόθεσης ψήφου (οι μυστικές δημοσκοπήσεις της περασμένης εβδομάδα πριν διακοπούν λόγω του τηλε-επεισοδίου με Η.Κασιδιάρη, Λ.Κανέλλη Ρ.Δούρου που άλλαξε τα δεδομένα των μετρήσεων, το έδειχναν αρκετά καθαρά), η αντιμνημονιακή ψήφος παραμένει πολύ ισχυρή. Πιέζεται αφόρητα το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ (το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ) ενώ η ΝΔ έχει σταματήσει να εισπράττει από Ανεξάρτητους και Χρυσή Αυγή. Το ΛΑΟΣ δεν υπάρχει πια στις δημοσκοπήσεις (κάπου 1,5% του δίνουν) και η έλευση ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αναγνωρίζεται ακόμα και από τον Γ.Καρατζαφέρη. «Τώρα Τσίπρας, για λίγο και... μετά μία αστική δημοκρατία» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως "είναι καλύτερο αυτό, γιατί αν τυχόν αν κέρδιζε τώρα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στη συνέχεια μετά Βαΐων και κλάδων με αυτοδυναμία στην εξουσία".

900 εκατ. δολάρια επενδύει η General Electric στην Τουρκία για την κατασκευή ανεμογεν/τριών

Μπορεί βασικό σύνθημα της κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου να ήταν η πράσινη ανάπτυξη μπορεί για δύο χρόνια τα κυβερνητικά στελέχη  να υπόσχονταν νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της πράσινης ενέργειας αλλά τελικά όπως φαίνεται αυτοί που κατάφεραν να προσελκύσουν νέες επενδύσεις και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ήταν οι Τούρκοι. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αμερικανική εταιρεία  General Electric Co. πρόκειται να επενδύσει 900 εκατ. δολάρια στην Τουρκία για την κατασκευή ανεμογεννητριών. Η κατασκευή των νέων ανεμογεννητριών θα πραγματοποιηθεί μέσα στα επόμενα 3 χρόνια δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και φυσικά νέα προϊόντα προς εξαγωγή.  Έτσι για μία ακόμη φορά οι Έλληνες πολιτικοί απέδειξαν ότι μπορεί να είναι καλοί στα λόγια αλλά αναποτελεσματικοί στις πράξεις.

Για πες Κώστα.. !!!

12 περίπου χρόνια πέρασαν από τότε που ο Σημίτης έκανε την πρώτη ανάληψη σε ευρώ... Περήφανος ο ίδιος, περήφανος και ο Λουκάς δίπλα του. Άραγε ήξεραν από τότε ποιο ήταν το μέλλον του; Μπα. Σίγουρα το ήξεραν, πολλά χρόνια πριν !!!

RAMNOUSIA