“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης: “Οι καθαρίστριες είναι πιο απαραίτητες από τους υπουργούς”

Αυτές τις ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την απόφαση της εξουσίας δια την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Η εξουσία ενοχλήθηκε και το έδειξε. Θεωρήθηκε μάλιστα η δικαστική απόφαση παρενόχληση στο έργο της εξουσίας. Υπουργικά χείλη δεν έκρυψαν την δυσφορία της εξουσίας δια την ανωτέρω δικαστική απόφαση και άφησαν να εννοηθεί ότι θα κάνουν το παν-που σημαίνει ότι θα ασκήσουν πιέσεις- δια την ανάκληση μιας τέτοιας απόφασης.

Μπάιντεν στον Ερντογάν: “Μη την ΑΟΖ τάραττε …”

Ουάσινγκτον: Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αποφύγει η χώρα του ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη, του έθεσε δύο ζητήματα σε σχέση με την Κύπρο.

Πῶς «βαπτίζουμε» τὸ ἄσπρο, μαῦρο, καὶ τὸ ἱστορικὸ... ἀνιστόρητο

Γράφει Νίκος Χειλαδάκης,
Κυριακὴ πρωὶ πρὶν πᾶμε στὴν ἐκκλησία ἔτυχε νὰ παρακολουθήσουμε τὴν γνωστὴ τηλεοπτικὴ ἐκπομπὴ ἱεράρχη μητρόπολης τῆς κεντρικῆς Ἑλλάδας, ποὺ ὑποτίθεται πὼς προωθεῖ τὶς παραδοσιακές μας ἀξίες. Πρώτη δυσάρεστη ἔκπληξη. Στὴν ἐκπομπὴ ἀπαγορεύεται ὅρος καὶ χαρακτηρισμὸς «λαθρομετανάστης». 

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΙΒΗΡΩΝ “ΞΑΝΑΜΑΤΩΝΕΙ” ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ

O OYKΡΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΒΕΒΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ. ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Στις 24.09.14 οι δυνάμεις της ουκρανικής εθνοφρουράς κατέλαβαν τη μονή που τιμάται στην αθωνίτικη εικόνα της Παναγίας της  Ιβήρων στο  Donetsk. Tην μετέτρεψαν σε ορμητήριό τους και από εκεί βομβαρδίζουν τα περίχωρα. “Η εκκλησία βεβηλώθηκε, οι πολίτες της εξορίστηκαν, οι ναζί βάλουν από το έδαφος της εκκλησίας κατά των θέσεων της αυτοάμυνας και των προαστίων του Donetsk γνωρίζοντας ότι η πολιτοφυλακή δεν θα χτυπήσει την εκκλησία και το μοναστήρι” αναφέρει  πολιτοφύλακας της Ν.Ρωσίας  στο site    Russkaya Vesna .

Οι βομβαρδισμοί στα σύνορα της Τουρκίας την φέρνουν μέσα στην Συρία;

Μήπως οι σύμμαχοι ανοίγουν διαδρόμους  και την όρεξη για να εισέλθει η Τουρκία στο επιχειρησιακό παιχνίδι  εναντίον της Συρίας;
Σύμφωνα με την ανταπόκριση του BBC στους πρώτους στόχους των αεροπορικών επιχειρήσεων ήταν η πόλη Kobane στα σύνορα με την Τουρκία όπου επλήγη ένα κτίριο και στρατιωτικά οχήματα της  ISIS σύμφωνα με πηγές του Αμερικανικού Πενταγώνου.