“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

☦ Ποιος είναι ο χαμένος και ποιος ο νικητής ;

… Και μια ωραία μέρα κρύβεται ο ήλιος και δεν έχει πια λιακάδα αλλά πέφτουν βροντές και αστραπές και βροχή κατακλυσμιαία. Το φως χάνεται και έρχεται το σκοτάδι. Στη ζωή μας δεν υπάρχει πάντα λιακάδα, έρχονται και καταιγίδες. Είμαστε προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσουμε ή χάνουμε το θάρρος μας και είμαστε έτοιμοι να το βάλουμε στα πόδια;

☦Το ωμοφόριο του πατριάρχη

Ο πατριάρχης Αντιοχείας Εφραίμιος ( 527-546) είχε θερμό ζήλο για την ορθόδοξη πίστη. Όταν λοιπόν άκουσε ότι στην περιοχή της Ιεραπόλεως ασκήτευε κάποιος αιρετικός στυλίτης, πήγε κοντά του για να τον επαναφέρη στην Ορθοδοξία.
Αφού συζήτησαν αρκετά, ο στυλίτης επέμενε και ζήτησε έμπρακτες αποδείξεις.
-Δηλαδή τί θέλεις; Με τί τρόπο να σου αποδείξω την ορθότητα των δογμάτων μας;

Σημεία Καιρών: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΝΑΣΑΝ, ΕΚΖΗΤΟΥΝΤΕΣ ΟΜΩΣ TΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΟΥΚ ΕΛΛΑΤΩΘΗΣΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΑΓΑΘΟΥ.

Φωτο: Από παλαιότερο εορτασμό την Λαμπροτρίτη στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Γουμένισσα. Στο βάθος το προσκυνητάρι της Παναγίας της Πορταϊτίσσης  με την οποία συνεορτάζουν.
Ολάκερη η χώρα θα πει το ΨΩΜΙ-ΨΩΜΑΚΙ; Όση ΠΕΙΝΑ και τόση ΜΕΤΑΝΟΙΑ; Όποιος στερήθηκε ΧΡΙΣΤΟ στερήθηκε ψωμί. ¨Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού.¨
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τι λένε όλοι αυτοί  εν έτη 2020 που δεν το έχουν πει οι άγιοι μας; Και να σκεφτείς κανείς ότι όλα έγιναν ξαφνικά.

☦Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος συμμετεῖχε σέ σχηματισμό ἀλύσεως, πού παραπέμπει σέ τεκτονικό τέλεσμα

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΑΛΥΣΕΩΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΤΕΛΕΣΜΑ

Πρωτοπρεσβ. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος
30-04-2020

1. Τό διαδικτυακό δημοσίευμα
Στίς 25-02 2020 τό ἱστολόγιο https://www.pireaspiraeus.com/ ἀνήρτησε ἕνα κείμενο μέ τίτλο : «Ξεκινοῦν οἱ ἐργασίες στόν Ο.Λ.Π. (Ὀργανισμό Λιμένος Πειραιῶς) γιά τήν ἐπέκταση τοῦ σταθμοῦ κρουαζιέρας – Ἔγιναν σήμερα τά ἐγκαίνια»[1]. Σύμφωνα μέ τήν ἀνάρτηση, τήν ἔναρξη τοῦ μεγάλου αὐτοῦ ἔργου χαιρέτησε στήν ἐκδήλωση, ὡς ἐκπρόσωπος τοῦ Πρωθυπουργοῦ, ὁ Ὑπουργός Ναυτιλίας καί Νησιωτικῆς Πολιτικῆς. Ἐπίσης, στήν μεγάλη ἀναπτυξιακή συμβολή τοῦ ἔργου ἀναφέρθηκε καί ὁ Περιφερειάρχης Ἀττικῆς, ἐνῶ τήν σημασία του γιά τήν τοπική οἰκονομία ἐπεσήμανε ὁ Δήμαρχος Πειραιῶς.  Ἐπιπροσθέτως, ὁμίλησε καί ὁ κινέζος Πρόεδρος τοῦ Ο.Λ.Π.. Τήν ἐκδήλωση τίμησαν μέ τήν παρουσία τους ὁ Ὑπουργός Τουρισμοῦ, ἡ Πρέσβειρα τῆς Κίνας, ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος καί ὁ ἐπιχώριος Μητροπολίτης Πειραιῶς.