“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Συνταγματική η επιβολή του τέλους επιτηδεύματος (!!!)
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με σειρά αποφάσεων της έκρινε ότι είναι συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η επιβολή, του τέλους επιτηδεύματος.

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ…ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!

Οι πιο… θερμές φωτογραφίες ηφαιστείου
Υπάρχουν πολλοί φωτογράφοι στον κόσμο που αψηφούν τις δυσκολίες, ανεβαίνουν σε επικίνδυνες κορυφές και σε απότομα σημεία προκειμένου να έχουν μια καλή λήψη. Στη λίστα αυτή προστέθηκε πρόσφατα και ο Kawika Singson που ζει στη Χαβάη και ειδικεύεται στη φωτογράφιση ηφαιστειακών τοπίων, τον οποίο απαθανάτισε να καίγεται ο Chris Hirata. Βασικό χαρακτηριστικό του Kawika είναι το γεγονός ότι δεν φοβάται τη θερμότητα και συνήθως προσεγγίζει πολύ κοντά στα ηφαίστεια που πρόκειται να φωτογραφίσει.

Η λήθη του χρόνου στο Άγιο Όρος

Γέροντας Σωφρόνιος Αγιορείτης
«…Όταν ήμουν στον Άθωνα, με φοβερή δύναμη βίωνα τη λήθη αυτή του χρόνου. Εκεί μπορεί να βρίσκεσαι καθισμένος κοντά στη θάλασσα για ώρες, κάποτε για ημέρες, και να περιμένεις πότε επιτέλους θα έρθει η βάρκα για να σε πάρει, και αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντοτε και δεν σου δημιουργεί καμία σύγκρουση, καταστροφή, συντριβή. Εδώ, στην Ευρώπη, να αργήσεις έστω και μερικά λεπτά σημαίνει να χάσεις την προγραμματισμένη «συνάντηση». Λοιπόν, αρκεί αυτό. Το γράφω αυτό, για να δικαιολογήσω την ακαταστασία μου …»

ΝΕΑ ΦΟΒΕΡΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: 85% ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ …ΤΡΟΙΚΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα της νέας φοβερής και πολύ μεγάλης δημοσκόπησης της γνώστης εταιρείας δημοσκοπήσεων,  Κ.Ε.Ε.Η., (Κάπα Έρευνας Ελληνικής Ηλιθιότητας),  όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως οι Έλληνες όχι μόνο έχουν λατρέψει την τρόικα και το μνημόνια άλλα είναι πρόθυμοι ακόμα και να… πέσουν στον γκρεμό για το χατίρι τους. Εντύπωση προσκαλούν και οι απαντήσεις  στην ερώτηση τι είστε έτοιμοι να θυσιάσετε για χάριν της τρόικας και του μνημονίου, όταν σε πολύ μεγάλα ποσοστά  οι  απαντήσεις ήταν να τα δώσουμε όλα, σπίτια, χωράφια, αυτοκίνητα ακόμα και τα …εσώρουχα για την επιτυχία του θεόσταλτου μνημονίου και της «αγίας τρόικας»  που έσωσε την χώρα.

Τα τουρκικά μαχητικά παραλίγο να συνοδεύσουν τον Βενιζέλο μέχρι την... Ελευσίνα

Ρεπορτάζ : Γιάννης Κοκκινίδης
Την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έδινε κλάδο ελιάς στον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου και υπογράμμιζε την αμέριστη υποστήριξη της Αθήνας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Άγκυρας, μαχητικά της γείτονας χώρας έκοβαν προκλητικότατα βόλτες στον εθνικό εναέριο  χώρο μας αμφισβητώντας ευθέως κάθε κυριαρχικό μας δικαίωμα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ: Σε 10 τρις δολάρια υπολογίζουν οι ΗΠΑ το πετρέλαιο και το αέριο της Ελλάδας. 38 δις μόνο ο χρυσός της Θράκης!

Από τον Νίκο Μαρινάκη
Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο…..
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΜΑΡΙAΝ ΚΟΛΑ!

Άγρια συμπλοκή στη Θεσπρωτία - Ανθρωποκυνηγητό για συνεργό του
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος φέρεται να ήταν μαζί με τον Μαριάν Κόλα και κατόρθωσε να ξεφύγει. Ο Κόλα έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών τα ξημερώματα, μετά από άγρια συμπλοκή, στα βουνά του Σουλίου. Η συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ “ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ” Η ΤΟΥΡΚΙΑ;

Του Μάνου Χατζηγιάννη
Άγονος κηρύχθηκε μεσοβδόμαδα και ο δεύτερος διαγωνισμός της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων για την εξεύρεση της αναδόχου εταιρείας, που θα αναλάβει την κατασκευή του τεμένους στην Αθήνα. Θα γίνει-λέει- και τρίτη δημοπράτηση...Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Παρασκευή, 26 Ιουλίου, ανήμερα της Αγίας Παρασκευής. Η Αγία Παρασκευή είναι προστάτιδα των ασθενών με παθήσεις των ματιών και ίσως χρειάζεται η βοήθειά της στην παρούσα φάση για να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν καθαρά κάποιοι τι πραγματικά συμβαίνει με το τέμενος...