“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ: ''Περσινά ξινά σταφύλια το σκάνδαλο Βενιζέλου!''

«Περσινά ξινά σταφύλια» χαρακτήρισε το σκάνδαλο της σύμβασης Βενιζέλου για τα υποβρλυχια Type 214 ο υπουργός Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η σύμβαση με τον Ισκαντάρ Σάφα δεν ήταν η πλέον λειτουργική, αλλά δεν πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό το σκάνδαλο γιατί είναι "Περσινά ξινά σταφύλια"! Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε και στη Θεοδώρα Τζάκρη, λέγοντας ότι έψαξε να βρει μια ευκαιρία να μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ για τους δικούς της εκλογικούς σχεδιασμούς. 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αίγυπτος: Οι Αλεξανδρινοί επευφημούσαν με κανονιοβολισμούς την άφιξη του ρωσικού καταδρομικού στο λιμάνι

Οι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας, στην Αίγυπτο, με αγαλλίαση  και κανονιοβολισμούς υποδέχθηκαν τον κατάπλου του ρωσικού καταδρομικού ‘Βάριαγκ’ (Варяг) στο λιμάνι σε ανεπίσημη επίσκεψη. Η ηγεσία του καταδρομικού με επικεφαλής τον πλοιάρχο Α΄ Αλεξάντερ Ποταπόφ, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ρωσικής διπλωματικής αποστολής και τη διοίκηση της Ναυτικής Βάσης της Αλεξάνδρειας.

Όταν Η Επιθυμία Της Παγκόσμιας Εξουσίας Γίνεται Τίτλος Εφημερίδας...

Financial Times: Τέλος εποχής για την μεσαία τάξη
«Τελείωσε η εποχή της μεσαίας τάξης λόγω της οικονομικής κρίσης», εκτιμούν οι Financial Times σε άρθρο τους. Η βρετανική οικονομική εφημερίδα μιλάει για τους «σημερινούς υλιστικούς, άνεργους, παγκοσμιοποιημένους καιρούς», όπου υπάρχει κρίση ταυτότητας, καθώς οι παγκοσμιοποιητές δεν επιθυμούν την διαφορετικότητα, για την οποία υποτίθεται μάχεται το σύστημα. Όλοι πρέπει να χορεύουν στον ίδιο ρυθμό, δούλοι χωρίς άποψη με αδρανοποιημένη σκέψη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου φυτεύει δέντρα στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, όπου έγιναν οι διαδηλώσεις [εικόνες]

Την ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε την προκλητική δήλωση ότι «δεν υπάρχει κράτος που να λέγεται Κύπρος», ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου συμμετείχε σε οικολογικές δράσεις.

Νέο επικίνδυνο επεισόδιο στο Αιγαίο. Αυξάνεται η ένταση

Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Νέο άκρως επικίνδυνο επεισόδιο έλαβε χώρα στο βόρειο Αιγαίο σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, γεγονός που δείχνει πως αυξάνεται συνεχώς η ένταση και η τουρκική προκλητικότητα με σοβαρές συνέπειες σε μια ούτος η άλως ευαίσθητη περιοχή και την ίδια ώρα  η ελληνική κυβέρνηση κοιμάται τον «ύπνο του δικαίου».
Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορείς από την Άγκυρα και συμφωνά με την ενημέρωση της επίσημης ιστοσελίδας του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και των τουρκικών ΜΜΕ, την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, τουρκικό αλιευτικό το οποίο αλίευε, (σύμφωνα με τους Τούρκους), σε διεθνή χωρικά ύδατα, παρενοχλήθηκε από πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής.

Προσκύνημα στον τάφο του Γέροντα Παΐσίου