“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Απέναντι στην γεροντομαχία των ύπουλων θεολόγων της νέας εποχής ίσταται η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ.

Πριν ξεκινήσει για τα καλά ο μεγάλος πόλεμος με φωτιά και ατσάλι που διαφημίζουν πλέον καθαρά πολλά  διεθνή ΜΜΕ, έχει ξεκινήσει και βαίνει προς το τέλος του ένας άλλος ιδιότυπος πνευματικός πόλεμος, που χαρακτηρίζεται ως ΓΕΡΟΝΤΟΜΑΧΙΑ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η επάνοδος και το καθημερινό βίωμα της Πατερικής Παράδοσης (ήτοι  της βιωματικής Θεολογίας) ενόχλησε πολλούς. Τόσα χρόνια αναρωτιούνται οι  σύγχρονοι γεροντομάχοι θεολόγοι της νέας εποχής από τους άμβωνες που τους χάρισαν για να λειτουργούν ως φερέφωνα σκοτεινών κέντρων.
-Μα τι είναι αυτό που συμβαίνει στην μοντέρνα εποχή μας;

-Να μετατρέπουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους σε  μικρές εκκλησίες , να γεμίζουν τους τοίχους με Άγια εικονίσματα, να καίνε θυμίαμα και να ανάβουν ακοίμητο κανδήλι.

-Να κάνουν όρθρο- απόδειπνο- μεσονυκτικό.

Η Παναγία μεσίτρια και βοηθός των ανθρώπων: Η ισχύς των πρεσβειών της

Η Παναγία επιβλέπει από ψηλά με συμπόνια ως «Υπέρμαχος Στρατηγός» το ποίμνιο που δεινοπαθεί από φανερές ή αφανείς επιθέσεις των εχθρών και κυρίως του παλαιού τυράννου, του πονηρού, κατά τη γραφή του αγίου Φιλοθέου Κοκκίνου. 
Η μεσιτεία της είναι το υπέρλογο εκείνο μέσο που όχι μόνο τιμά το ανθρώπινο γένος, αλλά και το ενισχύει, αφού το απαλλάσσει από την κυριαρχία του αιτίου των κακών έξεων και συνηθειών.

Άγιος Παϊσιος: “Τους ταπεινούς και πολύ ευλαβείς τους χρίει μόνη Της η Παναγία...”

«Εδώ και μερικά χρόνια, ένας φιλομόναχος νέος είχε παρακολουθήσει μια ολονυκτία σε μια Μονή του Αγίου Όρους με πολλή ευλάβεια. Ήταν η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και, επειδή ήθελε και αυτός να αφιερωθή στον Θεό, σε όλη την αγρυπνία στεκόταν όρθιος και προσευχόταν με κατάνυξη.
Όταν έφθασαν στους Αίνους, ο Ιερεύς έχριε τους Πατέρες και τους προσκυνητάς από το λαδάκι της κανδήλας της Παναγίας.

Το ΦΩΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ εξακολουθεί να σκεπάζει την Ελλάδα ισχυρίζονται άνθρωποι της ΝΑΣΑ, αλλά σήμερα κινείται από το ΑΙΓΑΙΟ προς τα Μικρασιατικά Παράλια και στεφανώνει την ΠΟΛΗ.

Οι περισσότερες κεφαλές στην ΝΑΣΑ γνωρίζουν την εξήγηση που τους έδωσε ο Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης, σχετικά με το άγνωστο ΦΩΣ που σκεπάζει την επικράτεια – ανάγλυφο της Ελλάδος, όταν διέρχεται ο δορυφόρος και λαμβάνει λήψεις. Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια. Αλλά σήμερα υπάρχει, όπως φαίνεται και συνέχεια.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στις αρχές του Ιανουαρίου του 2019 λάβαμε μια πληροφορία και αρθρογραφήσαμε σχετικά. Σήμερα διασταυρώσαμε το γεγονός αυτό μέσω φίλων ομογενών που έχουν συγγενείς που εργάζονται στην διαστημική υπηρεσία της ΝΑΣΑ.